Beszélgető

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 678
14 641
113
Végre megtaláltalak itten fent, hogy hivatkozhassak Rád, így talán hamarabb észlelni tudod a kérésemet. :)

Úgy emlékszem, hogy hajós zászló értelmezésben nem olyan vagy mint én /én: :eek: , :D /
Ezek mit csinálnak?

Nagy késztetés van bennem, hogy jó lenne tudni, hogy mit bütykölnek. :)

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Sajnos fogalmam sincs. Én is csak azt tudom, ami oda van írva. A képeket ki se tudom nagyítani, és csak kocahajós vagyok.

• Tetszik
Reactions: jani22
M

molnibalage

Guest
Nyugat-Berlin egeszen 1991-ig megszallas alatt volt,
A jelenlét és megszállás közé tenni egyenlőség jelet elég megalol...

meg nyugatnemet allampolgarsagot sem kaphattak, ha jol emlekszem (naja, hany oran belul foglaltak volna el a keletiek ill a ruszkik, ha a nyugati erok kivonulnak onnan...).
Mármint kik? A nyugat berliniek? Akkor szerinted mégis mi a búbánat állampolgársága volt az ott lakóknak?

K

kamm

Guest
Ez hogyan kerult ide? :) :) :)

A jelenlét és megszállás közé tenni egyenlőség jelet elég megalol...

Hah, "jelenlet" mint nemzetkozi jogi kategoria? :D

Megszallas = fegyveres jelenlet, allamforma meghatarozasa stb.

Mármint kik? A nyugat berliniek? Akkor szerinted mégis mi a búbánat állampolgársága volt az ott lakóknak?

Lehet tevedek, azert irtam, hogy "ha jol emlekszem" ti. 30+ eve jartam arra meg altalanos iskolaskent, szoval nem pontosak az emlekeim. Keress ra, biztos megtalalod a valaszt.

• Tetszik
Reactions: Kurfürst

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
7 096
31 793
113
Nyugat-Berlin kezdettől fogva nem volt az NSZK része (csak de facto) és ezt megerősítette a 71-es Brelinre vonatkozó Négyhatalmi megegyezés (Four Power Agreement on Berlin), melyben e mellett a szovjetek garantálták a szabad közlekedést a városba és kb 89-ig jegelték is a helyzetet. A külföld felé viszont a bonni kormány képviselte a nyugati városrészt. A korábbi egyezmények értelmében pedig az egykori szövetségesek szabadon állomásoztathattak csapatokat Berlinben és csak az 1990 októberi 2+4 (NSZK, NDK+CCCP,FR,USA,UK) tárgyalások lezárulta után vonultak csak onnan ki a megszálló csapatok (hivatalos jogi terminus fogalmaz így). Hivatalosan tehát 1990. október 1-jével mondanak csak le a négy megszálló hatalom képviselői a Berlin feletti jogaikról és innentől áll vissza a teljes német szuverenitás.

Lator

Well-Known Member
2017. március 7.
2 742
12 390
113
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Szerintem Törökország lassan önellátó lesz fegyverzet terén. Egyre több mindent gyártanak. Persze ha bírják pénzzel

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 943
73 247
113
V
A sok vodka ugyebár.

Egy részeg orosz kapitány nekihajtott egy hídnak Dél-Koreában

Egy orosz teherhajó nekihajtott a dél-koreai Puszan kikötőjén átívelő Gvangan-hídnak csütörtökön – írta meg a Yonhap dél-koreai hírügynökség, és közzétettegy videofelvételt is a történtekről.

A felvételen látható, ahogy a hajó elülső felépítménye a hídnak csapódik, majd eldől, miközben az autósok pánikszerűen lefékeznek. A videón látszik, hogy a híd egyes elemei is a hajóra zuhannak, ami hátramenetbe kapcsolva próbált elhajózni.

A Yonhap beszámolója szerint az incidensnek nem voltak sérültjei.

A kétszintes híd alsó része megrongálódott, ezért elővigyázatosságból azt lezárták.

A dél-koreai parti őrség szerint a kb. 6000 tonnás Seagrand nevű hajó kapitánya erősen ittas állapotban volt. A hatóság 0,86 ezrelékes véralkoholszintet állapított meg nála, és a dél-koreai jog szerint a 0,3 ezrelékes szint felett már ittas vezetésnek számít a hajóvezetés. Azt még nem tudni, hogy a baleset idején a kapitány a kormányrúdnál állt-e, és az sem világos, a hajó miért tartott a híd felé, mivel az ellenkező irányba kellett volna haladnia.

A hatóságok szerint a teherhajó 40 perccel azelőtt, hogy a hídnak hajtott volna, egy lehorgonyzott kirándulóhajónak is nekiütközött a kikötőben.

A Seagrand szerdán érkezett Puszanba, a világ 5. legforgalmasabb árukikötőjébe, ahol 1495 tonna vascsövet rakodott ki. A hajó 1415 tonna acéltekerccsel indult volna tovább Vlagyivosztokba.

A 7,4 kilométer hosszú Gvangan-híd Dél-Korea második legnagyobb városának egyik látványossága, az éjszakai kivilágítása miatt a turisták körében is népszerű. (MTI)
https://444.hu/2019/02/28/egy-reszeg-orosz-kapitany-nekihajtott-egy-hidnak-del-koreaban
Vegre egy rendes tengeresz, egy igazi kapitany. :)

• Tetszik
Reactions: Törölt tag 008

Laci1970

Well-Known Member
2016. július 23.
1 760
3 195
113
A temat lezarando, utana kerdeztem egy lepattant helyen, hogy mi az oka a pusztulatnak. Az van, hogy a kisebbsegi betegek es a hozzatartozoik visznek mindent ami mozdithato. Lepedok, szappan, csap, zuhanyzo, barmi. Igen, meg a wc-kefet is. :eek: :D
Vissza a vizitdijat!!!

Morishima

Well-Known Member
2017. július 29.
1 462
10 640
113
A temat lezarando, utana kerdeztem egy lepattant helyen, hogy mi az oka a pusztulatnak. Az van, hogy a kisebbsegi betegek es a hozzatartozoik visznek mindent ami mozdithato. Lepedok, szappan, csap, zuhanyzo, barmi. Igen, meg a wc-kefet is. :eek: :D

Ezt sose fogja megérteni az aki csak a lepukkantságot látja és felháborítja mert ő maga, normálisan emberi módon volt nevelve, de életében nem került kapcsolatba a társadalomnak azon félállat ( sértés az állatokra nézve) tagjaival akik a wc helyes használatát se tudták megtanulni és szétcsesznek maguk körül mindent. Nem kell messzire menni, általánosba jártam átadták a felújított wc-t még aznap a piszoárt letörte valamelyik idióta. Szappant meg hiába teszik ki meg a wc papírt ha az egész gurigát beledobják a wc be és stb minden barbarizmus amit el lehet képzelni.
Szóval nem azon múlik hogy hány meg hány millió van elköltve hanem emberi szintet kéne megütni.
Az megvan mikor ment napokig a cirkusz miután sz*ral összekenték az egész falat és tanár meg takarító kitakarította velük? Talán 5. esek voltak, és utána ment az hogy megalázó volt meg pszichopatológus kellet nekik a feldolgozásához..... amelyik ezt nyomatta annak a fejével törölgettem volna le a sz*rt a falról amit a kis mimózák felkentek....
Távol keleten sok helyen nincs ingerük sz*ral festeni mert utána nekik kell levakarni.
Állami kórházak meg még inkább a köpedelem kategória mert ott hatványozottan összefújja a szél a mocskot.

FilcTroll

Well-Known Member
2017. december 18.
1 722
4 613
113
Ezt sose fogja megérteni az aki csak a lepukkantságot látja és felháborítja mert ő maga, normálisan emberi módon volt nevelve, de életében nem került kapcsolatba a társadalomnak azon félállat ( sértés az állatokra nézve) tagjaival akik a wc helyes használatát se tudták megtanulni és szétcsesznek maguk körül mindent. Nem kell messzire menni, általánosba jártam átadták a felújított wc-t még aznap a piszoárt letörte valamelyik idióta. Szappant meg hiába teszik ki meg a wc papírt ha az egész gurigát beledobják a wc be és stb minden barbarizmus amit el lehet képzelni.
Szóval nem azon múlik hogy hány meg hány millió van elköltve hanem emberi szintet kéne megütni.
Az megvan mikor ment napokig a cirkusz miután sz*ral összekenték az egész falat és tanár meg takarító kitakarította velük? Talán 5. esek voltak, és utána ment az hogy megalázó volt meg pszichopatológus kellet nekik a feldolgozásához..... amelyik ezt nyomatta annak a fejével törölgettem volna le a sz*rt a falról amit a kis mimózák felkentek....
Távol keleten sok helyen nincs ingerük sz*ral festeni mert utána nekik kell levakarni.
Állami kórházak meg még inkább a köpedelem kategória mert ott hatványozottan összefújja a szél a mocskot.
Több helyen is volt/van szokásban, hogy a diákok -- némi kiképzés után -- maguk takarítják az iskolát. Sztem ez jó ötlet, felelősségre nevel.

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
12 211
33 633
113
Sztem ez jó ötlet, felelősségre nevel.
Jó lenne ha jelenlegi feladatukat (ti.: tanulás, viselkedés, tisztálkodás) tisztességesen ellátnák és igényesek lennének maguk felé és munkájukra. Felelősségre meg a család nevel, ha azt nem kapja meg, nem látja otthon, akkor a takarítás meg halottnak a csók kategória.

R

rejsz felügyelő

Guest
Valencia fanként csak ennyit fűznék hozzá: :D:D:D:D
nemzetisport.hu/bajnokok_ligaja/bl-real-madrid-ajax-nyolcaddonto-visszavago-2687579

Robur

Well-Known Member
2018. április 9.
3 249
5 293
113
Magánoktatás, magánegészségügy, stb.. Mondtam már többször, de le lettem szavazva.

Robur

Well-Known Member
2018. április 9.
3 249
5 293
113
Több helyen is volt/van szokásban, hogy a diákok -- némi kiképzés után -- maguk takarítják az iskolát. Sztem ez jó ötlet, felelősségre nevel.
Japánban például meg lehet csinálni, mert ott olyan a társadalmi kontextus. Nálunk a fent említett jó gyerekek, ha egyáltalán elvégzenék, az olyan is lenne. Valszeg. tiszta mocsok maradna minden. Meg sok helyütt a szülök is szólnának(Némileg jogosan), hogy miért az ő gyerekük takarít. Japánban például nincs buktatás sem, mégis a világ egyik legjobb oktatási rendszereként tartják számon a japánt. Rendkívül sok minden függ a társadalomtól, a rendszertől és nemcsak oktatási téren.

FilcTroll

Well-Known Member
2017. december 18.
1 722
4 613
113
Japánban például meg lehet csinálni, mert ott olyan a társadalmi kontextus. Nálunk a fent említett jó gyerekek, ha egyáltalán elvégzenék, az olyan is lenne. Valszeg. tiszta mocsok maradna minden. Meg sok helyütt a szülök is szólnának(Némileg jogosan), hogy miért az ő gyerekük takarít. Japánban például nincs buktatás sem, mégis a világ egyik legjobb oktatási rendszereként tartják számon a japánt. Rendkívül sok minden függ a társadalomtól, a rendszertől és nemcsak oktatási téren.
Ez így van. És a társadalom fejlesztésének egyik terepe pont az iskola lehetne. A mai gyerek azt tanulja meg, hogy ha bekeni a falat szarral, másnapra mégis minden tiszta. Ez sem jó. Phaidros olvtársnak van igaza abban, hogy ez családi nevelés kérdése, és elsősorban szülői felelősség.

blitzkrieg

Well-Known Member
2015. február 10.
5 517
5 739
113
Magánoktatás, magánegészségügy, stb.. Mondtam már többször, de le lettem szavazva.

Tényleg, az "megoldaná" a problémát.
Mivel pénzük nem lenne ilyesmire, így az ilyen emberek nem mennének korház/iskola közelébe, tehát tiszták maradnának a korházak, iskolák.
De ha még iskolába se járnának, akkor ki oktatná a még nagyobb számú idiótát? Jah, elfogynának, hisz otthonszülésbe elég sokan meghalnak, főleg ha védőoltást sem kapnak.
Vagy ez túl barbár dolog és akkor bízzuk őket az államra?
De ezt ki fogja fizetni? Jah, én abból a pénzből, ami maradt a magániskola és magánkorház után.
Értem, ez így sokkal jobb, mint a mostani.

• Tetszik
Reactions: zeal

blitzkrieg

Well-Known Member
2015. február 10.
5 517
5 739
113

Nem kell Japánig menni. Én a középiskola benntlakásában kellett takarítsak, szobát, fürdőszobát. Mindenki be volt osztva. És nem szartuk le a falat, mert tudtuk, hogy nekünk kell kitakarítani.