Köszi a linket,most kicsit beütött rizsef hús,esetleg az azt megágyazó 2 feles lófingató
(lehet utána is volt valami...) szóval holnap átböngészem,hogy kb mire számíthatnak otthon,ami nem öli meg őket,az csak keményíti a kis faxukat.
.
Beszélni szépen,választékosan beszélnek,természetesen,mintha otthon nőttek volna fel,az írás is megy,a magánhangzók ékezetei,a pontos,meg az y-os jé,ill. a kettős/kétjegyű mássalhangzók írása döcög,a rovás jobban megy,olvasni is jól tudnak,viszon Magyar törit,földrajzot nem tanultak,mármint a az iskolai törit.
Mikor hisztikéznek,hogy mennyia tanulnivaló,meg milyen kemény az élet,elővbeszek valami ő koruk beli sztorit az én életemből,és mindjárt nem tűnik olyan keménynek számukra a napi fél/1 óra lecke,meg a napi 2 óra videójátékozás,videózással egybekötve.
Szoktam mondani a nagyobbiknak,hogy ennyi idősen már reggel az 5:10-es busszal indultam a taksonyi állomásra,onnan vonattal a Józusefvárosba,majd onnan villanyossal a Blaha mögé a szakmunkásba,persze ez mellé nyáron már felnőttekkel nyomtam a kőműves mellett,télen favágás,szénbehordás,szárnyasok,sertések feldolgozása,etetése,miazmás,erre picsognak,hogy már nem az 80's van,erre mondom nekik,hogy ha hazamegyünk,lesz egy kis időutazás,ne parázzanak...
Úgyhogy ne lepődjetek meg,ha az iskola év végétől hirtelen drámaian nő a hazai gdp,a fizetések,csökken az államadósság,javul az eü ellátás színvonala,és elfogy a környékről az összes gyümölcs,amiből lekvárt(mi mást? ) lehet főzni.