Pogány
Neked lehet hihetetlennek tűnik, de akkoriban rohadtul ráértek. Nem tegnapra kellet kész lenni az épületekkel.
Szintén nem bántásból, de pl. a nagy piramisok 4600 éve épültek. Akkoriban Egyiptomban nem volt sivatag. Kb. olyan volt a klímája, mint hazánknak.
A köveket hajóval vitték a kőfejtőtől egészen az építkezés helyszínéig. A Nílus szintje is más volt de a csatornázást is ismerték, nem meglepő módon.
Mindössze 4 km-re van a Nílustól. Elég könnyen ki lehet találni, hogy vitték oda a köveket.
A többi piramis sem poénból épült oda. Ott volt megoldható a logisztika.
Az emeléshez csak rámpa kell, görgő, meg erő.
A csiszoláshoz homokot használtak. Amennyire én tudom pontosan méretre csiszolva csak a külső (látszó) kövek vannak. A többit nem kellet csiszolni.
A piramis fedő rétege fehér mészkő volt. Az kézi eszközökkel is könnyen alakítható.
Idejük, emberük volt. Nem értem mi a hihetetlen ebben.
Stonehenge ugyan ebben az időben épült, kb. 4600 éve. Európa azon része szinte végig jeges volt az év nagy részében. Ismét nem kell sok ész kitalálni, hogy vajon hogy vitték oda a köveket. Csúsztak a jégen ....
Jah, nem mellesleg 400 évig építették azt a kis kőkupacot. Az egész komplexumot meg vagy 1000 évig. Ennyi idő alatt még a kőkori emberek is végeztek a melóval.
A Kínai nagy falról vagy a Babiloni zikuratokról miért nincsenek ilyen hülye UFO-s elméletek? De komolyan, azok is bravúros építmények voltak!
A másik kedvencem amikor a Dél-amerikai piramisokat sztárolják. Egyiptomhoz képest 3000, Sumérekhez képest 5000 év lemaradásban voltak.
Amikor a Chichén Itza épült akkor Rómában már 400 éve állt a Colosseum
Amikor Machu Pichu épült akkor Párizsban már 100 éve állt a Notre Dame
Remélem nem kell részleteznem azt, hogy az utóbbi kettő mennyivel komolyabb építészeti bravúr.
De mondok még durvábbat , a Chichén Itza meg a Hagia Szophia egy idősek
Részletezzem melyiket nehezebb megépíteni? Mennyivel komplexebb eszközöket és gondolkodást igényel az utóbbi?