Nyugodj meg, nem fog orokke ugatni, csak par hetig kb mig megszokja a helyet es tudatja a kornyekkel hogy ez az o terulete. Ha forognak majd ujrakezdi, meg ha szabadban van a telihold is bejatszik, esetleg macskak. Lehet szivatni eros lampaval, petardaval stb, de az neked is nyug. Hivd fel a rendorseget hogy nagyon ugat a kutya es szerinted kinozzak. Ha van szabad jaroruk ki fognak menni, igy legalabb a szomszed is erzi a torodest. Amugy nem szeretem ezt a mai divatos kutyabuzulast. Egyre korcsabb lenyek jonnek elo, mar falun is boldog boldogtalan kutyat setaltat, pl 20 kilos kolompar gyerek a staffit, persze szajkosar nelkul. Aztan persze ezek a kutyak mivel megszoktak a csavargast le is lepnek. Aztan olyankor van hogy levadassza a gyereket a rollerrol. En ilyen gondokkal kuzdok kutya teren, ket eve a felesegemet allta korbe ketto ugy hogy a ket kisgyereket a vallara kellett kapnia. Szerencsere epp jott egyik osmeros es a kocsijaba be tudtak szallni. Bedontottem a rozzant fakapujat meg befenyitettem hogy kkihajtom a falubol ha meg egyszer stb. Ra ket honapra megteptek egy temetobe meno oreglanyt, mert ugye kerites az nuku. Betelepult faxkalap, amugy magyar. A staffi kolompareknal szemben helybol atugorja a betonkeritest. Mar eddig 3 ev alatt 5 kutyasetaltatot vadaszott le. 5 bol 4 kutya megdoglott, plusz par macska. Gyakorlatilag eljutottunk oda hogy ha gyerekekkel megyunk valahova akkor 200mre is kocsival mennek vagyvelem. Ha tudnam hogy van bennuk chip akkor beraknam oket az autoba es elengednem Ausztriaban, jo kis csekket kapnanak onnet ha befogjak.Segítséget is kérnék! Mi a teendő a szomszéd hirtelen a csajával együtt beszerzett kutyájával kapcsolatosan?
https://forum.htka.hu/threads/humor.516/page-361#post-541884
Csak úgy általánosságban a gondjaim
Nagyon elgondolkodtató ilyen képeket látni. Nagy valószínűséggel mondható, hogy kutya egyedenként is eltérő lehet a viselkedés. Az is biztosnak ítélhető meg, hogy az esemény után viszonylag rövid időn belül reagálni kell, mert visszamenőleg már nehezen tehető értelmezhetővé a cselekménye jó/rossz volta az állat számára.
https://www.google.com/search?q=kutya+megbánás+bűntudat&oq=kutya+megbánás+bűntudat&aqs=chrome..69i57.14588j1j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8
Kertövezetben lakom.
Sajnos, mostanában, a szomszédom esetében - akit viselkedése miatt kitessékeltek nem megfelelő viselkedése miatt a jól fizető mérnöki állásából - a barátnője által az állatmenhelyből kivett eb idehelyezésével számomra nem erősíti meg a kutyák szociális alkalmazkodó képességeit. Különösen abból az aspektusból, hogy az éjszakai ugatásai többször felébreszti a feleségemet is, így negatív hatást gyakorol rám is.
A kutyát nem sétáltatják, ha kiengedik, mindenkit megugat, engem már nem, mert csak.
Van valaki, aki hasonló esettel találkozott?