Nem tudsz elszakadni az ókori zsidóktól.. Lényegtelen, hogy ők kihaltak. Felejtsd el őket. Ugyanis a mai világban van egy zsidóság ami nem csak vallást jelent és nem is csak izraeli állampolgárságot. Fordítsuk le akkor cionistákra, ha úgy jobban érted. Rengeteg olyan cionista zsidó él a világ országaiban, de főleg az USA területén akik nem csak, hogy nem zsidó vallásúak, (más sem, tehát nevezhetjük őket ateistának) de nincs is izraeli állampolgárságuk. De ettől még ők zsidók. Miért? Mert így definiálják önmagukat. Azért hoztam fel őket, mert a szent földre való visszatérés vágya vallás nélküli, pusztán nacionalista érzelmek alapján is előtört sok zsidóból, akik viszont nem rendelkeznek izraeli állampolgársággal.
Különbséget kell tudni tenni a között, hogy valaki önmagát egy elf nagymágusnak tartja, vagy zsidónak. Az első egyértelműen elmeháborodott, de a másik - már ha egészséges emberről beszélünk, aki adott esetben magyarázatot tud adni arra, miért tartja magát zsidónak, os ő bizony zsidó lesz.
Példa:
Nekem tudomásom szerint semmi közöm a zsidókhoz, felmenőimnek sem. MEgkeresztelkedett római katolikus vagyok, igaz templomba nem járok csak nagyobb alkalmakkor. Most játszunk el a gondolattal.. kiutazok Izraelbe. Maradok X ideig, már mennem kéne, de mondjuk beleszeretek egy gyönyörű zsidó nőbe. Kint maradok és valamilyen Isteni szerencse miatt tők jól elbújkálok évekig valamelyik illegális telepen. Évek telnek el, családot alapítottam, továbbra sem vagyok vallásos, a sajátom sem érdekel, nem hogy az övék.. Egyszer csak kitör egy újabb arab-izraeli háború. Maradok, segítek, fegyvert fogok, harcolok értük, magunkért, a véremet adom a harcokban a földért ami már az otthonom.. Ezen a ponton már nem csak, hogy zsidónak tartom magam, egynek közülök, de kijelenthetem, hogy a közösség is befogadott, tisztelnek, örülnek jelenlétemnek és elfogadnak mint a közösség zsidó tagját. Ebben az esetben kijelenthetjük, hogy én zsidó vagyok.
Ugyanezt el lehet mondani bármilyen más néppel is. Mit mutat a példa? Hogy az is lehet zsidó, aki nem zsidó vallású, és nem is rendelkezik izraeli állampolgársággal. Ha valaki arra a következtetésre jut, hogy zsidónak definiálja magát, persze értelmes érvek után (mint egy elképzelt helyzetben én a fenti példában), nem csak azért mert megálmodta előző este, akkor ő bizony zsidó.