Jut eszembe. Molni mintha úgy rémlene, hogy azt írtad egyszer, hogy a MOL-nál dolgozol. Mintha az is kormányközeli cég lenne.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Nem ott dolgozom. Csak nekik is tervezünk. Már a csoport része már a cég, de túl sokszor ennek csak idióta vetületeit látom, a praktikusat nem.Jut eszembe. Molni mintha úgy rémlene, hogy azt írtad egyszer, hogy a MOL-nál dolgozol. Mintha az is kormányközeli cég lenne.
Megprobaltak, de le kellett allitani a tamogatasokat, mert erdemi eredmenyt nem tudtak felmutatni a kutatok, csak penzcsapnak neztek a palyazatokat. Kivetelt kepeztek azok a cegek, ahol mar korabban is vegeztek termelest.Lehetne a K+F-be is önteni a lóvét. Sőt,oda kéne igazán.
Na megalol, mert a n+1 haszontalan szar felhúzása az mi? A 40 cm magas "kilátó", a semmire sem jó rohadó "bringás park" és a lista csak meg tovább... A kivitelezőn kívül senki nem nyert ezen-Megprobaltak, de le kellett allitani a tamogatasokat, mert erdemi eredmenyt nem tudtak felmutatni a kutatok, csak penzcsapnak neztek a palyazatokat.
Mi koze a Gyurcsany-Bajnai korszak elhiresult kilatojanak a mostani kutatasi penzekhez? Mi koze van hozza a neked nem tetszo bringaknak? Miert terelsz?Na megalol, mert a n+1 haszontalan szar felhúzása az mi? A 40 cm magas "kilátó", a semmire sem jó rohadó "bringás park" és a lista csak meg tovább... A kivitelezőn kívül senki nem nyert ezen-
Szerintem elég érthetően fogalmaztam.
1. Szerintem ugyanúgy vannak szarul dolgozó nem kormányközeli cégek, mint kormányközeliek.
2. Tudtommal nem csak állami megrendelések vannak, hanem privátak is, abból is meg lehet élni.
3. Honnan tudod, hogy bármelyik kormányközeli cég által rosszul elvégzett melót jobban elvégezte volna egy nem kormányközeli cég?
4. Te kire bíznád a házad építését? Egy barátod cégére, vagy egy idegenére, esetleg egy ellenségedére? (pl. egy ellenzéki oligarha aki a pénze egy részét abba fekteti, hogy megbukjon a kormány, ne várjon már megrendelést a kormánytól)
Megprobaltak, de le kellett allitani a tamogatasokat, mert erdemi eredmenyt nem tudtak felmutatni a kutatok, csak penzcsapnak neztek a palyazatokat. Kivetelt kepeztek azok a cegek, ahol mar korabban is vegeztek termelest.
Azt hiszem most egy uj tamogatasi rendszert terveznek a kutatasoknak, de ez meg az unios tamogatasok fuggvenyeben fog valtozni. Jelenleg az eu-nal azert harcolnak, hogy a kovetkezo koltsegvetesi ciklusban inkabb nalunk emeljek a kutatasra szant penzeket es ne az iparilag fejlett nyugati regiokban.
Ez minden kormány alatt igy ment es megy is majd a jövőben. Ennyi. Ezen nem kell fennakadni. Meg ez a te adód duma....1. A szarul dolgozó nem kormányközeli cégek elég gyorsan csődbe mennek, a kormányközeliek pedig csak akkor, ha kormányváltás lesz. Szóval nyugodtan csinálhatják a szemetet túlárazva, az állam akkor is megveszi.
2. A privát megrendelések nem is érdeklik a NER cégeket, mert tudják, hogy jóval kisebb profitért kellene magasabb minőséget adni.
3. Onnan, hogy mivel nincs nyilvános tender, ezért csak NER vállalkozó végezheti el a munkát. A lényeg a túlárazott projektekből a pénzvisszafizetés a politikusoknak.
4. Ők nem a saját házukat építik, hanem az adófizetők házát. Én nem értem, hogy neked mért jó az, ha építenek egy iskolát indokolatlanul drágán rossz minőségben a te adódból a te gyerekednek. Mert abban biztos vagyok, hogy ha saját házadról lenne szó te nem a szar és drága verziót választanád.
Az a 40 centis kilátó nem buszmegálló véletlenül? Csak buszmegra nem volt EU-s támogatás,kilátóra adtak,a magyar lelemény megoldotta.TV-ben is volt róla szó.Na megalol, mert a n+1 haszontalan szar felhúzása az mi? A 40 cm magas "kilátó", a semmire sem jó rohadó "bringás park" és a lista csak meg tovább... A kivitelezőn kívül senki nem nyert ezen-
Szerintem elég érthetően fogalmaztam.
Erős tőkés réteg nélkül nem lesz magas életszínvonal, hisz egy melós sosem fog többet keresni a főnökénél.
Erős tőkés réteg kialakulásához meg idő kell.
Ugye nem vagy olyan naív, hogy azt hiszed, hogy amikor az EU-ba beengedtek minket, akkor a nyugati cégek befolyása alatt lévő politikusok azt akarták, hogy minél hamarabb mégtöbb versenytársuk legyenek?
Ők nagyon kemény helyzeti előnyükben vannak, hisz ők a nagyok.
Tolod a szokasos gerinctelen mantrat. Kinos.Ja értem, hozod szokásos "teljesítményed."
Mi koze van a bannak a velemenyemhez? Ez kulonosen erdekelne.A ban alatt sem lettél okosabb...
Ez minden kormány alatt igy ment es megy is majd a jövőben. Ennyi. Ezen nem kell fennakadni. Meg ez a te adód duma....
Tolod a szokasos gerinctelen mantrat. Kinos.
Mi koze van a bannak a velemenyemhez? Ez kulonosen erdekelne.
Azert kaptam a kenyszerpihenot mert szolni mereszeltem par kibannolt forumtars erdekeben. Mi koze van annak a k+f-rol irt soraimhoz?
A 40 centis kilato egy regi, a buszmegallo pedig egy ujabb tortenet.Az a 40 centis kilátó nem buszmegálló véletlenül? Csak buszmegra nem volt EU-s támogatás,kilátóra adtak,a magyar lelemény megoldotta.TV-ben is volt róla szó.
Csak ezzel az a gond, hogy ezek életképtelen f***ok. Nem hozzák, hanem viszik a pénzt. Versenyszerű körülmények között sosem fognak hasznot termelni, mert nem tudják azt, hogy kell csinálni. Magyarul nem előrébb vagyunk velük, hanem hátrébb. Nincs más út mint a kkv-k kinövesztése olyan szintre ami versenyképes. Csak ugye a kkv-kat minden kormány lefele nyomta nem fölfele. Ez itt a probléma.Szerintem a kormányhoz közeli milliárdosok helyzetbe hozása pont azért történik, hogy nálunk is kialakuljon egy hazai erős tőkés réteg.
A vámok és egyéb a hazai cégeket támogató eszközök hiányában nagyon nehezen és hosszú időbe telne, míg ki tudnának alakulni erős hazai vállalatok.
Azzal sosem fogjuk megközelíteni sem a nyugati életszínvonalat, ha mindig a nyugati cégeknek dolgozunk és a mi munkánkból lesz nekik profitjuk.
Persze ez sokaknak nem tetszik, merthogy mutyi, meg korrupció, meg NER, de az igazság az, hogy hosszú távon mindenki érdekét szolgálja az, ha nálunk is lesznek igazi tőkeerős nagyvállalatok.
Nyugat-Európa azt az életszínvonalat amit mi úgy írigylünk azért érhette el, mert erős vállalataik alakultak ki az elmúlt 100-200 évben, ilyenek nálunk is kialakulóban voltak, de 45 után államosítottuk, majd 90 után többnyire megszüntettünk őket.
Nagyon sok iparágban már lehetetlen lenne, hogy teljesen törvényes keretek között felnőjjön egy nemrég alapított kis magyar cég ha olyan mamutvállalatokkal kell versenyezzen, amik több évtized alatt felhalmozott tudást és tőkét birtokolnak.
Na megalol, mert a n+1 haszontalan szar felhúzása az mi? A 40 cm magas "kilátó", a semmire sem jó rohadó "bringás park" és a lista csak meg tovább... A kivitelezőn kívül senki nem nyert ezen-
Ez így nem igaz. A nyugati cégek mint szabad versenyes kapitalizmusban lettek azok amik. De tény, hogy az állami támogatás piactorzító hatású. El is kéne törölni a ..csába.molnibalage
Az EU-s meg az állami támogatás mindig súlyosan piactorzító hatású. Az EU-ban sosem volt szabadversenyes kapitalizmus. Ott is le vannak osztva a lapok, nem csak nálunk. Abba meg már bele se menjünk, hogy a támogatásokat is kettős mércével mérik, lásd a "megújjuló energiát" vagy a mezőgazdaságot. Az egész támogatási rendszer torz, de sosem javítják majd ki, hiszen szándékosan lett így kialakítva.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..