Beszélgető

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
22 154
36 304
113
Ha valaki jartas a felnotkepzesbe tudna segiteni tudok e valamit tenni? :)
9. Osztalyt kozepiskolaba jartam. /9 eskent ugye a vegzosok celtablai voltunk volt egy vegzos srac nagyon ram volt szalva addig addig fajult a dolog hogy verekedest provokalt jol elvertem a fel iskola szeme lattara kiderult hogy az igazgatono fia... Nem is kell momdanom megmontak hogy ha maradok a 9. Osztalyt 20 ev alatt se vegzem el az iskolaba vagy elmegyek... /4.2 es atlagom volt ekkor...,/
Elmentem masik sulit keresni gimibe kozepsuliba nem vettek fel /nem volt sok az igazgatoni odaszolt.../
Szakiskolaba lettem felveve 10. Osztalyba /ez abba az idobe ugy mukodott hogy 10. Osztaly vegen valaszthattam mehetek tovabb erettsegizni 11 be vagy szakmat tanulni./
Iskolat valtottam szakmunkas lettem.
Most 15 evre ra eldontottem hogy befejezem az eretsegit /elvileg a visszalevo 2 evet kellene csak letennem legalabbis napali tagozatos tanar ismerosom szerint..../nalluk a gimibe nincs felnott oktatas./tavaj meg volt iden nem indul./

A problemam a kovetkezo most nem akarjak elfogadni a 9-10 osztalyt de meg a kozepiskolai 9. Osztalyt sem mert nem gimnaziumba jartam hanem szakkozep iskolaba...

A kerdesem az lenne hogy van e valami mod hogy legalabb a 9. Osztalyomat elfogadjak... Vagy bukta az egesz es szakmunkas vegzetsegem miatt akar el is tuzelhetem a 9-10 osztalyomat mert sehol semit nem er /a szakmunkas vegzetseg ugye felette all igy az a legmagasabb iskolai vegzetsegem.../
Vagy varjk egy evet mert ismerosom aztmondta jovore indul nalluk esti tagozat es ok biztos elfogadjak a 10 osztalyomat./ugy is egy ev csuszassal egy evvel elobb vegeznek mint igy./

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
22 154
36 304
113
Most megint zsakutxaba erzem magam...
Vagy a meheszetet hagyom abba amit egesz kisgyerek korom ota szerettem volna csinalni
Vagy a tartalekos katonasagot hagyom veszni
Vagy az erettsegit hagyom a pcsaba /vagy halasztom /mert 4 ev az tul sok ido ennyi minden mellett felemeszt./
Vagy az egyeb beveteli forrast gyumolcsos foldek tanyat szamolom fel vegleg es teszem penze
Vagy kilatasba se kerul munkahely az elkovetkezo 4 evbe es tovabbra is onfentartoskodom /amibol bar megelni meg lehet de bizonytalan mint a kutya vacsoraja iden pl se akac mez a meheknek ez a sok eso is odver fejlesztes kilatasba sincs... Gyumolcs szinten semmi a birka es mas allatok amibol eddig bevetekem volt beragadt az olaszok jarvanybafutasa miatt...

Ugyhogy tenyleg joljonne valami tanacs :) /azert itt eleg sok okos ember kommentel sok mindenbe jartas hatha jobban jarhato utmutatast kapok mint a szemelyes ismeretsegi korombol vagy sajat kutfobol.../mert en eggyiktol sem bucsuznak /a munkahelytol igen a nelkul el lennek de a termeszet ezt iden valoszinuleg nem fogja megengedni szamomra... Eveken at tarto kemeny munkamat meg felszamolni igazabol nagyon sajnalnam nem eltem kiskiraly modjara de mindenem megvolt.../

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
7 959
22 855
113
Ugyhogy tenyleg joljonne valami tanacs :)
Sulit nyilván nem szabad hanyagolni és a tartalékosság sem kérdés. :cool:
A föld, gyümölcsös, méhészet stb. körből pedig azokat kell kiszervezni, például csak pár évre(!) bérbe adni valamelyik hozzáértő ismerősödnek, amik a legtöbb időt és energiát viszik el.
Ami még nekem "bejött", hogy elkezded kizsigerelni a tested, kevesebbet alszol és kávéval próbálod becsapni magad. Pár évet ki lehet így bekkelni, csak aztán ne felejts el visszatérni az egészséges életvitelhez. ;)

• Tetszik
Reactions: Szittya

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
22 154
36 304
113
Sulit nyilván nem szabad hanyagolni és a tartalékosság sem kérdés. :cool:
A föld, gyümölcsös, méhészet stb. körből pedig azokat kell kiszervezni, például csak pár évre(!) bérbe adni valamelyik hozzáértő ismerősödnek, amik a legtöbb időt és energiát viszik el.
Ami még nekem "bejött", hogy elkezded kizsigerelni a tested, kevesebbet alszol és kávéval próbálod becsapni magad. Pár évet ki lehet így bekkelni, csak aztán ne felejts el visszatérni az egészséges életvitelhez. ;)
Az a baj hogy ez a kibekkeles zajlik mar egy ideje /meg annyira nem viselt meg /de ide is sokszor ejfel utan van idom kommentelni cegigolvasni a topikokat :) es meg akozbe is van hogy csinalgatok ezt azt.../ :) /jo en vagyok a hulye mert egy elet nem eleg tul sokat akarok...de ezen valtoztatni egyenlore nem akarok ameg birom huzok hogy ha majd nembirom pihenhessek./ calamit fel kell adni ez biztos talan az allatok abba ugy sem lessz penz a jovobe /csak sajnalom a jo vervonalakat felszamolni mert mar oromet okoz hogy mar olyan kozel vagyok az altalam tokeletesnek elkepzelt tulajdonsagu es kullemu allatok eleresehez..../jo tudom ez is olyan hogy soha nem er veget mert ha elerem tovabb finomitanak eddig nem olyan fontos tulajdonsagokat jegyeket szeretnek majd ez fix.../

Koszonom. /elso lepesnek a gyumolcsos berbeadasa valoban konnyitene/

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
22 154
36 304
113
Egy ilyen tokeletes lenne kar hogy a kornyekunkon ilyen nincs /heti a2-b3 napos delutanos van csak./ de vegulis ha elkezdenem bp n az elso evet kulonbozetivek 11. Osztalyt lehet tanev kozbe attudnak jelentkezni a kozeli intezmenybe evkozbe./es akkor nem veszne el a 2 evem /ennek utannajarok lehet ez lenne a legjarhatobb ut gimi teren./csak az elso par ho lenne macerasabb./

Koszonom

• Tetszik
Reactions: Matróz Kommandó

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
7 434
14 854
113
Az a baj hogy ez a kibekkeles zajlik mar egy ideje /meg annyira nem viselt meg /de ide is sokszor ejfel utan van idom kommentelni cegigolvasni a topikokat :) es meg akozbe is van hogy csinalgatok ezt azt.../ :) /jo en vagyok a hulye mert egy elet nem eleg tul sokat akarok...de ezen valtoztatni egyenlore nem akarok ameg birom huzok hogy ha majd nembirom pihenhessek./ calamit fel kell adni ez biztos talan az allatok abba ugy sem lessz penz a jovobe /csak sajnalom a jo vervonalakat felszamolni mert mar oromet okoz hogy mar olyan kozel vagyok az altalam tokeletesnek elkepzelt tulajdonsagu es kullemu allatok eleresehez..../jo tudom ez is olyan hogy soha nem er veget mert ha elerem tovabb finomitanak eddig nem olyan fontos tulajdonsagokat jegyeket szeretnek majd ez fix.../

Koszonom. /elso lepesnek a gyumolcsos berbeadasa valoban konnyitene/

Kicsit kevesebb "házipálesz", ki lehet bírni 1-2 évig ;) , megéri :hadonaszos:

• Tetszik
Reactions: Szittya

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
22 154
36 304
113
Kicsit kevesebb "házipálesz", ki lehet bírni 1-2 évig ;) , megéri :hadonaszos:
Csak eladasra keszitem a hazipalinkat. Volt hogy 5 fozetet is leeresztettem ugy hogy megcsak meg sem kostoltam. No nem azert mert tartottam volna tolle. De nem igazan kivanom/szegyen de altalaba teazok palinkafozes kozbe/./fiatal koromba az arvak konnyet is megittam a felig romlott pimposodo bor se volt gond ha volt belolle eleg.../ 7. Es koromtol 20 eves koromig egy evbe 2-3 jozan pentek szombatomnal tobb nem volt. Aztan abbamaradt ugyan azokat a koroket futottam ugyan azok az esemenyek tortentek es rauntam. Ma mar csak nagyobb rendezvenyen iszok komolyabb mennyiseget./azt is nyaron 1-2 alkalommal /de a masnap mar nem mullik el egy tanyer tyukhuslevestol :) / amugy havi 1-2 sor meg 1 palack minosegi bor ezek is valakivel beszelgetes vagy kaja kozben /de van hogy a palack borbol borecet lesz az "udito italomba /mezes ecetesvizet szoktam inni ha vizen kivul mast kivanok.../mezes viz palackba jo edesre es ahhoz egy kis almaecet./ egyebkent volt mar tobb olyan ev hogy csak a palinkabol volt bevetelem meg a borbol mert minden mas ami hasznot hozott fejlesztesre ment el./

anonim999

Well-Known Member
2016. március 19.
2 690
4 448
113

ms07

Well-Known Member
2012. október 19.
3 948
6 318
113
Esetleg tudja valaki, hogy a vizirendészet telephelye hová költözött? Eddig ugye a Soroksári-Dunán voltak, mindjárt a Kvassay-híd alatt. Egy pár napja vettem észre melóból jövet, hogy kiürítették az egészet, elvittek mindent, régi nagyobb hajókat, roncsokat, még a hajó beemelő darut is, csak sittes konténer van az udvaron.

borisz

Well-Known Member
2012. május 25.
9 341
13 623
113
Na de ez miért az életszínvonal csökkenéséhez érv? De hagyjuk, mert én már azt sem értem, hogy a CIA meg a Greenpeace, hogy került ebbe a topikba. Tényleg nem értem, ezt az erőltetett politikai ez volt, az volt a hibás témákat itt. Hangsúlyozom, hogy itt.

Írtad, hogy egy kormánydöntéshez kell a jelentős életszínvonal esés.
Hoztam példának. Elég komoly szándék volt a kormány megdöntésére.