Az ország felszámolása valóban jól zajlik. Bár ehhez az éppen regnáló kormánynak csak részbeni köze van. Az elkövetkező húsz évben csak demográfiai okok miatt veszítünk több mint 1 millió embert az aktívak közül, ehhez jön a kivándorlás és a külföldön születettek. Alsó hangon másfél millió. Ez az aktívak kb. negyede. Összehasonlításképp, tavaly az ágazati szakértők becsülték 200-300 ezresre a munkaerőhiányt. Ez egyjegyű szám. Közelebb a nullához mint a tízhez.Azért ilyen kártékony folyamatok, mint ami 2010 óta zajlanak tán sosem volt a magyarok több mint ezer éves történelmében. Mintha szándékosan fel akarnánk számolni az országot. A magyar megosztottsága valóban mindig jelen volt, de sosem volt még olyan, hogy ez volt a célja egy vezetésnek.
2010-ig valóban előnyben voltak a ballibsik, ami nyilván amiatt volt, mert a rendszerváltáskor a hatalmon lévők át tudták részben menteni a hatalmukat. Ugyanakkor 1990 és 2010 között eltelt annyi idő, hogy a piac kiszelektálja a nagyon rosszakat. Nem számított annyira a politikai oldal. Például Csányi vagy a megboldogult Demján akkor váltak gazdaggá. 2010 előtt a ballibsik alapvetően tisztelték a piacot és a jogállamiságot, még ha amúgy szarul is kormányoztak, és ezért mindenkinek volt hely. A mostaniak semennyire sem tisztelnek semmit sem. Csak a Fidesznek van hely.
Nekem jobboldaliként, nemzeti gondolkodásúként az a gondolkodásmód, hogy eddig az egyik oldal volt hatalmon, most a másik csinál azt amit akar, az teljesen elfogadhatatlan. Mindegy milyen oldalról van szó. Ugyanis ez nem nemzetben gondolkodás. Ráadásul ha így gondolkodunk, akkor nem lesz fejlődés, mert nem a tudás, hanem az oldalhoz tartozás dönti el a sikert. Amit időnként teljesen újra nullázódik. Ha majd bukik a Fidesz, akkor megint újrakezdünk mindent? Ezért van az, hogy nem hogy nem halad ez az ország egyről a kettőre, hanem folyamatosan csak csúszunk lefele.
Ezen a hibás gondolkodásmódon 2010-ben lett volna lehetőség változtatni. Talán az utolsó lehetőség a történelmünkben, hogy fejlődő pályára álljunk és ne süllyedjünk el. De nagyon, nagyon elkúrtuk.
A hibás gondolkodásmódon történő változtatáshoz, az kellene ami pont ellentétes a magyar néplélekkel. Minimálisra csökkentei a központi beavatkozást és hajrá. Na ez az ami még itt a fórumon is elég népszerűtlen. Többször futottam már bele. Egyébként szerintem is elkúrtuk már az utolsó lehetőségünket is.