Beszélgető

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

M

molnibalage

Guest
Érdekes csatorna és széria a histroy vs ...
Amolyan tárgyalásszerűen pro és kontra mutatja be a történelmi személyeket.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Lator

Well-Known Member
2017. március 7.
2 757
12 461
113
Van itt valaki aki túrázni jár? Ha igen kíváncsi lennék hogy milyen felszereléssel. Hátizsák hálózsák ruha stb.

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 605
14 769
113
Van itt valaki aki túrázni jár? Ha igen kíváncsi lennék hogy milyen felszereléssel. Hátizsák hálózsák ruha stb.
Én szoktam, bár én nem vagyok az az ottalvós fajta. Ha alszok azt nyáron csinálom, mikor meleg van és akkor nem kell sátor sem.
Ha ottalvós a dolog, akkor van egy régi külsővázas hátizsákom, olyan retró dolog, mint az akárhányezer lépés Magyarország műsorban van :D

• Tetszik
Reactions: 2ndt

Lator

Well-Known Member
2017. március 7.
2 757
12 461
113
Én szoktam, bár én nem vagyok az az ottalvós fajta. Ha alszok azt nyáron csinálom, mikor meleg van és akkor nem kell sátor sem.
Ha ottalvós a dolog, akkor van egy régi külsővázas hátizsákom, olyan retró dolog, mint az akárhányezer lépés Magyarország műsorban van :D
Az úgy jó pedig hogy kint alszol. Este tüzet gyújtotok és letoltok egy üveg rumos teát:) Én ha sok cuccot kell vinni egy alice pack változatra esküszök. A felfújható derékaljam és a felfújható kispárnám is nélkülözhetetlenek az úveg rum mellett:)

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 605
14 769
113
Az úgy jó pedig hogy kint alszol. Este tüzet gyújtotok és letoltok egy üveg rumos teát:) Én ha sok cuccot kell vinni egy alice pack változatra esküszök. A felfújható derékaljam és a felfújható kispárnám is nélkülözhetetlenek az úveg rum mellett:)
Az is külsővázas, nem? Egy ideje mintha teljesen kihaltak volna, de most mintha megint gyártani kezdték volna őket, csak rohadt drágák.

Lator

Well-Known Member
2017. március 7.
2 757
12 461
113
Az is külsővázas, nem? Egy ideje mintha teljesen kihaltak volna, de most mintha megint gyártani kezdték volna őket, csak rohadt drágák.
Igen, külső vázas. És ha esetleg valami rossz dolgot olvasnál róla azt ne hidd el. Nem, nem drága anno mikor tatán voltam katona 20 ezer forint volt az alice. A közepes mèretű

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 605
14 769
113
Őszintén, talán a legtöbbet egy síma PUMA sport hátizsákot használtam, semmi extra.
Viszont ami úgy érzem senki felszereléséből sem hiányozhat, az a műanyag kajásdoboz!!!
:hadonaszos::hadonaszos::hadonaszos:

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 605
14 769
113
Azon agyalok, hogy veszek egy LUMIX DMC-LX100.
Van itt valaki akinek van ilyenje, esetleg valamilyen tapasztalata?

M

molnibalage

Guest
Azon agyalok, hogy veszek egy LUMIX DMC-LX100.
Van itt valaki akinek van ilyenje, esetleg valamilyen tapasztalata?
https://prohardver.hu/teszt/panasonic_dmc-lx100_nem_kell_mas/filmfelvetel_ertekeles.html

Nekem Panasonic DMC-TZ40 van, ami sokkal lentebbi kategória, de 2013 végén 100k tája volt. Már az is tetszett nekem, ez annak távoli és erős upgrédjának tűnik. Ha valaha is lecserélem a gépemet, akkor ez alkalmasnek tűnne nekem, ha tud full HD-ban 100 FPS-t videózni.

Az ár/érték aránya kérdéses, de használtan egész jó áron kapni, csak én drága gép használt vételtől irtózok, mert bármilyen hiba és javítás esetén anyagi csőd az egész gari hiányában.

Cifu

Well-Known Member
2010. július 12.
3 043
10 149
113
. Már az is tetszett nekem, ez annak távoli és erős upgrédjának tűnik. Ha valaha is lecserélem a gépemet, akkor ez alkalmasnek tűnne nekem, ha tud full HD-ban 100 FPS-t videózni.

No offense, de ez egyhamar nem túl valószínű. Jelenleg a legtöbb DSLR, de még a digitális videokamerák is max. 60 FPS-re képesek FHD-ban. Akad egy-egy, ami képes a 120FPS @ 720p-re, de az is ritka, mint a fehér holló. Ehhez hatalmas számítási teljesítmény (erős SoC) és piszok gyors belső tároló kell (itt kezdődnek a gondok, mert a gyártók is tisztába vannak vele, hogy ha lassú memóriakártyára próbálnak majd a vásárlók rögzíteni, és nem fog sikerülni, attól még a kamera gyártóját fogja a vásárló anyázni).

Ez egy telefon-specifikus újdonság, ott egyre többen követik az Apple iPhone 240 FPS-t - viszont ott is csak most jelent meg a szifon 8-asnál az FHD @ 240FPS...

M

molnibalage

Guest
No offense, de ez egyhamar nem túl valószínű. Jelenleg a legtöbb DSLR, de még a digitális videokamerák is max. 60 FPS-re képesek FHD-ban. Akad egy-egy, ami képes a 120FPS @ 720p-re, de az is ritka, mint a fehér holló. Ehhez hatalmas számítási teljesítmény (erős SoC) és piszok gyors belső tároló kell (itt kezdődnek a gondok, mert a gyártók is tisztába vannak vele, hogy ha lassú memóriakártyára próbálnak majd a vásárlók rögzíteni, és nem fog sikerülni, attól még a kamera gyártóját fogja a vásárló anyázni).

Ez egy telefon-specifikus újdonság, ott egyre többen követik az Apple iPhone 240 FPS-t - viszont ott is csak most jelent meg a szifon 8-asnál az FHD @ 240FPS...
Kb. 1 éve töprengem új gép vételnél 300k táján volt olyan kompakt és tüküörrefis gép is, ami képes volt a FHD és 100 FPS-re, nekem kb. ez kellene az egyik hobbimhoz.

Sharid

Well-Known Member
2017. szeptember 4.
5 476
2 834
113
kész leültem.
ez még vagy a középkorban él, vagy egy igazi latin lower........
Portugáliában Bibliára és egy XIX. századi törvényre hivatkozva felfüggesztett börtönre ítéltek egy férfit, aki szögekkel kivert ütővel bántalmazta az állítólag házasságtörő volt feleségét.

A férfit 15 havi felfüggesztett börtönbüntetésre és 1750 euró (kb. 540 ezer forint) pénzbüntetésre ítélték, amiért 2015-ben egy szögekkel kivert ütővel megtámadta az utcán a nőt, vágásokat és zúzódásokat okozva a testén.

Az ügyész a büntetést túl enyhének találta, és fellebbezett, 3,5 év elzárás kiszabását kérve a vádlottra. De a fellebbviteli bíróság október 11-én elutasította a kérvényét.

Az írásos ítéletben a bírák „bizonyos megértést” tanúsítottak a vádlott iránt, mondván, hogy a nő házasságtörése „nagyon súlyos sértés a férfi becsületére és méltóságára”.A bírák megjegyezték, hogy a Biblia szerint a házasságtörő nő halállal is büntethető, és idéztek egy 1886-ban elfogadott portugál törvényt, ami szerint csak jelképes büntetés szabható ki a házasságtöréssel gyanúsított feleségüket megölő férjekre.

A portugál Legfelsőbb Bírósági Tanács közölte, hogy tudomásul vette a közvélemény széles rétegeitől kapott bírálatot, de a bíróságok függetlenek, és nem tud közbelépni, még ha a bírák „elavult, nem megfelelő vagy szerencsétlen” döntéseket hoznak is.

A nő a portugál felsőbírósághoz fellebbezhet. (MTI)

• Tetszik
Reactions: sirdavegd

Sharid

Well-Known Member
2017. szeptember 4.
5 476
2 834
113
oké. mert Gyuribácsi előjött, kicsit kiegészíteném a képet: jobb topicot nem találtam:()
Update: Izraelben néhányan tényleg megsimítanák Gyuribácsiarcát a szeneslapáttal, és fiinoman szólva nem népszerű az öreg, de nem "Sorostervmiatt"
https://leharblog.wordpress.com/2017/07/11/soros-es-izrael/
http://www.szombat.org/politika/soros-itt-es-soros-ott-mi-a-kulonbseg

a migráncsbabusgató Soros itt nem igazán jönne be:
https://orientalista.hu/izrael-a-si...-afrikai-menekulteket-ha-onkent-nem-tavoznak/
http://nol.hu/kulfold/izrael-keritest-epit-es-nem-fogad-be-menekulteket-1561463

A fenti Holot menkülttábornál végül a legfelsőbb bíróság szólt közbe, döntése értelmében a rabok egy részét szabadon kellett engedni...viszont nem kaptak munkavállalási engedélyt nagyvárosokba.

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 605
14 769
113
Nekem jelenleg egy D7000-em van. A kitt obiektíven kívül, vettem hozzá egy 1,8-as 50 millimétereset is. Meg van hozzá szett makrógyűrű, vaku, állvány, néány filer, ilyesmi. A gondom vele az, hogy nagy. Körülményes cipelni, de utcán ahol úgy érzem, hogy igazán szivesen fotóznék, "elrettentő" hatása van.
A videó része a dolognak annyira nem érdekel, ami igazán szimpatikus benne a nagy érzékelő (17,3X13 mm) és a blende viszonylag nagy értékei 1,7-2,8, ami lemehet egész 16-ra. Ezzel már azért úgy érzem, hogy lehet valamit kezdeni.
Ami még szóba jöhet az a Sony RX100 szériából a Mark III, viszont azon nincs papucs a vakunak, meg a kezelőszervei is kevésbé támogatják a teljesen kézi űzemmódot. És persze ott van még a FinePix X100S vagy FinePix X100T, ami viszont fix 35 milliméteres és odaég a gatyám.

Kb. 1 éve töprengem új gép vételnél 300k táján volt olyan kompakt és tüküörrefis gép is, ami képes volt a FHD és 100 FPS-re, nekem kb. ez kellene az egyik hobbimhoz.

Ilyesmibe nem ástam bele magam, de ebben a szegmensben nem jobbak az akciókamerák?

M

molnibalage

Guest
Ilyesmibe nem ástam bele magam, de ebben a szegmensben nem jobbak az akciókamerák?
Lövésem nincs, de nekem az kell, hogy állványra tehető legyen és egyben fényképezőgép is legyen, nem két külön készülékben kéne. A mostani karmera minősége 100 FPS esetén nem kielégítő főleg zárt térben, ahol nincs természetes fény. Annyira nem életbevágó, ezért is nem vettem meg a drága kamerát.

Lator

Well-Known Member
2017. március 7.
2 757
12 461
113
Megvan valakinek Mike Horn felfedezőtől
A nulladik szélességi kör 40000 km az egyenlítő mentén című könyv elektronikus formában?