Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Erről is kiderült, hogy nem működik, nincs meg az ígért megtakarítás. Mindegy, ha szerinted ezek rendben vannak, ám legyen. Nem látok bele a szerződésekbe, és talán nem is akarok. A személyes tapasztalatom más, de ez lehet a véletlen műve, vagy az én hibám.az energia megtakarításból tudtak törleszteni.
Erről is kiderült, hogy nem működik, nincs meg az ígért megtakarítás. Mindegy, ha szerinted ezek rendben vannak, ám legyen. Nem látok bele a szerződésekbe, és talán nem is akarok. A személyes tapasztalatom más, de ez lehet a véletlen műve, vagy az én hibám.
Nekem nem tetszenek ezek az új lámpák. És ismerek személyesen is olyanokat akik igen jól kerestek a projekten.Erről is kiderült, hogy nem működik, nincs meg az ígért megtakarítás. Mindegy, ha szerinted ezek rendben vannak, ám legyen. Nem látok bele a szerződésekbe, és talán nem is akarok. A személyes tapasztalatom más, de ez lehet a véletlen műve, vagy az én hibám.
A lobbytörvény két dolgot mutat.Hogy nem söprik szőnyeg alá a problémát,és törvényes,átlátható,számonkérhető és nyilvános keretek közé akarják szoritani.Ponthogy a korrupció megakadájozását szolgálja a lobbytörvény.
És igen,ahol büntetlenül lehet lopni,ott lopni is fognak.Lásd magyarisztánt
Senki nem mondja, hogy kevesebb, de hogy több nem biztos, az is lehetséges. Én akkor sem vennék kokót vagy füvet, ha full legális lenne, mert nem tartozik bele az én értelmezési tartományomba. Az alkohol korlátlanul és legálisan elérhető és mégsem vagyok alkesz.Bizonyára "kevesebb" drogos lesz, ha még a sarki boltban is kapható lesz, legálisan.
Lobbi és a korrupció nem ugyanaz.És a számonkérő hatalmi ág a végrehajtó hatalmi ágtol való minnél jobb elkülönitése sokkal lényegesebb.Szóval ha mától nálunk korrupciót átneveznék lobbinak és többé nem püntetnék, merthát adóznak érte, ezáltal egycsapásra megszűnne a korrupció?
De csak, hogy lássuk mi folyik a te példaképeidnél, Brüsszelben ahol 15000 lobbicég van, ennyire átlátható és számonkérhető:
A lobbi tevékenységet végző cégek, számos jogi céggel egyetemben, azért tiltakoznak olyan hevesen az Európai Bizottság kezdeményezése ellen, mert a szabályozás bevezetésével közzé kellene tenniük a megbízóik és az áraik listáját.
https://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/brusszel_korlatozna_a_lobbi_tevekenyseget.341878.html
Egyébként azokat a projekteket amiknél korrupciót szoktak kiabálni a kormánykritikusok (megjegyzem, én is valószínűnek tartom, hogy van is nagyon sokszor korrupció), nagyon sokszor nyugati cégek végzik. Akkor hogy is van, hogy ott nincs korrupció? Nehogy már azt találja ki valaki, hogy a nyugati cég itt tanulta ki a korrumpálás mesterségét és otthon nem szokta űzni.
Ez pont olyan, mint a drogok legalizálása. Bizonyára "kevesebb" drogos lesz, ha még a sarki boltban is kapható lesz, legálisan.
Senki nem mondja, hogy kevesebb, de hogy több nem biztos, az is lehetséges. Én akkor sem vennék kokót vagy füvet, ha full legális lenne, mert nem tartozik bele az én értelmezési tartományomba. Az alkohol korlátlanul és legálisan elérhető és mégsem vagyok alkesz.
Persze nagyon sokan nem tudják, hogy hol a határ, de tekintve az alkoholizmus által okozott társadalmi károkat azért erősen szoktam a heves kábszer ellen kirohanókon, mert bizony az alkohol is az. Sőt, volt olyan időszak, amikor az USA-ban a fű legális volt, a tömény szesz meg nem. Na ez a kemény és nem a kád széle. Akkoriban valahogy mégsem füvező hordák voltak a gondok, hanem az alkoholbetegség elleni küzdelem jegyében vezették be a szesztilalmat. Persze annyit ért, mint szél ellen pisálni és kb. 1 évtized után feladták. Ennek fényében röhejes próbálkozás az egész drogellenes háború...
Lobbi és a korrupció nem ugyanaz.És a számonkérő hatalmi ág a végrehajtó hatalmi ágtol való minnél jobb elkülönitése sokkal lényegesebb.
Macerááááááááááááááááááááááás....? Dr. Zacher itt most felröhögött. Designer drogot lehet neten névtelenül címre rendelni Neten...De, minél hozzáférhetőbb valami, annál többen veszik. Ráadásul ha legális lenne, akkor máris sokkal olcsóbb is lenne, vagyis ismét csak többen vehetnék meg.
A cigiről is a legtöbb ismerősöm azért szokott le, mert egyre drágább és már sajnálja rá a pénzt.
Jó, hogy felhoztad az alkoholt.
Én ha úgy esik, megiszok egy üveg sört vagy egy pohár bort. De ha holnaptól eltűnne a polcokról és macerásan, különféle illegális emberektől vehetném csak meg, tízszeres árért, hát akkor soha többé nem innék. Na ugyanígy van sok ember a fűvel is. Most nem füvezik, mert drága is és macerás is hozzájutni. De ha olcsón árulnák a boltban, miért ne alapon kipróbálná.
A könnyű-drogok legalizálása, a prostitució legalizálása nem azt kell hogy jelentse, hogy szabadon élhetsz vele, hanem hogy élhetsz vele szabályozott körülmények között.Senki nem mondja, hogy kevesebb, de hogy több nem biztos, az is lehetséges. Én akkor sem vennék kokót vagy füvet, ha full legális lenne, mert nem tartozik bele az én értelmezési tartományomba. Az alkohol korlátlanul és legálisan elérhető és mégsem vagyok alkesz.
Persze nagyon sokan nem tudják, hogy hol a határ, de tekintve az alkoholizmus által okozott társadalmi károkat azért erősen szoktam a heves kábszer ellen kirohanókon, mert bizony az alkohol is az. Sőt, volt olyan időszak, amikor az USA-ban a fű legális volt, a tömény szesz meg nem. Na ez a kemény és nem a kád széle. Akkoriban valahogy mégsem füvező hordák voltak a gondok, hanem az alkoholbetegség elleni küzdelem jegyében vezették be a szesztilalmat. Persze annyit ért, mint szél ellen pisálni és kb. 1 évtized után feladták. Ennek fényében röhejes próbálkozás az egész drogellenes háború...
Prostik: Egyértelműen számlás, valamilyen Katás konstrukcióval, ellenőrzött körülmények között. Kvázi az állam minden alkalommal egy jelképes (az idegenforgalmi adóhoz hasonló nem vészes) fix költséget szedne be. Aki a kereteken kívül űzi az ipart, az bűncselekményt követ el, aki azon belül, az meg nem.
A szállás, vagy a szabadidős fülre gondolsz?SZÉP kártyát elfogad?
Hát 90%-os igazolványt?
Azert ez így nem igaz. Folyamatos a zaklatása a lanyoknak plusz az illA prostitúció ma Magyarországon lényegében legális. (jog szerint úgy tudom más a helyzet de ez kutyát nem érdekli itthon)
EKÁER!A szállás, vagy a szabadidős fülre gondolsz?
Ha így legális, különben pedig szigorúan büntetett, akkor megoldódik...
Ha pl 93-ban odamész egy kürtöskalácsoshoz és azt mondod, hogy online számlát fog egyszer adni pénztárgéppel, szerintem mentőt hív hozzád.
Ugyanígy egy cigiárus a "lengyel piacon"... Pénzt dugnak a zsebedbe, hogy szegény bolond igyál egyet.
Hitte volna pár éve egy ÁFA-zós hogy az EKR miatt ellehetetlenedik a seftes üzlete?