Beszélgető

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

misinator

Well-Known Member
2011. október 5.
4 692
13 188
113
A lányom (19) egy időben - úgy 15 éves kora körül - valami névtelen chat oldalon harcolt a többi velekorabelivel. merthogy beleolvasva, hogy miket írtak, meg milyen stílusban, egyértelmű volt, hogy egy korosztály. Szerencsére egyre gyakrabban húzta fel magát a kérdéseken, reakciókon, s kinőtte.
Facebook dettó. Most már minimálisan használja, amennyit tényleg muszáj a tanulmányai okán.
Szóval lenne remény, ha mindenkiben lenne annyi bölcsesség illetve érési folyamat, mint pl. a lányomban az eddigiek alapján.
De amikor 30-40-esek ebbe merülnek bele (krumplistésztát csináltam lájk!), akkor úgy érzem, hogy ez a világ megérett a pusztulásra.
Kedvenc történetem: Ismerős pár házát, (azóta kocsiját is) elvitte a cica...ööö...bank.
Ismerősük házát azért nem, mert kiköltöztek gyerekkel dolgozni Németországba, így felajánlották ismerősöméknek, hogy rezsiért költözzenek be, legalább nem megy tönkre lakatlanságában.
Mit lehetett ezután látni az FB-n?
Apuci sörözik a mediterrán stílusú ház kerti medencéjében, anyuci - igencsak dekoratív - bikiniben mossa a díszburkolaton az (azóta már bank által elvitt) autót.
Akik meg - velem ellentétben - nem ismerték az anyagi hátterüket, azok meg bőszen lájkolták...

Na ezért sincs FB profilom, s egy évben egyszer ha megnézek FB-n mutatott magánéleti képeket.

Amúgy illúzióm nincs. A társadalmakat - belátható időn belül mindenképpen visszafordíthatatlanul - torzítják el a közösségi oldalak.
Szerintem.

Na jó, a HTKA kivétel:confused:

M

molnibalage

Guest
Alig értem, de akkor is érdekes volt.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

misinator

Well-Known Member
2011. október 5.
4 692
13 188
113
"...Egy kutatás szerint az emberek egy hallott állítással sokkal könnyebben értenek egyet, mint egy olyannal, amit olvasnak. Vagyis, ha meg akarsz győzni valakit az igazadról, akkor jobb, ha elmondod neki, mintha leírod..."

Háááát...nem tudom, hogy ettől függetlenül mi lenne abban a bárban, ahova szerveznénk egy HTKA találkozót és eljönnének a híres-hírhedt vitapárok!:hadonaszos::hadonaszos::hadonaszos:

"...Azok, akik nem értettek egyet az érvekkel, amikor olvasták az érveket akkor dehumanizálták, csökkent képességűnek tartották az érvelőt. Amikor viszont hallgatták avagy nézték, akkor ez sokkal ritkábban történt meg..."

Itt ez sohse fordult még elő! Ma sem!

http://kivultagasabb.blog.hu/2017/12/15/miert_duhongunk_a_facebookon

Mindenesetre így más megvilágításba kerül a fórumélet...

Ui.:
Jó az - eddig - egyetlen komment is:

"...Jobban elhinném ezt az állítást, ha személyesen mondtad volna el nekem, nem pedig így, írásban közlöd.
:-D..."

• Tetszik
Reactions: sirdavegd
M

molnibalage

Guest
Ez mennyire igaz és pontos úgy kb? Van infós, aki jártas a témában?

• Tetszik
Reactions: Lord Gazember
M

molnibalage

Guest

sirdavegd

Well-Known Member
2016. január 5.
1 269
2 090
113
Ez nálam most esélyes a "Te milyen állat feje vagy"-díjra:
(de amúgy tényleg mi a Salamon szent töke lehet ez?!)

T

Törölt tag 1526

Guest
Ez nálam most esélyes a "Te milyen állat feje vagy"-díjra:
(de amúgy tényleg mi a Salamon szent töke lehet ez?!)
A bitcoin őrült emelkedését látva most gomba módjára szaporodnak a kriptovaluták. Az EOS nevű kriptozsetonba eddig 4.5 milliárd dollárt toltak bele, annak ellenére, hogy a befektetőknek konkrétan ezt a szöveget kell aláírni a befizetéskor: “a zsetonok nem fejeznek ki semmiféle (tulajdon)jogot, hasznot, célt, értelmet, funkcionalitást, tulajdonságot”. Négy és fél milliárd dollárért vásároltak eddig ebből a dologból.
https://g7.24.hu/tech/20171219/700-millio-dollarnal-tart-a-kriptopenz-aminek-nincs-semmi-ertelme/

Ehhez képest a Nexus kriptozsozsója egy értelmes valami, hisz kriptozsozsót visz az űrbe, ez legalább egy érthető cél, bár a szükségét lehet vitatni.

Ezek után már talán az is érthető miért csinál a Csíki Sör székely kriptopénzt.
https://index.hu/gazdasag/2017/12/20/sajat_bitcoint_csinal_a_csiki_sor/

• Tetszik
Reactions: szpg9 and sirdavegd

sirdavegd

Well-Known Member
2016. január 5.
1 269
2 090
113
A bitcoin őrült emelkedését látva most gomba módjára szaporodnak a kriptovaluták. Az EOS nevű kriptozsetonba eddig 4.5 milliárd dollárt toltak bele, annak ellenére, hogy a befektetőknek konkrétan ezt a szöveget kell aláírni a befizetéskor: “a zsetonok nem fejeznek ki semmiféle (tulajdon)jogot, hasznot, célt, értelmet, funkcionalitást, tulajdonságot”. Négy és fél milliárd dollárért vásároltak eddig ebből a dologból.
https://g7.24.hu/tech/20171219/700-millio-dollarnal-tart-a-kriptopenz-aminek-nincs-semmi-ertelme/

Ehhez képest a Nexus kriptozsozsója egy értelmes valami, hisz kriptozsozsót visz az űrbe, ez legalább egy érthető cél, bár a szükségét lehet vitatni.

Ezek után már talán az is érthető miért csinál a Csíki Sör székely kriptopénzt.
https://index.hu/gazdasag/2017/12/20/sajat_bitcoint_csinal_a_csiki_sor/
Igazából azt nem tudom, hogy mi lesz hamarabb: kipukkan a bitcoin-lufi, vagy elkészülünk az erről szóló cikkel. Ez már eléggé idézi a dél-tengeri társaság sztoriját :)

sirdavegd

Well-Known Member
2016. január 5.
1 269
2 090
113
Na hadd ríjak meg egyet, mert ezt se hittem volna, hogy egyszer elér az újhullámos hülyeség (444 komment szekcióban vicces, élőben meg... nos ott is az).
Szóval tegye fel a kezét az akit már bepanaszoltak a bigfőnöknél azért, mert céges rendezvényen eljátszotta a KFT: Afrikát, mondván: megsértődhet az egy szem arra járó csokiember (aki amúgy tök jó arc és nem mellékesen a saját beosztottam). Mondjuk előtte a panaszos minket próbált megkérni, hogy teintsünk el a nóta előadásától, de rendkívül szép zenész kollégáim olyan igazi alázó macskás nézéssel jutalmazták ezt a zseniális ötletet, nekem meg nincs megfelelési kényszerem, szóval még nagyobb lelkesedéssel toltuk le.
Szóval így nyertük meg az "opresszáló" érdemrendet.

(ki is teszem az "underperformer" meg a "nem egyeztetek eleget másokkal" és a "hülye ffff mé ugrálsz a medencébe" mellé :p )

T

Törölt tag 008

Guest
Nálunk a főnök elkezdett hepi halidéjezni, kapott jópár csúnya beszólást tőlünk, hogy Karácsonynak hívják. De ő a főnök, nálunk meg hiperérzékenység van. A poén, hogy a muszlim kolléga viszont gyönyörűen boldog karácsonyt kívánt. :)

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 408
58 603
113
https://index.hu/tudomany/2017/12/21/a_homeopatia_a_vilag_legzsenialisabb_bloffje/

Van ennél szebb biztonyíték arra, hogy az emberek egy része mennyire gondolkodásképtelen?

Szerintem bőven van.:D

"a homeopátia arra alapoz, hogy a betegségeket hasonló tüneteket kiváltó hatóanyagok végtelenségig hígított oldatával lehet gyógyítani" ez nagy marhaság,szerintem.:eek:

Megjegyzem a vizet természetesen lehet programozni,és a 4 elem közül az tartja legtovább a programot,ha pedig lefagyasztjuk a programozás után,akkor addig tartja,amíg fel nem olvad.
Inkább azt látom problémának,hogy a természetes gyógymódok terjesztői között elvétve találni olyan személyt,aki tudja is mi,miért,hogy történik az emberben,de pénzt azt szeretne csinálni.Szintúgy a már mlm-ben forgalmazott "gyógyhatású készítmények" is inkább csak a forgalmazók bankszámlájára vannak jótékony hatással,mint a fogyasztókra.
A ma ismert,alkalmazott orvostudomány önmagában nem annyira gáz,csak kb 90%-ban profit orientált,viszont mellékhatásként a tünetek javát képes elnyomni,megszüntetni,gyakran hosszabb ideig is.A megoldás valahol félúton lehet,az apró gyerekeinket kellene megtanítani egészségesen élni,mondjuk az alap 15-20 gyógynövény ismeretére,használatára,és akkor a ma ismert "egészségügy" úgy 80%-l kisebb lehetne,és korlátozódhatna arra,mihez valóban ért,baleseti sebészet,fogászat,egyéb,a hardware-n szükséges vágás,fűrészelés,varrás,ilyesmire.

tonyo

Well-Known Member
2017. június 23.
5 579
8 446
113
A terror támadás mint munkahelyi kockázati tényező bekerülhet a munkavédelmi előírásokba? Mert kint már bekerültek ilyen kiegészítések egyes helyeken.

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 864
32 143
113
GS 450H-ra gondoltam,az RX az szereti a hasát a nagy bódé,meg a 4x4 miatt,a GS 6-8liter körül meg kellene éljen,rendeltetésszerűen használva.A fentartási költségek egy korabeli,prémium dízel(3.0l)nél is mellbevágóak tudnak lenni.Mesélték...:D
De ez itt off.
Én valahogy nem látom, hogy egy 3,5 literes benzinmotor (villanymotor ide vagy oda) hogy fog neked 6-8 literrel fogyasztani. A rendeltetésszerű használat egy 300+ lovas autónál meg olyan is. Még amiket többet vezettem mostanában az 2 literes dízel, egy éves, ott 6-7 között mozog a vegyes fogyasztás, meg 1,8-as benzines, jó régi, ott 8-9 a vegyes. Persze lehet nekem nehezebb a lábam mint kellene, de RX vagy GS vagy akármilyen lexus, az egy prémium márka. Ha kell hozza alakatrész az úgy is lesz beárazva, és ha az előző gazdája szart bele rendesen karbantartani és széthurbolta, akkor kell is majd alkatrészt vegyél hozza bőven. Nézd meg mit veszel, ha rendben van biztos egy csoda lesz, de a 8 literes fogyasztás is egy csoda lesz.

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 864
32 143
113
Ami még eszembe jutott, Toytota RAV4, legújabb 2.0 benzines, 9-10 liter a vegyes fogyasztása, de több benne a városi. Ugyanebből a 2.5 literes hibrid a másik tulaj szerint ugyanennyit fogyaszt, persze erősebb is.

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 408
58 603
113
Én valahogy nem látom, hogy egy 3,5 literes benzinmotor (villanymotor ide vagy oda) hogy fog neked 6-8 literrel fogyasztani. A rendeltetésszerű használat egy 300+ lovas autónál meg olyan is. Még amiket többet vezettem mostanában az 2 literes dízel, egy éves, ott 6-7 között mozog a vegyes fogyasztás, meg 1,8-as benzines, jó régi, ott 8-9 a vegyes. Persze lehet nekem nehezebb a lábam mint kellene, de RX vagy GS vagy akármilyen lexus, az egy prémium márka. Ha kell hozza alakatrész az úgy is lesz beárazva, és ha az előző gazdája szart bele rendesen karbantartani és széthurbolta, akkor kell is majd alkatrészt vegyél hozza bőven. Nézd meg mit veszel, ha rendben van biztos egy csoda lesz, de a 8 literes fogyasztás is egy csoda lesz.

Hát,elnyűttem már nagyobb motoros prémium márkát,a fogyasztás volt a legjobb bennük,3 éve volt egy E39 528i-m,gond nélkül 10 alatt fogyasztott,pályán a családdal a fedélzeten 7 alatt.Még otthon volt E32 735i-m pár darab,meg E38 730i-m,gond nélkül hozta a tízes átlagot vegyesben mindkettő,persze nem volt döglött egyik sem,magam javítottam,mindet.Szóval ez sem kellene 8-nál többet egyen,itt(Írország) 2008 óta a káros anyag kibocsájtás mértéke alapján számolják a regadót,és az útadót is a kocsikra,és a gs 450h adója megegyezik az ~1.8-2.0l benzines kocsikéval,ugye úgy nem lehet kevés károsanyagot kibocsájtani,hogy sokat fogyaszt,szóval erre alapozok.
Majd január 2. hetétől már ürülnek a detoxikálók,és megnézek egyet kettőt,és jól kiderül,hogy mennyit fogyaszt.

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
19 447
61 458
113
papajoe

"2008 óta a káros anyag kibocsájtás mértéke alapján számolják a regadót,és az útadót is a kocsikra,és a gs 450h adója megegyezik az ~1.8-2.0l benzines kocsikéval,ugye úgy nem lehet kevés károsanyagot kibocsájtani,hogy sokat fogyaszt,szóval erre alapozok."

Jesszusom :)

Nehogy felülj ennek!
A kibocsátást az NEDC norma szerint nézik, aminek 0 köze van a valósághoz. Ezeken a teszteken a hibridek mindig jól szerepelnek, mert a mérési ciklus gyök kettő sebességet és gyorsításokat ír elő. A mérés előtt pedig tele van töltve a hibridek aksija.
Készülj fel rá szerintem, hogy a lexus nem fog kevesebbet enni, mint a régi BMW-id. Sőt...

https://totalcar.hu/magazin/technika/2015/01/09/fogyasztasmeres_nedc-ciklus_szerint/