Beszélgető

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 874
9 844
113
Egyik svédbe kimigrált ismerősöm kiment a skane-i hadsereg napra. Csinált egy pár felvételt CV-90-ről, Gripppenről, lövöldözésről, stb. Gondoltam betenném de faxbúkos azt meg nem tudom betenni ide, nem jelenik meg, kérdés van-é kiskapu?

Letöltöd és képmegosztóval felrakod?

K

kamm

Guest
Vagyis a gyarmatok kifosztása nélkül is lehet normális gazdaságot kialakítani.

Biztosan, csak sokkal nehezebb es lassabb.
De ha mar megemlitettuk: Svajc nagyon regen eloskodik mas orszagokon, meg par evvel ezelott is szatyorban csempeszte ki a keszpenzedet a svajci "wealth mgmt" bankarod ugy, hogy ne legyen nyoma az amerikai, nemet stb bevallasodban. Repteri transzferzonakban tartott vaultokrol es hasonlokrol lattak napvilagot sztorik, gyakorlatilag az amerikaiak es a nemetek a nyakara leptek Svajcnak, csakis azert lett vege a teljesen gatlastalan penzmosasnak. (Kovetkezo Luxemburg lesz, no meg Panama stb. Lassu folyamat, de elindult.)

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
30 885
134 546
113
Mondtam, nem akarom elteriteni a temat, ha akarod, tedd at oda, ahova illik, de ez igy nevetseges, komolyan.
Itt csak az a kérdés, inkább, hogy mennyire tekinthető, a megszállás utáni vezetést szuverénnek tekinteni.
http://www.holokausztmagyarorszagon.hu/index.php?section=1&type=content&chapter=4_2_3
A zsidók gettósítása és a deportálása is a német megszállás után indult meg, itt a teljes menetrend leírva, nekünk ezt tanították az összes iskolában, én kérek elnézést. De hagyjuk, a témát mivel eleve arról volt szó, hogy a Horthy rendszer oktatása amíg érdemben rendszerként fennállt (mondjuk a háború előtti 20 évben), milyen hatásfokot ért el a tudományos oktatásban. Én pedig azt mondtam, hogy azért a Klebersberg Kúnó féle oktatási rendszer azért némi szerepet játszott az ország gazdasági konszolodációjában és technológiai fejlődésében, még úgy is, hogy maga a Horthy rendszer elég erős antiszemita felhangokkal operált már a háború előtti időkben.

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
22 154
36 301
113
Vagyis a gyarmatok kifosztása nélkül is lehet normális gazdaságot kialakítani.
El kell keseritselek svajcnak is voltak gyarmatai :) pl Sétif algeriaba... /de tobb helyen volt ilyen kereskedo allomasuk.../ erdekes /egyebkent a franciakat kovettek es aztgiszem a franciak rendeztek a hajokat a svajciaknak a svajciak meg oraval fizettek :) /ha ugy vesszuk svajcnak a mai napig vannak gyarmatai adosok kepebe./

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
22 154
36 301
113
Egyebkent mire svajc onaloo lett mar nemigen volt gyarmatosithato terulet. Ezert inkabb loptak masoltak /durvabban mint most a kinaiak./ majd jottek a bankok es ados rabszolgakat csinaltak szerte a vilagba.../

leplezo

Well-Known Member
2017. február 3.
2 638
5 491
113
Én a legnagyobb hibát abban látom, hogy mindenáron a nehézipart akarták húzóágazattá tenni. Nem volt komoly tapasztaltunk, jelentős nyersanyagkészletünk. Piaci környezetben állami támogatás, megrendelés nélkül életképtelen vállalatokba locsoltuk a pénzt, miközben a könnyűipar, feldolgozóipar fokozatosan leépült.
Most megint ott tartunk, hogy néhányan már itthon akarnak IFV-t gyártani, úgy hogy pár százezer ruha alapanyagának legyártására, vagy külföldről vett anyag esetén azok normális ütemben való varrására is képtelenek vagyunk. Persze meglehet venni licenceket, felépíteni az öntödét, gyártósort, háttéripart és egyebeket. Aztán ha sikerül megoldani a felmerülő gondokat és megszületik az eladhatatlanul drága magyar IFV, akkor lehet örülni. Mondjuk ilyenkor mindég eszembe jut, hogy amikor a vas és acél országa voltunk, akkor se tudtunk minőségben legyártani szinte semmit egy nyolcvanas évek színvonalát hozó 300 lóerő körüli motorhoz.
A mindent le tudunk gyártani emberek meg nézzék meg Dél Korea esetét. A mai napig képtelen normális minőségben legyártani a K2 motorját, sebességváltóját úgy, hogy ők egy picit magasabb ligában fociznak mint mi.

Én arra akartam rávilágítani, hogy az eddigi 99% társadalomtudományi kutatási arányt (aminek is 90%-a felesleges apró marhaságokról szólt) kéne normális mederbe terelni. A természettudományi kutatások csak kis szelete a nehézipar, lenne bőven nekünk való terület, a K+F között lehet igenis nehézipar is akár Magyarországon is, mivel a kutatás része lehet itt, a gyártást meg ki lehet szervezni, mint ahogy a multik is teszik, a világ megváltozott, és ha nem akarunk lemaradni, hanem felzárkózni, nekünk is kell kitelepülni, pont úgy mint azoknak az országoknak akik gazdaságát irigyeljük.

Halfdan

Well-Known Member
2019. január 9.
2 235
3 259
113
El kell keseritselek svajcnak is voltak gyarmatai :) pl Sétif algeriaba... /de tobb helyen volt ilyen kereskedo allomasuk.../ erdekes /egyebkent a franciakat kovettek es aztgiszem a franciak rendeztek a hajokat a svajciaknak a svajciak meg oraval fizettek :) /ha ugy vesszuk svajcnak a mai napig vannak gyarmatai adosok kepebe./

Tehát svájc a gyarmataiból él jól?

leplezo

Well-Known Member
2017. február 3.
2 638
5 491
113
Ki mondja meg, hogy ki az elvtárs? A Nemzeti Bank elnöke, és ha szigorúbban vesszük az Országgyűlés elnöke, a köztársasági elnök, a miniszterelnök.... azok nem elvtársak, mert ők megtértek? Csak mert mostanában divat lett lekomcsizni, ügynöközni mindenkit, akivel nem értünk egyet!
És a Palkovicsnak enyhén szólva is elég rosszak a referenciái, képességei egy ilyen tisztogatáshoz! Mert ne legyenek kétségeink, a vége az lesz, hogy többen visszavonulnak, és elhagyják az országot a tudósaink közül, ha még eddig nem tették meg!

Na a szart azért már ne védjük. Ami értelmes kutatás ma az országban folyik ahhoz maximum névlegesen vagy még úgy sincs köze az MTA-nak. Most hogy a kormány olyan embert tett meg tisztogatónak az megint más kérdés, de eddig te elvtársozol, meg ügynöközöl senki más. Én azt írtam, hogy a most ott lévő bagázs léhűtőkből áll, akik bebetonozták magukat, és igenis ki kell robbantani onnan. Az meg ha pár olyan "tudós" aki eddig és ezután se csinál semmit csak tartja a markát, az bizony szerintem nem érdemli meg a kiemelt szerepet. Nincsenek üldözve, csak ez a kormány benyújtotta 30 év után a számlát, és ők nem tudták kiegyenlíteni, ideje másokkal próbálkozni.

Tudod mindig az kiabál akinek a háza ég. Vagy mondhatnám vaj van a fejükön.
De ha bíbliai idézetet szeretne valaki: "Megmérettetek és könnyűnek találtattak"

Morishima

Well-Known Member
2017. július 29.
1 462
10 640
113
Tehát svájc a gyarmataiból él jól?
Természetesen!! Ahogy az aljas mocskos Singaporiak is, de ha mégse akkor valami más mocsokság miatt, csak mi, csak mi magyarok nem... mert szegény magyar nép téged vihar tép lalala...
Ha én meg egy másik szerencsétlen egy szigeten lennénk és mindkettőnket megmarna egy kígyó de csak egy ellenszérum lenne, gondolkodás nélkül magamnak adnám, be ha megpróbálná elvenni hát hamarabb távozna. Ilyen az ember mocskosságokat tesz olykor hogy boldoguljon, de mikor egyesek folyamatosan a lehető legnagyobb erkölcsi magasságokból ítélik el a múltat és a jelent.....
Lehet jobb ha elengedjük mert úgysincs kit meggyőzni.

32karakter

Well-Known Member
2011. február 21.
1 707
3 650
113
Nézem a távolabbi, webkamerás felvételt:

https://index.hu/belfold/2019/05/30/webkameras_felvetelen_latszik_a_dunai_hajoszerencsetlenseg/

+ érdemes megnézni a webkamerafelvételeket, csak hogy "érezze" az ember a forgalmat... elég brutális.

Szóval, amennyire látom, a nagy hajók mind kihúznak középre majd balról jobbra haladva mennek át a két pillér között.

Így tett a Viking is.

A Hableány meg nem fordult sehová, parlament előtt már belőtte magának a hídnyílás közepét és ment oda - úgy, hogy a Viking még mögötte van.

Viking meg ráfordult a nyílásra, jóval nagyobb sebességgel mint a Hableány és letiporta...

Most én ehez az egész hajózás dologhoz hülye vagyok, de... most előzni akart - híd alatt szerintem tilos - vagy csak nem vette észre? Enynire vak nem lehet, hiszen amikor elmegy balra, elmegy mellette is..

Mindegy, úgy érzem, nem véletlenül vették őrizetbe a Viking kapitányát.

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
22 154
36 301
113
Természetesen!! Ahogy az aljas mocskos Singaporiak is, de ha mégse akkor valami más mocsokság miatt, csak mi, csak mi magyarok nem... mert szegény magyar nép téged vihar tép lalala...
Ha én meg egy másik szerencsétlen egy szigeten lennénk és mindkettőnket megmarna egy kígyó de csak egy ellenszérum lenne, gondolkodás nélkül magamnak adnám, be ha megpróbálná elvenni hát hamarabb távozna. Ilyen az ember mocskosságokat tesz olykor hogy boldoguljon, de mikor egyesek folyamatosan a lehető legnagyobb erkölcsi magasságokból ítélik el a múltat és a jelent.....
Lehet jobb ha elengedjük mert úgysincs kit meggyőzni.
Nem nem azzal van a baj hogy pl svajc a bankjain keresztul szolgava tesz embereket. Hanem azzal hogy vedve van es helyeselve. Mig ameddig mas ki meri mondani hogy erkolcsrelen dologbol el magas eletszinvonalon az egesz orszag /mas veren hizik./ ki van figurazva. /nem nincs hitelem nem is volt soha nem is lesz bankszamlam is csak azert van mert kell a vallalkozoihoz.../ amugy az se lenne...

• Tetszik
Reactions: svajcibeka