Miért haltak is meg?Semmi konkrétumot nem olvastam, csak, hogy baleset történt.
Részvétem a hozzátartozóknak.
![]()
Miért haltak is meg?Semmi konkrétumot nem olvastam, csak, hogy baleset történt.
Részvétem a hozzátartozóknak.
![]()
Nem mondtak konkrétumokat, csak, hogy baleset volt az M7-en.Miért haltak is meg?
2 főt vittek kórházba. Valami most futó Bátor Harcos vagy mifene fantázianevű hadgyakorlatra mentek. Amit láttam képet az egy Rába teherautó volt,de hogy illusztráció-e,passz. Borulást nem írtak, tehát nem defekt. Gondolom nem tartotta be valaki a követési távolságot. Konvojnál ez érdekes.Nem mondtak konkrétumokat, csak, hogy baleset volt az M7-en.
Igen sajnos, egy fiatal katona meghalt egynek meg súlyos sérülései vannak. Jelenleg ennyit tudunk.
Hát erről a témáról nem kell magyarázni nekem sokat, annó Dr.Galbács Z. elmondta, hogy mekkora humbug az egész lúgosítás szépen levezette és elmondta élettani dolgokat, nem biológusnak tanultam szóval csak a kötelező ingyen kreditre mentem de ez az előadásából a lényeg megmaradt. Emlékeim szerint ahhoz, hogy a gyomrod ph-ja 3,5-4 körülire emelkedjen már halálos mennyiségű lúgot kell bevenned, de ha mégis sikerülne ezt megtenned akkor is még bőven a savas tartományból jut tovább az emésztőrendszered többi szakaszára az anyag.Itt minden nagyon jól el van magyarázva.
Erről nagyfater jut eszembe, mikor gyerekként mentem vele a hegyre szőlőt metszeni vagy kapálni akkor mindig forró teát hozott. Én csak néztem hogy meghülyült vagy mi, de belegondolva ha meleget iszol a szervezet elkezdi hűteni magát, hogy helyreálljon a normál testhőmérséklet. Nem is nagyon izzadt velem ellentétben.Ráadásul a test ezügyben is önszabályzó, tehát ha lúgos akármit viszünk be, a szervezetünk -- érzékelve a változást -- még jobban savasítani kezd, hogy helyreálljon az egyensúly.
Jah olvastam, ezért remélem megnyúzzák a parancsnokot. Az legnagyobb hiba amit elkövethetett,pont ennek elkerülése a cél már a lovasszekerek kora óta is.Igen sajnos, egy fiatal katona meghalt egynek meg súlyos sérülései vannak. Jelenleg ennyit tudunk.
Szia, akkor átadom neked ezennel, a mai, hajnali ügyeletet.Háát azért van még mit ez ügyben utána nézned....
Az a pdf, amit belinkeltél egy elég jó alap is.
Pár megjegyzés:
- a klór kábé 10perc alatt eltávozik a kitöltött vízből. Már ha zavar, ha benne van. Ha leszereled a csapodról a perlátort, akkor megszűnnek a
Mi az, hogy szükség van...? Mi szükség van üres stadionokra? A tömegek számára használható sportlétesítmény vagy az iskoláknak valóban kéne. Csak az nem kibaszott stadion, ami az ideje többségében üresen áll, amikor meg van benne meccs, akkor 10k+ stadionban kÉvek óta nem tudunk normális időpontban röpladázni. Totálisan össze tetszik téveszteni azt, hogy élsport és mi kéne az egészségesen élők és sportolni szeretők számára.A sportletesitmenyekre szukseg van. Ez nem lehet kerdes. (Az uj epuletek fenntartasi koltsege pedig a konstrukciotol fugg. Az alacsony fenntartasi koltseg inkabb mernoki feladat es nem politikusi.)
Nehany sportagban jok vagyunk, van amiben kevesbe. Az uszas tamogasa bejott, a foci nem annyira. Ez utobbi tenyleg eleg bosszanto es en javulast sem varok, de soha rosszabb befektetest ne csinaljanak.
Az infrastrukturalis penzek eseten Pest is annyit kap mint amennyi jar neki. Olimpia eseten megertobb lett volna az orszag, de igy nem elvez prioritast. Oke, lehet vitatkozni egy-ket stadionrol, de azzal sem lenne elorrebb a fovaros. Tudod, amugy is egeszsegugy, oktatas...
Mitől megtérülő beruházás? Elhiszem, hogy egyesek szívügye a sport, de nekem személy szerint hol és miben térül meg, ha mondjuk Hosszú Katinka aranyérmet úszik össze? Az államtól életjáradékot kap, a szponzorok őt tömik pénzzel és az új méregdrága létesítményből kiszorít mindenkit, a szerződés meg titkos. Aha.Igazából csak a foci ami eredmény nélkül kap támogatást (vagyis mondhatni felesleges pénzkidobás). A többi sportágban egész jók vagyunk, vagyis megtérülő beruházás. Mennyi pénzt ment el csak futball mérkőzésre használható stadion építésekre?
Az érvelése a legszebb. Az világszintű rendezvény alapkövetelménye, hogy lehessen mozogni. Majd, ha egyszer lesz megfelelő infrastruktúra ahhoz, hogy a város üzemeljen és elbírjon egy olimpiát is, akkor mehet. Ameddig ott tartunk, hogy a buszok átlagéletkora 13 év felett van, a légkondi szórványosan megy, a villamos vonalak egy része szétrohad, addig itt kurvára ne akarjon senki olimpiát. Olimpia nélkül is megbénul nyáron is már Bp közlekedése... De persze, akkor épüljön meg a stadion része a történetnek, az hogy közlekedni nem lehet, az le van szarva...Örülök, hogy Isteni Magasságodból vagy oly bátor kijelenteni, hogy a sportlétesítményekre szükség van. Ebben részben igazad is van, egy fedett sportcsarnok ugyanis nemcsak sportra jó, lásd pl. Summerfest és sok más városi rendezvény. Egy stadion esetében viszont akkor lenne igazad, ha tudnál mellé tenni valami népszavazási eredményt, ami kijelentésedet megtámogatja. Ja hogy ilyen nincs?!! Ellenkező értelmű népszavazás viszont látható minden fociközvetítésen, tekintsd meg hogy 15-20ezres stadionokban hány-SZÁZAN, néhány-EZREN lézengenek - és még jó ha nem rombolnak, gyújtogatnak!!
Szerény személyemben egyébként olimpia rendezése esetén se lenne nagyobb támogatottság a túlzott sport-irányú költekezés mellett, egy olyan ország és főváros aminek ennyi problémája van az várjon ezzel még néhány évtizedet, hagyja ezt a gazdagabbakra (már azok is sokan vonakodnak ettől, talán nem véletlenül).
"befektetés"-nek meg azt hívják, aminek van tervezhető anyagi megtérülési ideje, szólj már ha tudod, melyik stadionnak mikor fog megtérülni az ára, vagy hogyan lesz tőle jobb és gyorsabb a közlekedés, hogyan javul tőle az oktatás, egészségügy ahogy te is írtad, stb?!!
Azt irtam, hogy szukseg van sportletesitmenyekre. Nem ertem mi baj ezzel a kijelentessel.Mi az, hogy szükség van...?
Minden stadion szinte mindig ures. Ezeket egyszer felepitik a varhato maximalis nezoszamot szem elott tartva, de amugy nem az a dolga, hogy folyton tele legyen. Hulyen is nezne ki ha ott ulnenek a lelaton az emberek, amikor nincs meccs.Mi szükség van üres stadionokra?
Nem jatszhat mindenki a legjobb idoben. Ezert folosleges panaszkodni.akkor 10k+ stadionban kÉvek óta nem tudunk normális időpontban röpladázni.
Az elsport huzza magaval a rekreacios sportokat. Tomegeknel ez igy mukodik. Ha te mashogy ra tudod venni az embereket a mozgasra akkor hajra, ne fogd vissza magad!Totálisan össze tetszik téveszteni azt, hogy élsport és mi kéne az egészségesen élők és sportolni szeretők számára.
En csak azt mondtam, hogy a videk nem fog lemondani a neki jaro fejlesztesi penzekrol nyomos indok (pl. Olimpia) nelkul. Ettol meg nincs leszarva Pest, de csak azt kapja meg ami neki jar.De persze, akkor épüljön meg a stadion része a történetnek, az hogy közlekedni nem lehet, az le van szarva...
Nem rajongsz a fociert. Ruhelled a fonokot, aki viszont szereti a focit. Ergo nincs olyan opcio, amelyikben te ne szidnad a stadionokat. Ez a tema nem sportrol, testmozgasrol, vagy az egeszseges fiatalokrol szol szamodra, hanem csak a szokasos ellenzeki gyuloletkampany.Megint dübörög a zeal féle kormipropi max. fordulatszámon.
Az elsport huzza magaval a rekreacios sportokat. Tomegeknel ez igy mukodik. Ha te mashogy ra tudod venni az embereket a mozgasra akkor hajra, ne fogd vissza magad!
Az a probléma, hogy fordítva ülnek a lovon, a focistákat pénzel inspirálják, a tanárokat és (ha már hadtudomány) a katonákat meg hazafisághal lelkesítik.Azt irtam, hogy szukseg van sportletesitmenyekre. Nem ertem mi baj ezzel a kijelentessel.
Minden stadion szinte mindig ures. Ezeket egyszer felepitik a varhato maximalis nezoszamot szem elott tartva, de amugy nem az a dolga, hogy folyton tele legyen. Hulyen is nezne ki ha ott ulnenek a lelaton az emberek, amikor nincs meccs.
Vagy ugy erted, hogy keves nezo van a meccseken? Oke, ez igaz. De ez igaz mas sporokra is. Majd ha nem lesz kinos vegignezni egy bajnoki vergodest a palyan, akkor lesznek tobben is. Igazabol par jo meccs alatt visszahozza az arat.
Nem jatszhat mindenki a legjobb idoben. Ezert folosleges panaszkodni.
Az elsport huzza magaval a rekreacios sportokat. Tomegeknel ez igy mukodik. Ha te mashogy ra tudod venni az embereket a mozgasra akkor hajra, ne fogd vissza magad!
En csak azt mondtam, hogy a videk nem fog lemondani a neki jaro fejlesztesi penzekrol nyomos indok (pl. Olimpia) nelkul. Ettol meg nincs leszarva Pest, de csak azt kapja meg ami neki jar.
Nem rajongsz a fociert. Ruhelled a fonokot, aki viszont szereti a focit. Ergo nincs olyan opcio, amelyikben te ne szidnad a stadionokat. Ez a tema nem sportrol, testmozgasrol, vagy az egeszseges fiatalokrol szol szamodra, hanem csak a szokasos ellenzeki gyuloletkampany.
Igen, Cifu, csak mert te nem ismered a zumba es (mi a tokom az a *)kangoo bajnokokat, attol meg mas rajonghat ertuk.Szóval az élsport miatt zumbáznak vagy kangoo-znak annyian például? A fene, ma is tanultam valamit...![]()
Látom nem sikerült megérteni. Az idő nagy részében az MU stadionban sincs meccs. Csak az teltházas jellemzően és így "kicsit" más mutatókkal operál, mint egy magyar...Minden stadion szinte mindig ures. Ezeket egyszer felepitik a varhato maximalis nezoszamot szem elott tartva, de amugy nem az a dolga, hogy folyton tele legyen. Hulyen is nezne ki ha ott ulnenek a lelaton az emberek, amikor nincs meccs.![]()
Ezt a faszságot kérném számokkal levezetni és nem a levegőbe dumálni.Vagy ugy erted, hogy keves nezo van a meccseken? Oke, ez igaz. De ez igaz mas sporokra is. Majd ha nem lesz kinos vegignezni egy bajnoki vergodest a palyan, akkor lesznek tobben is. Igazabol par jo meccs alatt visszahozza az arat.
Lásd Cifu kommentjét. A magyar röplabdának semmiféle komoly sikere sincs, a stradröpinek sem még olyan szinten nincs hozzá pálya, hogy az elképesztő. Ellenben közelharc megy a termekért és kihalásos alapon lehet kb. egy újhoz jutni aranyáron.Az elsport huzza magaval a rekreacios sportokat. Tomegeknel ez igy mukodik. Ha te mashogy ra tudod venni az embereket a mozgasra akkor hajra, ne fogd vissza magad!
Nem rajongsz a fociert. Ruhelled a fonokot, aki viszont szereti a focit. Ergo nincs olyan opcio, amelyikben te ne szidnad a stadionokat. Ez a tema nem sportrol, testmozgasrol, vagy az egeszseges fiatalokrol szol szamodra, hanem csak a szokasos ellenzeki gyuloletkampany.
Igen, Cifu, csak mert te nem ismered a zumba es (mi a tokom az a *)kangoo bajnokokat, attol meg mas rajonghat ertuk.![]()
Oke, ha nem forgatod ki amit mondtam, akkor azert meg all a kijelentesem, miszerint tobb embert lehet ravenni a sportolasra az elsportal mint anelkul. A zumbazo neptomegekkel nem gyoztel meg ennek az ellenkezojerol.
En csak depresszios?/problemas? noket es a rajuk vadaszo ferfiakat ismerek akik zumbaznak. Igazabol ezt nem is neveznem sportnak, mert nem az a lenyeg. Persze ha te is zumbazol akkor bocsi, ...ja, es sok sikert!![]()
Vicceltem banyek. Meg a szmajlit kitettem, nehogy felreertsd.Látom nem sikerült megérteni. Az idő nagy részében az MU stadionban sincs meccs. Csak az teltházas jellemzően és így "kicsit" más mutatókkal operál, mint egy magyar...
Miert ne johetnek a koncertekkel? Nem csak a focistaknak epult a stadion. Ezt is bele kell szamolni a bevetelbe.A koncert és egyéb hülyeségekkel ne gyere, mert ott a profit nagy része nem az aréna tulajnál csapódik le, neki ez ajándék a megtérülés szempontjából.
Ne vedd sertesnek, de kevesen rajonganak a roplabdaert. Neked is csak az hozhato fel mentsegul, hogy vannak ott ropis csajok is.A magyar röplabdának semmiféle komoly sikere sincs, a stradröpinek sem még olyan szinten nincs hozzá pálya, hogy az elképesztő. Ellenben közelharc megy a termekért és kihalásos alapon lehet kb. egy újhoz jutni aranyáron.
A kolbaszkerites-orszagok egesz komoly kulturat epitettek a foci kore, aztan idonkent megis irgalmatlan zakokba szaladnak bele. Pl.: Nemetorszag vb szereplese.A világraszóló zakók száma ellenben no.1, mert tudtommal nincs még egy olyan ország a világon, ahol futball és élsport szavakat használják egy mondatban és szerkezetben, majd egy év alatt sikerült két olyan "futball nagyhatalomtól kikapni", mint Andorra és Luxemburg.
Es ez engem miert is zavarna? Tudod, egyik fulemenbe a masikon ki.Nagyon sokszor kellett hússzor elmszámolnom, hogy ne küldjelek el oda, ahova váló vagy a propagandáddal és "érveiddel" együtt a francba.