Nem értem ezt az óraátállítás elleni harcot.
Ez nem az energetikai oldalról szól ma már inkább, de ettől még van értelme.
Leggyakrabban ezt látom.
"Nemá, hogy a nyári legyen, akkor télen sötétben megyünk munkába".
Szerintem meg ez édes mindegy, mert úgyis sötétben mész akkor haza és azok, akik 7-8-ra, ugyanúgy sötétben mennek. Az óra átállítása semmit nem segít.
Ez van a 42. szélességi körön.
Semmiféle előnye nincs a télit megtartani, mert milyen előny van abból, hogy Európa nagyobb részén (mert az a 42. szélességi kör felett van)
nyáron már négy óra előtt világos lenne cirka 2 hónapig és 4 hónapig meg 5 óra előtt...
Cserében meg eset is relatíve korán sötét...?
Szerintem rossz ötlet az óraátállítás törlése, mert mindenféle energetikai megtakarítás nélkül pont,
hogy az emberek életmódjához igazítja a dolgokat.
Jó időben az ember szívesen végez szabadtéri tevékenységet, főleg, ha világos van. A téli időszámítás megtartása ezt relatív értékben nagyon durván visszavágná. Ha ma valaki 6 fél hét felé ér haza, akkor kb. 1-1,5 óra múlva lenne sötét. A nyári időszámítással ez 2-2,5. Iszonyatosan sok extra idő. Az az egy óra eltolás majdnem megduplázza ezt.
Szigorúan nézve nyáron két hónapig lehetne még egyszer is állítani, de ez már azért túltolás lenne...
És csak azért legyen téli időszámítás, mert az év kb. 2x 1,5 hónapjában annak, aki 8-9 között megy dolgozni és sokat utazik legyen világosabb...?
Cserébe egész tavasszal és nyáron hazavágja a szabadtéri programokat...
Az külön vicc, hogy fel sem merül, hogy pl. minek a korai iskolakezdés, ami a többségnek kínzással ér fel?
Életem egyik legnagyobb pozitívuma az volt, amikor végre nem kellett korán kelni minden nap.
Mert ő is belehajtott oda, ahova nem tudott kijönni és így végül pirosba hajtott bele...