Én elfogadok minden állítást és cáfolatot a részedről, azonban ezt kettő, de jobb ha három forrással alátámasztod. De eddig még forrás nélkül sem írtál egyet sem. Pedig három egyszerű kérdésre is leredukáltam, hátha a nagykutyától lehet tanulni.
Egy kis szövegértéssel magad is láthatnád, hogy nem csak a bűnöket soroltam. De jó, tegyük fel elfogadom, hogy az árpádkori muzulmánok "bűneire" hozott forrásom nem hiteles; de akkor azok az állításaim is hamisak, amikor a kereskedelem, pénzrendszer, tudomány (tk.:csillagászat, orvoslás, matematika), katonáskodás sem felel meg a valóságnak? Vagy mivel ezzel akartál egy rosszul felépített állítást alátámasztani, akkor hagyjuk figyelmen kívül, hogy igenis -mint oly' sok más nép is- részt vettek a rabszolga-kereskedelemben is, vagy, hogy beolvadásuk/eltűnésük/háttérbe szorulásuk és szorításuk is feltehetően több évszázadot ölelt fel?
Csak a rabszolga tartásra, kereskedelemre 3 forrás:
"Főképp rabszolga és lókereskedelemmel foglalkoztak..." -F.M.J idézett műve, hivatkozva: Schlumberger G.: "Byzance et les Croisades". Paris, 1927. 223. old.
"Rabszolgaságba ejtették a magyar nemzet fiait..." Karácsonyi János: Kik voltak és mikor jöttek hazánkba a böszörmények és izmaeliták? Magyar Tudományos Akadémia BP. 1913. 5. old.
"1221-ben II. Honorius pápa levélben kéri a magyar királynőt, ne engedje, hogy a keresztények mohamedánok rabszolgái legyenek." A hajdúböszörményi középkori (12.-13. sz.) izmaelita közösség gazdaságtörténete...Magyar régészet, 2016 nyár, idézi innen: Székely György (szerk.): Magyarország TörténeteII.Előzmények és magyar történet 1242-ig (Budapest: Akadémiai Kiadó, 1987), 888.