R
rejsz felügyelő
Guest
Ráadásul szövetségi köztársaság, több államból áll.Brazillia nem Portugál?
De
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ráadásul szövetségi köztársaság, több államból áll.Brazillia nem Portugál?
De
Megkerdezem errol a napokban aboliviai szomszedot.Valószínűleg igazad LEHET, de ez akkor is csak egy VÉLEMÉNY, mégpedig egy KÍVÜLÁLLÓ véleménye. Egy venezuelai polgárnak is lehet véleménye Magyarországról, el is mondhatja, de ha dönteni kell Mo.-ról akkor jobb szeretem ha az ittenieket kérdezik meg. Nekem már csak ilyen a felfogásom. Ráadásul egy bolíviai nem biztos hogy örülne ha nekik kellene a szomszédot kihúzni a szarból, mert esetleg rájuk is kenődne valami ... Bolíviában se biztos hogy mindenki milliomos.
A baj az, hogy ott sem a polgárok döntenek, hanem a politikusok. A Dél-Amerikai országok polgárainak sokkal jobb lenne egy országban élni, mint sok megosztható, befolyásolható kicsiben. Viszont a sok zsebdiktátor meg valószínűleg úgy gondolkodik, hogy inkább egyedül vezet egy kisebb országot, mint többedmagával egy nagyot.
De mióta van embargó? Én a múlt évnen hallottam róla elősször. Az embargót oroszok, kínaiak is tartják?
Bazinagy hitel: Te kockáztatnád a pénzed oda?
Brazillia nem Portugál?
Na igen és amikor ilyen alap nincs meg akkor innen KEUból fotelből ilyesmiket írni....
Tegnap este 18,15 óra körül ugyanez történt.LÉGIRIADÓ, 11,20: egy Chinook húz Szigetszentmiklós fölött K-ÉK irányba, Taksony felé!! Lehet hogy Ferihegyre tart?
Hol, te is miklósi vagy?Tegnap este 18,15 óra körül ugyanez történt.
Úgy látom, hogy neked meg az olvasás alap nincs meg. Az első hozzászólásomat a témában azzal kezdtem, hogy Brazilia kivételével mind spanyol országok. Na jó, még van ott pár apró ország, ami angol (Belize pl.), francia (Haiti) vagy holland (Suriname).
Nem, én a túlparton lakomHol, te is miklósi vagy?
Lehet elsőben vhol az volt. De erre regáltam:
"Ott Dél-Amerikában viszont mindenki egyforma nyelvet beszél, ugyanaz a vallású, kultúrájú, egyforma eredete van, a történelmük is egyforma az utóbbi 200 év történelmét leszámítva."
btw ebből speciel a nyelvet emeltem ki de az egyforma eredet, történelem is izgi. Onnan meg bizto az EU tűnik egyforma eredetnek.
én is láttam a rühöst.Nem, én a túlparton lakom
Azt viszont nem tudom melyik irányba ment, csak hallottam a hangját de mondták hogy beazonosították a Chinookot.
Olyan hangja volt a Chinook-nak mint egy régi Hoffer-traktornak, csak sokkal gyorsabban közeledett, azért ugrottam ki az erkélyre hogy mi lehet ez!!? A Mi-26-nak volt hasonló jellegű hangja, csak az lágyabb volt kicsit, nem volt ilyen mélyen bufogós.én is láttam a rühöst.
Épp Pestszentimre vasútállomás fölött kattogott el Ferihegy felé az esőben...
A mai meg kicsit délebbre Gyálon keresztül araszolt.
Olyan hangja volt a Chinook-nak mint egy régi Hoffer-traktornak, csak sokkal gyorsabban közeledett, azért ugrottam ki az erkélyre hogy mi lehet ez!!? A Mi-26-nak volt hasonló jellegű hangja, csak az lágyabb volt kicsit, nem volt ilyen mélyen bufogós.
Segítséget is kérnék! Mi a teendő a szomszéd hirtelen a csajával együtt beszerzett kutyájával kapcsolatosan?
https://forum.htka.hu/threads/humor.516/page-361#post-541884
Csak úgy általánosságban a gondjaim
Nagyon elgondolkodtató ilyen képeket látni. Nagy valószínűséggel mondható, hogy kutya egyedenként is eltérő lehet a viselkedés. Az is biztosnak ítélhető meg, hogy az esemény után viszonylag rövid időn belül reagálni kell, mert visszamenőleg már nehezen tehető értelmezhetővé a cselekménye jó/rossz volta az állat számára.
https://www.google.com/search?q=kutya+megbánás+bűntudat&oq=kutya+megbánás+bűntudat&aqs=chrome..69i57.14588j1j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8
Kertövezetben lakom.
Sajnos, mostanában, a szomszédom esetében - akit viselkedése miatt kitessékeltek nem megfelelő viselkedése miatt a jól fizető mérnöki állásából - a barátnője által az állatmenhelyből kivett eb idehelyezésével számomra nem erősíti meg a kutyák szociális alkalmazkodó képességeit. Különösen abból az aspektusból, hogy az éjszakai ugatásai többször felébreszti a feleségemet is, így negatív hatást gyakorol rám is.
A kutyát nem sétáltatják, ha kiengedik, mindenkit megugat, engem már nem, mert csak.
Van valaki, aki hasonló esettel találkozott?
Mi lenne, ha első körben megpróbálná megbeszélni vele? Valahol elképesztőnek találom, hogy fórumon, ami az eszmecsere hely a két felmerült megoldás részedről azt, hogyDe mi a kérdés?
Üsd agyon a kutyát,azt mondod,hogy megtámadott,és kész,vagy altatózd be esténként,és nem fog ugatni.