Aranyos elképzelései vannak itt egyeseknek, én egy vidéki kisváros általánosába jártam, konkrétan volt olyan tanár, akit első héten kikezdtek és úgy zajlott az óra hogy teljes káosz, köpködték, mindennek elhordták, nem sokáig maradt a szakmánál, vagy angol tanárom, nagy büszkén, hogy ő meg speciális igényű gyerekekkel dolgozott angliában.... gondolhatjátok mi lett az egészből megették reggelire mert semmi tiszteltet nem tudott parancsolni, csak kéregette hogy jaj ne csináljátok és stb, zaklatás verekedés mindennapos volt, aki nem tudta magát megvédeni azt igazából senki nem tudta. Gimibe már más volt a helyzet ott a selejtet kirúgták picsába, már az elején és így a szociális meg egyéb háttér nem számított mert aki maradt az akart valamit az életével.
És ez a kétezres évek eleje, eltudom képzelni mi lehet most, bár úgy tudom most csinálták meg egyházi fenntartásúnak az általános iskolát, a régi mellet mert oda már normális szülő nem irtatta be a gyereket.
A másik hogy nevelni a gyereket a tanár meg az iskola dolga. ja meg a buszsofőré meg a boltosé meg mindenkié nem ? Több olyan ismerősöm is van aki ideiglenesen sok gyereket nevelt otthon, volt akit rövid volt akit hosszabb ideig és most kapaszkodjanak meg aki szerint nevelni nem a szülők dolga. Mindegyik azt monda aki 5 évesnél idősebben kerül be a rendszerbe az elveszett... nem tudtak belőlük már rendes embert nevelni, főleg hogy a valódi szülőkkel tarthatták a kapcsolatot. Még egyszer mondom mind, ha én hazudok akkor ők hazudtak. Akit ezalatt kaptak meg és nem volt szülői kapcsolat, még bizony cigány doktornő is lett köztük, és tartják a kapcsolatot azóta is az ilyenekkel. Viszont ez se cigány meg nem cigány kérdés csak ezt úgy kiemelték.