T
Törölt tag
Guest
Senki nem cenzúrás itt semmit, nem kell mártírodni.
Ellenben a hírből nem derül ki ok okozati viszony és a teljes arányok sem.
Ha mondjuk 1 millió oltottból összesen 2 ember meghal és akik eleve veszélyeztetett csoportban vannak, akkor az oltás kockázata messze kisesbb, mint az, ha nem oltanak.
Itthon eddig 337 ezer fertőzöttből van 10440 halott. Ez 1 millióra fertőzöttre nézve kb. 31 ezer halott. Vagy, ha jobban tetszik, akkor ez 3%.
Na, így tessék nézni. Ha 1 milli oltottból 20 ember meghalna - amiről a jelek szerint szó nincs - akkor sincs közelében sem a vírus öléséhez képest.
A tapasztalatok alapján el lehet játszani a gondolattal, hogy egyes idős és beteg embereket nem oltanak be, de akkor náluk még 80% átoltottság esetén is fennálhat a veszély, hogy benyelik.
Innentől fogva meg akkor matekkal és mindennel is nehéz eldönteni, hogy mekkora a valós kockázata annak, ha egyes embereket nem oltanak be.
Én olyan gyógyszereket szedek amelyeknél 10000-ből 1 a halálozás esélye mellékhatás miatt, úgy tudom ez az ipari norma.
Szedtem olyat is amit betiltottak mert kiderült, hogy hosszú távon már 10000-ből 7 +több száz embernél tartós egészségkárosodás.