Én canon g7x II -t használtam leginkább automata módban. Ha gondolod teszek fel valahova képeket, de sztem képminőség szempontjából nagy különbségek nem lehetnek. Videóban rosszabb, mint a pana, de van felugró vakuja és kisebb, valamint olcsóbb. Nincs efv.Nekem jelenleg egy D7000-em van. A kitt obiektíven kívül, vettem hozzá egy 1,8-as 50 millimétereset is. Meg van hozzá szett makrógyűrű, vaku, állvány, néány filer, ilyesmi. A gondom vele az, hogy nagy. Körülményes cipelni, de utcán ahol úgy érzem, hogy igazán szivesen fotóznék, "elrettentő" hatása van.
A videó része a dolognak annyira nem érdekel, ami igazán szimpatikus benne a nagy érzékelő (17,3X13 mm) és a blende viszonylag nagy értékei 1,7-2,8, ami lemehet egész 16-ra. Ezzel már azért úgy érzem, hogy lehet valamit kezdeni.
Ami még szóba jöhet az a Sony RX100 szériából a Mark III, viszont azon nincs papucs a vakunak, meg a kezelőszervei is kevésbé támogatják a teljesen kézi űzemmódot. És persze ott van még a FinePix X100S vagy FinePix X100T, ami viszont fix 35 milliméteres és odaég a gatyám.
Itt vannak ajánlások:
https://prohardver.hu/tema/melyiket_valasszam_digitalis_fenykepezogep/keres.php?stext=lx 100&offset=200