Egy időben nálunk a patikában olyan számlát adtak amin rajta volt a teljes összeg is, TB támogatás nélkül, majd a végösszeg amit valóban fizetni kellett.
Akkor volt asszony műtéte, napi 2 fraxiparinet kellett kapnia 3 hónapig. Amikor láttam, hogy 1 doboz 50 000 ft és havi 6 dobozt használtunk el ledöbbentem.
Csak ez lett volna 900 000 ft. + mellé a többi gyógyszer, a műtét, meg már előtte is adták neki amíg bent feküdt.
Szóval ha azt csinálnák, hogy a végén megmutatnák, hogy kedves hölgyem/uram az ön gyógykezelése most 3 millió ft volt, de a TB fedezte a gyógyszernek is csak 10%-át kell fizetnie lehet elgondolkoznának az emberek, hogy mennyit is és az ő befizetett TBjük.
Igen, tisztában vagyok vele, hogy folyik a pénz az EÜ-ből, amiért az orvosok és a kórházvezetők is felelősök, de akkor is bizonyos dolgok fix árasak, mert a piacról jön, és az EÜben minden túl van árazva mert a nagy K+F költségeknek be kell jönnie. Ja és a haszonnak, mert a tőkés nem viccből adja oda a pénzét.
Na és akkor gondold el, ha nem csak a gyógyszeren kellene legyan meg a tőkés profitja, hanem a korházi kezeléseken is.
Azt hiszem pont Molni rakta be egyszer, hogy az USA-ban mennyibe kerül a "nagyszerű" magánegészségügyben egy sima kéztörés.
https://health.costhelper.com/broken-leg.html
Without health insurance, non-surgical treatment for a broken leg typically costs up to $2,500 or more for a fracture that requires a cast.
- Without health insurance, surgical treatment of a broken leg typically costs $17,000 to $35,000 or more. For example, at the Kapiolani Medical Center in Hawaii, repair of an uncomplicated leg fracture[4] costs about $16,082, while repair of a complicated leg fracture[5] costs about $33,565, not including the surgeon's fee. A typical surgeon's fee could reach $2,000 or more, according to Carolina Orthopaedic Surgery Associates[6] .