Magyarul igen kevés van róla, de román forrást találtam.
Románul is utána néztem (nem ástam bele mélyen magam), az alábbi cikket találtam:
https://adevarul.ro/locale/galati/marea-foamete-1917-ajuns-romanii-ucida-hrana-adevarata-ipoteza-canibalismului-1_56d5c7da5ab6550cb86113a3/index.html
Érdekes, hogy itt nem emelik ki, hogy az osztrák-magyar/német megszállás mint egyedüli ok (sőt, ugye Moldva nagy része nem is volt megszállva a Közp. hatalmak által, hanem az oroszok mentek "baráti segíteni"). Az éhínség okainak említi: OMM "blokád", eleve nagy szegénység, emberek és igás állatok elvitele a román háborúskodáshoz (Csak Moldovában több százezer hektár maradt műveletlen), időjárás (aszály), saját csapatok élelmezése, oroszok (majd a bolsevikok) kirabolták az általuk támogatott területeket, háborús helyzet (Galac lövetése; itt volt a legsúlyosabb a helyzet).
Több tízezerről és nem több százezerről ír.
Az éhezés Moldovában volt a legnagyobb, amit nem szállt meg a Monarchia, harcban álltak vele, így onnan elrekvirálni sem tudtak. De érdekes adatot ír a fent hivatkozott írás: Moldvában a csecsemőhalandóság 70% volt 1916/17-ben, még a Monarchia által megszállt területeken 30% (Az kb. abban az időben a megszokott, tehát nem kiugró).
Szerintem ha a románok nem állítják, és eddig sem vetették a szemünkre (nincs kétségem, hogy szíves-örömest tették volna), akkor ne mi találjuk ki, ne mi túlozzuk el. De ha van valami forrásod rá, akkor azt szívesen elolvasom (magyarul csak annyit találtam, hogy a németek rátették a kezüket a kőolajra és a gabonára, de nem volt semmi részletezés).