T
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Hát nem tudom. Beletekergettem az eleje után...Szerintem érdekes téma:
Ne haragudj , hogy csak most válaszolok, 48 óra HTKA-át vontam meg magamtól, mint streszmentes rehabot. Az autópályák 100% százaléka megy át Budapesten, ill. indul onnét és szolgálja az elővárosi közlekedést. És( éssel nem kezdünk mondatot) központi pénzből épülnek!És ezt ki mondta? Egyébként javíts ki, ha tévednék, de az autópályák viszonylag kis százaléka megy át BP-n vagy szolgálja az elővárosi közlekedést... Vagy bármilyet... Mégis központi pénzből épülnek.
Most tényleg megint kezdi valaki a bp vs vidéket?. Ok, erről a vidéken élő nem tehet.)
Elég kretén megközelítése egy problémának szerintem...2018 szeptemberétől nem lehet mobiltelefonokat használni a francia általános- és középiskolákban. Ezt Jean-Michel Blanquer oktatási miniszter jelentette be vasárnap, valóra váltva Emmanuel Macron elnök egyik választási ígéretét.
A francia általános iskolák osztálytermeiből eddig is ki voltak tiltva a mobilok, de a következő tanítási év elején bevezetendő szabályozás ennél jóval messzebbre megy. A diákok nemcsak órán, hanem az iskolákban sehol sem használhatják a mobiljaikat, se a szünetben, se a menzán.
Blanquer szerint „a gyerekek ma már nem is játszanak a szünetben. Csak a mobiljaikat bámulják, és ez oktatási szempontból problémás.” (Quartz)
Inkább huszárosnak nevezném.Elég kretén megközelítése egy problémának szerintem...
Inkább huszárosnak nevezném.
A nagyobbik lányom 12 éves, a kisebbik 7. Naponta járok a suliba velük és amit ott látok az iszonytató. A legkisebbektől kezdve szinte mindenki 45 fokba hajtott nyakcsigolyákkal ül és meredten bámulja a mobilját, a gyerekek egymás mellett ülve (!) nem beszélgetnek, hanem chat-elnek. Amikor a nagylány megkapta az első okostelóját 2 hónap alatt drasztikusan esett a tanulmányi eredménye és társasági szinten elvesztettük a gyereket szinte azonnal. Naponta 2x merítette le csutkára a telefont...
3 hónap után elvettem, talán mostanra kezdenek mutatkozni a jelei, hogy újra fókuszba fog kerülni. Próbából visszaadtam 1 napra, az eredmény: mint az alkoholista, aki hosszú idő után iszik egy pohárral: estére mattrészeg lesz.
Szóval nincs telefon addig amíg meg nem keresi a rávalót és fel nem nő hozzá, addig megy a butafonnal mindenhova. Rendkívül hasznos lenne ha megengedhetném neki hogy használja, de ehelyett az van, hogy óvnom kell tőle mert felfalja mint a többi gyereket. Ahogy tapasztalom a lányom korosztálya a valós tereket nyűgnek, szükséges rossznak, két bejelentkezés, vagy akksitöltés közötti kényszerű állapotnak tekinti.
A suliban ki fogom verni a balhét hamarosan, mert már többször előfordult, hogy az egyes tanulmányi, vagy közösségi információkat facebookon tették közzé.
A pedagógus, aki nem ismeri fel a közösségi médiának a korosztályra gyakorolt káros hatását és kényelmi szempontokból döntően a virtuális közösségi terekre támaszkodik az általános iskolásokkal való kommunikáció során, az nem pedagógus, hanem sarlatán, ékes példája a diplomás agyhalott kategóriának.
Szóval a francia irányzat mint kezdőlépés remek egy olyan folyamatban, ahol a cél a vissza az alapvonalra, ahonnan teljesen más szemlélettel fel lehet építeni a közösség és a virtuális terek hasznos viszonyát, mert jelenleg ez egy beteg, torz és a jövőt tekintve tragikus viszony.
1. Egyetértesz a Black Lives Matterrel?
Van abban igazság amit írsz, de...
Attól, hogy az iskolából kitiltod, megmarad a lehetőség a "45 fokos görnyedésre" a buszon, tereken, parkban, sőt otthon is. Akinek van közületek gyereke, hány tiltja a mobiltelefont otthon?, Ez a fajta tiltás egy őrületes szélmalomharc kezdete. Azoknak a tanároknak , akik betartatják a szabályt az energiáik jelentős része csendőrködésre fog elmenni, és mindig lesznek olyanok akik lusták erre, és ezzel erodálják a szabályt, és hülyét csinálnak a csendőrködő tanárokból. (hozzáteszem a magyar Köznevelési törvény is tilt minden olyan tárgyat a tanteremben, ami zavarja az óra menetét, pl. mobil)
Szerintem az iskolának kellene lenni az első olyan helynek, ahol a mobilt és netet - az okos eszközöket- valóban okos célokra használják és erre megtanítják a srácokat. Meg kellene tanítani a kölyköket keresni a neten, kulcsszavakat találni a kereséshez (iszonyú milyen bambán tudnak állni egy kérdésnél, hogy ezt most hogy találom meg? Főiskolán!!!!), olyan alkalmazások használatával foglalkozni, ami gyorsítja, könnyíti az életét, pl. közlekedésszervezés, távműködtetések, programok, saját appol írása stb. Az a tapasztalatom, hogy a mobil egyenlő zeneforrás, pletykaforrás (facebook, twitter) chat lehetőség, esetleg kamera. Na meg státuszszimbólum. (Ha iPhone-od van érsz valamit !)Ezeknek tényleg nincs helye a tanórán.
Minőségirányításból szoktam mesélni egy példát, egy korábbi korszakból. A gyárcsarnokban a falon van egy nyilvános telefonkészülék.(ki emlékszik még erre?) A főnök megfigyeli, hogy sorokban állnak a melósok, várva a telefonra, hosszú percekre kiesve a munkából. Az egyik döntés: leszereltetni a telefont! Eredmény? Kiszökdösnek a melósok az utcai fülkéhez, és még több munkaidő esik ki. Másik megoldás: több készüléket a falra, így mindenki csak egy rövid-várakozásmentes- időre esik ki a munkából. Úgyérzem, itt is egy ilyenfajta döntésnél vagyunk, mert az a baj, hogy a mobil úgy beépült a fiatalok "szervezetébe", hogy abból már nem lehet kitiltani, csak értelmesen kihasználni ezt dolgo., Nem tiltandó jelenségnek kellene látni, hanem kihasználható lehetőségnek! Ne kérdezd hogyan, nem tudom, de vannak okos emberek, akik kitalálhatnák! Ötlet????
...
Szóval a francia irányzat mint kezdőlépés remek egy olyan folyamatban, ahol a cél a vissza az alapvonalra, ahonnan teljesen más szemlélettel fel lehet építeni a közösség és a virtuális terek hasznos viszonyát, ...
Aki ezen kérdéseket feltette némileg mintha az lenne szóval, ha beszélek vele, az már kilállás?10. A fogyatékossággal élők mellett is kiállsz?
Kétszer is berúgnál egymás után, ha tudnád mennyien...Aki ezen kérdéseket feltette némileg mintha az lenne szóval, ha beszélek vele, az már kilállás?
Anyám, tényleg van, aki ilyen listák szerint él vagy difinál valakit? Jesszus...
Én anélkül is berúgok néha...Kétszer is berúgnál egymás után, ha tudnád mennyien...
Ha én leírnám erre a 10 pontra, hogy mit gondolok...1. Egyetértesz a Black Lives Matterrel?
Persze, meg a white lives matterrel, ahogyan a yellow meg az interracial lives matterrel is. Úgy hívják, hogy BTK...
2. Mit gondolsz genderről és szexuális orientációról?
Nem árt ha van, mégsem vagyunk csigák...
3. Mit teszel a mindennapokban azért, hogy legyőzd a szexizmust és a nőgyűlöletet?
Nem nyitom meg bizonyos kollégák emailjet, főleg nem este.
4. Mit gondolsz a szexmunkáról?
Amíg ad számlát és szűri az orvos, kit érdekel?! Én mondjuk nem élek vele, de valakinek biztos ez kell.
5. Támogatod a BDS mozgalmat?
Az mégis mi?! (gondolom nem az alpinista cuccok háztartásbeli felhasználása)
6. Mi a véleményed a telepes kolonializmusról és az amerikai őslakosok jogairól?
Aluldefiniált kérdés. Közép-Európából ha nem is irreleváns, de végső soron egy eredményes folyamatról beszélhetünk aká az egy főre eső GDP-t akár más mutatókat nézünk.
7. Szerinted a kapitalizmus kizsákmányolás?
Csak egy (kripto)kommunista kérdezhet ilyet.
8. Lehet bármilyen ember illegális?
A BTK alapján igen. Ha útlevél nélkül beszöknék Ausztráliába és egy szál fütykösben randalírozni, akkor többszörösen kimeríteném.
9. Támogatod a muszlim amerikaiakat és a muszlim országokból érkező nem-muszlimokat?
A bálványimádás (tök mindegy melyik szektáról van szó) g##ire taszít.
10. A fogyatékossággal élők mellett is kiállsz?
Ez önmagában édeskevés.
Én szívesen olvasnám.Ha én leírnám erre a 10 pontra, hogy mit gondolok...
Nem vetem el én sem a mobileszközök és a virtuális terek használatát bizonyos életkor felett (jellemzően azon kortól, ahol a gyerek már élesen tud különbséget tenni a valóság, annak működése és a virtuális tér és annak működése között, a kettő nem csúszik számára össze és a megfelelő egyensúlyban tudja tartani a kettőt). A tudás átadásában és annak megszerzésében is nagyszerű lehetőséget rejt. Emiatt muszáj új alapokra hozni a gyerekek és a mobil eszközök viszonyát.
A mostani állapot a szabályozatlanságból ered. Jelenleg a fiatal korosztály úgy rohan a szellemi végzete felé, mint a lovak, amelyek közé bedobták a gyeplőt. A szabályozatlanságot egy idő után leszabályozná a természetes kiválasztódás (aki csak a mobil világban tud létezni, vagy annyira befolyásolja a létét a virtualitás, az nem fog megfelelő tudással és képességekkel rendelkezni, vagy már azokra szert tenni, hogy megteremtse az eléréséhez szükséges erőforrásokat, társadalmilag ellehetetlenül, lecsúszik és elpusztul), de ez mint lehetőség a felépített társadalmi létformánk és a szociális "bukótér" miatt olyannyira csökevényessé vált, hogy már nem tudja ellátni a feladatát, ezért a szellemi-szociális zombihadsereg csak nőni fog, ha nem teszünk semmit ellene.
Mivel a virtualitás széles tömegek általi elérhetőségének kezdetén a használati szokások és normák alapvetően rossz irányba indultak el, a mostani állapot egy alapjaiban rossz struktúrára épül, amelynek megreformálására a piac nagysága, a felhasználók száma, a cselekedni kész aktorok gyenge és szűkös eszközkészlete miatt vajmi kevés esély van.
Elsősorban a fiatalokat vissza kellene rántani a valóságba, a fizikai-biológiai létük és a virtuális létük között kiépült torz és frusztrált kapcsolatot legalább arra az időre kellene megszüntetni, amíg az iskolában vannak. Ugyanakkor egy új, egészséges, a virtualitás előnyeit kiaknázó, a fizikai létet és a szellemi erőfeszítéseket segítő eszközként definiált kapcsolatot kell kialakítani a jelenlegi helyett. A jelenlegi ugyanis torzítja a valóság érzékelését/értékelését, hamis és/vagy haszontalan információkat, illuzórikus világképet közvetít, addiktív és alkalmas arra, hogy a szabad gondolkodás és a minél tisztább véleményalkotás helyett egy szellemi kontroll alatt, korlátok között tartott emberré tegye azt, aki napi szinten együtt él vele. Mindezt úgy, hogy az egyén egy hamis térben reflektál önmagára, tehát esélye sincs, hogy a korlátain túl lásson és felismerje mit tettek/tesznek vele.
Hogy ezt miként oldják meg arra a súlyos állami pénzekből kitanított szakembereknek kellene a társadalom számára hasznos választ adni, de amíg erre képtelenek, a puszta tiltás is többet ér, mint az ami most van.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..