Beszélgető

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

wankel

Well-Known Member
2016. december 23.
897
3 987
113
EHiFHPwW4AAbyPf

Ballisztikus rakétaelhárító rendszerek elleni eszközök. Akkor itt atomtöltetekről van szó, nyíllövedékbe ágyazva?

M

molnibalage

Guest
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Flexus

Well-Known Member
2018. március 16.
1 475
5 293
113
Szombat reggel az ember még félkómásan olvasgatja a net alját, akarom mondani a különböző politikai blogokat. Aztán szembe jönnek ilyenek: https://dog-quijote.blog.hu/2019/10/25/fegyverbe_479
Elgondolkodtam rajta, hogy nem kellene indítani egy topikot mondjuk "aki nem ért hozzá és a tanításához is hülye az blogot ír..." címmel? Ott össze lehetne gyűjtani ezeket a "munkákat". Aztán azon is elgondolkodtam, hogy miért nem írok én blogot például az agyi neuronhálózatokról? Mondjuk az, hogy nem értek hozzá nem játszik, mert lám naponta megjelennek ilyen bejegyzések a legkülönfélébb blogokon. Ok, ez az internet, de miért emelik ki címlapra a hülyeséget az Indexen? Ok, ha tovább gondoljuk akkor az újságírás nem sokban különbözik a blog írástól és vissza is jutottunk a fent említett axiómáig. Ja és a kedves szerző a fent idézett blogon: ha megkérhetném olvasgasson híreket, mondjuk itt a htka-n, mondjuk a románok végtelen és megrendíthetetlen barátságáról, vagy az ukránok hasonlóan kiszámítható és stabil rendszeréről...
Ok, nem fog, hiszen ő születése jogán szakértő mindenben; gondolom a focihoz és az orvostudományokhoz is ért a jogról nem is beszélve, mint kishazánk fiainak és lányainak többsége.

M

molnibalage

Guest
Szombat reggel az ember még félkómásan olvasgatja a net alját, akarom mondani a különböző politikai blogokat. Aztán szembe jönnek ilyenek: https://dog-quijote.blog.hu/2019/10/25/fegyverbe_479
Elgondolkodtam rajta, hogy nem kellene indítani egy topikot mondjuk "aki nem ért hozzá és a tanításához is hülye az blogot ír..." címmel? Ott össze lehetne gyűjtani ezeket a "munkákat". Aztán azon is elgondolkodtam, hogy miért nem írok én blogot például az agyi neuronhálózatokról? Mondjuk az, hogy nem értek hozzá nem játszik, mert lám naponta megjelennek ilyen bejegyzések a legkülönfélébb blogokon. Ok, ez az internet, de miért emelik ki címlapra a hülyeséget az Indexen? Ok, ha tovább gondoljuk akkor az újságírás nem sokban különbözik a blog írástól és vissza is jutottunk a fent említett axiómáig. Ja és a kedves szerző a fent idézett blogon: ha megkérhetném olvasgasson híreket, mondjuk itt a htka-n, mondjuk a románok végtelen és megrendíthetetlen barátságáról, vagy az ukránok hasonlóan kiszámítható és stabil rendszeréről...
Ok, nem fog, hiszen ő születése jogán szakértő mindenben; gondolom a focihoz és az orvostudományokhoz is ért a jogról nem is beszélve, mint kishazánk fiainak és lányainak többsége.
Persze kommentelni még véletlenül sem lehet ezt a szemetet...
A HTT széria egyébként ilyenekről szól. Tehát aki érez magában elég lendületet, hogy erre az orbitális hülyeségre válaszoljon, nosza. Szerintem kiteszi a HTKA. Én inkább írom tovább a légvédelmis cikket...

• Tetszik
Reactions: gergo55
M

molnibalage

Guest
És indulhat a flém...?

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 925
86 466
113
@vata

Azt írják a Mandineren ,hogy Bagdadit Idlib tartományban ölték meg egy helikopteres akcióban.
Az a kérdés, hogy hogy kerül USA helikopter Idlibbe?
Esetleg a törökök átengedtek egyet Incirlikből és tudtak róla az oroszok is.
Szerintem az a valószínű hogy kamu az egész ,csak Trumpnak kellett valami pozitív hír, ha
már így elbaltázta a helyzetet.

8 helikopter érkezett To-ból és az egész akció 4 órás volt. Először a helikopterek támadták a terroristák állásait majd a SOF akciózott, rövid tüzharc után Bagdadi felrobbantotta magát ( 2 drón is részt vett az akcióban) Nyilván az oroszokkal koordinálták az akciót, hogy oda repülhessenek(CNN is ezt állítja)

• Tetszik
Reactions: fishbed

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
12 708
27 020
113
Hát ö...
Eszméletlen!

Ez sem rossz.

papi

Well-Known Member
2017. április 22.
1 582
4 660
113
Nekem úgy tanították, hogy civilben nem szabad TQ-t használni mert volt belőle végtagveszteség.

Nem tudom, nem vagyok orvos. Mindenesetre egy mentőorvos panaszkodott miatta. Azt hiszem egyébként a beszélgetés egy motoros balesettel kapcsolatban merült fel. Sok helyen a rendőröknek is tanítják a használatát, és van is nekik a járőrkocsiban.
Picit utánaolvastam, és valóban nem javasolják a használatát, ettől függetlenül több helyen bekerült a mentőautókba is.
Találtam olyan cikket, ahol ütközés után a rendőrök rakták a fickóra, aki bár elvesztette a Tourniquet miatt a lábát, de azért nem vérzett el.
Összességében azt szűrtem le, hogy nagyon-nagyon ritkán lenne rá szükség. Legközelebb megkérdezem a dokitól, hogy az adott motoros balesetnél lett-e volna értelme, ha náluk van, vagy miért hiányolta annyira.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
51 372
86 460
113
Nem tudom, nem vagyok orvos. Mindenesetre egy mentőorvos panaszkodott miatta. Azt hiszem egyébként a beszélgetés egy motoros balesettel kapcsolatban merült fel. Sok helyen a rendőröknek is tanítják a használatát, és van is nekik a járőrkocsiban.
Picit utánaolvastam, és valóban nem javasolják a használatát, ettől függetlenül több helyen bekerült a mentőautókba is.
Találtam olyan cikket, ahol ütközés után a rendőrök rakták a fickóra, aki bár elvesztette a Tourniquet miatt a lábát, de azért nem vérzett el.
Összességében azt szűrtem le, hogy nagyon-nagyon ritkán lenne rá szükség. Legközelebb megkérdezem a dokitól, hogy az adott motoros balesetnél lett-e volna értelme, ha náluk van, vagy miért hiányolta annyira.

Ha 6 óránál többet van rajtad TQ akkortól áll fenn a végtagvesztés veszélye mert 6 óra után indul be a sejtelhalás.

• Tetszik
Reactions: papi

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
51 372
86 460
113
Persze kommentelni még véletlenül sem lehet ezt a szemetet...
A HTT széria egyébként ilyenekről szól. Tehát aki érez magában elég lendületet, hogy erre az orbitális hülyeségre válaszoljon, nosza. Szerintem kiteszi a HTKA. Én inkább írom tovább a légvédelmis cikket...

Teljesen felesleges bármit is reflektálni erre ugyanis az író nem észérvek hanem vallási alapon ír.Őt meggyőzni nem lehet hisz nem tudja amit leírt hanem hiszi.
Van egy ismerősöm aki a megszűnt baloldali lapnál volt IT-s és ő megdöbbenve tapasztalta,hogy elképesztően intelligens,világlátott tapasztalt emberek teljesen elvakulva mindenféle racionalitás nélkül hitből és gyűlöletből táplálkozva művelik az újsagírást(ne legyen illúziónk a masik oldalon is ugyan ez folyik!).

arbalest

Well-Known Member
2011. január 11.
8 691
19 022
113
Egy zárt facebook csoportból másolom be, remélem, hogy nem bánja az írója. Elismerés a Voronyezsnek, hogy a vészhelyzetre tekintettel fedélzetére vette a bajba jutottakat.

"Időnként a segítség váratlan helyről érkezik...

2014 júniusában 5 civil egy kis körutazást tett egy 11 méter hosszú hajón, a Fehér-tengeren, amikor rádöbbentek, hogy vihar közelít feléjük.

Megpróbáltak elhajózni előle, de ekkor vették észre, hogy nagyon kevés üzemanyaguk maradt. Úgy döntöttek, hogy leadják az SOS-t, amelyet az Arhangelszki kikötő hatóságai vettek is, és azonnal két hajót és egy helikoptert küldtek a kis hajó megmentésére.

Azonban az első helyszínre érkező hajó egy Oscar osztályú rakétahordozó tengeralattjáró volt, a K-119-es számú "Voronyezs". A kapitány úgy döntött, hogy a civileket a fedélzetre veszi, mivel az időjárás egyre rosszabbodott. A tengeralattjáró megpróbálta visszavontatni az apró hajót a kikötőbe, de a vihar fokozódott, és az végül elsüllyedt."

73302970_10156925968439601_4554099337440788480_n.jpg

75098764_10156925968429601_5272982828777209856_n.jpg