Ne hidd! Pl amikor Balin voltunk úgy vizslattak a kereső kutyákkal a reptéren, hogy majd összetojtam magam, pedig nem volt vaj a fülem mögött.
Ott aki drogot csempészik és elkapják, azt kivégzik. Minden évere jutott pár ausztrál turista. Nekem alapvetően nincs bajom a szigorral, sőt ha figyelted amit írok, akkor a szabályozott megengedés volt az egyik serpenyőben és a drákói szigor a másikban. De azért ez amit vizionálsz simán eszetlenség. Pl
tényleg kivégeznél egy sebészt, vagy egy közgazdászt,
mert elszív egy jointot egy buliban?
Netán egy Gripen pilótát?
Ennek az országnak sok erőforrása van. Nem állítom hogy több, mint másoknak, de az egyik legfontosabb ma az ember. A képzett, motivált (esetleg hazaszerető) ember.
Pont védeni kell, hogy rendezett módon, biztonságban lehessen. De a tetteinek legyenek következményei és azokkal szembesüljenek is. Ráadásul a következmények terheiből vegye ki a maga részét.
A drogos nem a bűnözéshez járul hozzá, hanem a prevencióhoz, az esetleges kárelhárításhoz.
A prosti kiveszi a részét a közteher-viselésből. Láttam ez a téma nagyon tetszett többeknek is.
Nos egy cseh gyárlátogatásunk alkalmával simán ajánlottak műintézményt, amire úgy tűnt egyszerűen büszkék a vendéglátóink. Mintha valami sörözőt ajánlottak volna.
Nem voltunk, de állítólag 3 szintes építmény. Nem afféle BP-i, hogy fizess egy millát egy este (leszedős hely), hanem hogy vacsizz, sörözz, beszélgess és...., ha úgy alakul hely.
Ugyanígy a cigaretta kérdést is a jelenlegi egységesen terhelt rendszer helyett rendezni kellene. Ha valaki 5-6 száll cigit vesz, ha valaki 10 szál cigit vesz, vagy ha valaki 20 szál cigit vesz (szív el), ne adj Isten többet, akkor nyilván a mennyiséggel arányosan nő a kockázati arány. Ha nő a rizikó, változzon az ár is a rizikóval arányosan.
Ha önkéntesen nem megy a szolidaritás, akkor menjen erővel.