Khm, khm ... és kijön a saját adódból a saját illetményed?!! Már ha ezt egyáltalán így lehetne nézni. Viszont ez ennél "kissé" bonyolultabb, a valóság az, hogy bárki, aki nem a versenyszférában termel valami eladható terméket/szolgáltatást, azt a versenyszférában termelők (dolgozók és cégek) befizetett adóiból/járulékaiból tartja fent az állam, (közte engem is mint az összes többi nyugdíjast is, de attól hogy minden megvett kifli, liter benzin és más egyéb után áfát fizetek, attól még nem én termelem ki a nyugdíjamat!). Utolsó értesüléseim szerint a versenyszférában kb. 900-ezren dolgoznak itthon, ehhez hozzá lehet csapni a külföldön dolgozók azon részét, akik a jövedelmüknek legalább egy részét itthon költik el, szóval ez az a réteg, aki ténylegesen eltartja ezt a 10milliós Magyarországot!! Félreértés ne essék, szükség van az orvosra és az ápolóra is, meg a pedagógusra, rendőrre, katonára, közlekedési dolgozókra, stb., de ezeket csak abból lehet fizetni, amit a versenyszféra betesz a közös kasszába!! A versenyszféra kis- és nagyvállalkozóit meg abból (a vízcsapjavítástól az autóvásárlásig), ami a befizetések után a dolgozók zsebében maradt! Szóval ki lehet vonulni a közteherviselésből de akkor irány a versenyszféra, és akinek ilyen kívánsága van az termelje meg a saját (és a számára szükséges szolgáltatások) költségeit.
Tudom,hogy én gyakorlatilag eltartott vagyok és azt is,hogy az én adóm nem fedezi a keresetem ráadásul nem is termelek így én pénzt sem hozok az ország konyhájára.