T
Törölt tag
Guest
Ők 2012-ben kihaltak.Akkor azért volt annyira szar ez a nap. Az a fránya palindrom és ambigramma együttálás. A maják nem írtak rá valami világvége jóslatot?
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ők 2012-ben kihaltak.Akkor azért volt annyira szar ez a nap. Az a fránya palindrom és ambigramma együttálás. A maják nem írtak rá valami világvége jóslatot?
Balatonszárszó ezen a napon!Ezt csak érdekességként berakom ide:
(Nap, hónap, év....)
Ezek szerint mi Magyarok is a legfurcsább nyelvnek az anyanyelvünket tartjuk? Nehezen hihető! Főleg egy lengyelt hallgatva..
Ha már célszerszám akkor legyen klasszikus Dr. Martenstől ! LOLTessék, ez pl. jó, bakancs, és rendelni is lehet.
Bakancs Meindl Island Mfs Active GORE-TEX 2816 680139-2 Braun 10 | ecipo.hu
Bakancs Meindl Island Mfs Active GORE-TEX 2816 680139-2 Braun 10 | Stílusos a legjobb márkáktól #ecipő | Ingyenes visszaküldés 100 napon belül | Ecipő webáruházwww.ecipo.hu
Jájj, hát csak nem Miskolc környéki tetszik lenni?Ha már célszerszám akkor legyen klasszikus Dr. Martenstől ! LOL
A lengyelekkel sok közös, vagy hasonló szavunk van, pl.: káposzta- kapuszta, bika-byk, kasza-kosa, kukorica-kukurydza, széna-siano, szalma-szloma. Most ezeket tudtam, illetve véletlenszerűen rákeresve ezeket adta ki. Van, ami fordítva van, motyka-motika (kapa). Nyilván sok szó van pl.: a németből is, de hát ugye a területi átfedések miatt az nem nem is meglepő pl.: schwein- swinia.Ezek szerint mi Magyarok is a legfurcsább nyelvnek az anyanyelvünket tartjuk? Nehezen hihető! Főleg egy lengyelt hallgatva..
DE és Avasi sőrház lakó 1989-1998-ig ! Egy sötét bordó 20 lyukú még most is van a kollegciómban és a hajamat se kell már nyírni ! LOLJájj, hát csak nem Miskolc környéki tetszik lenni?
Budget kategóriában szerintem a BW gyalogsági harci bakancs is kiváló választás lehet rasszista vélemények kinyilvánítására, jó nehéz, kényelemes és amúgy használtan is kiváló minőségű áru, fillérekért.
Tudjuk, a leggyakrabban használtat pont kihagytad, "Kurva" De ez önmagában nem jelent semmit, mert a Magyar nyelv sok más nyelvből is átvett szavakat, ahogy írtad is, geopolitikai elhelyezkedésünk végett.A lengyelekkel sok közös, vagy hasonló szavunk van, pl.: káposzta- kapuszta, bika-byk, kasza-kosa, kukorica-kukurydza, széna-siano, szalma-szloma. Most ezeket tudtam, illetve véletlenszerűen rákeresve ezeket adta ki. Nyilván sok szó van pl.: a németből is, de hát ugye a területi átfedések miatt az nem nem is meglepő pl.: schwein- swinia.
A legfontosabb kimaradt! Kurwa!A lengyelekkel sok közös, vagy hasonló szavunk van, pl.: káposzta- kapuszta, bika-byk, kasza-kosa, kukorica-kukurydza, széna-siano, szalma-szloma. Most ezeket tudtam, illetve véletlenszerűen rákeresve ezeket adta ki. Van, ami fordítva van, motyka-motika (kapa). Nyilván sok szó van pl.: a németből is, de hát ugye a területi átfedések miatt az nem nem is meglepő pl.: schwein- swinia.
Valahogy sejtettem az ajánlásból a tájegységi kötődéstDE és Avasi sőrház lakó 1989-1998-ig ! Egy sötét bordó 20 lyukú még most is van a kollegciómban és a hajamat se kell már nyírni ! LOL
Több Lengyellel is volt szerencsém évekik együtt dolgozni, innen az ismertség, bírom őket, de a nyelvük egy rémálom. Egy kollégám lengyel felesége 2 év alatt viszont úgy megtanúlt Magyarúl, hogy alig lehetett észrevenni, lenyűgoző volt, azóta se hallottam annyira akcentus nélkül jól beszélő külföldit.A legfontosabb kimaradt! Kurwa!
Szerk: Na most már tudom kivel jár együtt az agyam....vagy Zapp is WOTozik
Ja lengyel kollégáim nálam is bepróbálkoztak, hogy megtanítanak lengyelül.Több Lengyellel is volt szerencsém évekik együtt dolgozni, innen az ismertség, bírom őket, de a nyelvük egy rémálom. Egy kollégám lengyel felesége 2 év alatt viszont úgy megtanúlt Magyarúl, hogy alig lehetett észrevenni, lenyűgoző volt, azóta se hallottam annyira akcentus nélkül jól beszélő külföldit.
Régen én is WOToztam, de évek óta hozzá sem nyúltam már.
Persze, tudjuk... a magyarok nyereg alatt puhították a húst és nem ismerték a földművelést, bezzeg a szlávok fejlett agrokultúrával rendelkeztek ( a pripjaty mocsarában)...A mezőgazdaságra használt szavaink többnyire szláv eredetűek, feltehetően tőlük lestük el.
leggyakrabban használtat pont kihagytad, "Kurva"
Ezt mindenki ismeri.A legfontosabb kimaradt! Kurwa!
Kurva dopici !A legfontosabb kimaradt! Kurwa!
Szerk: Na most már tudom kivel jár együtt az agyam....vagy Zapp is WOTozik
Persze, tudjuk... a magyarok nyereg alatt puhították a húst és nem ismerték a földművelést, bezzeg a szlávok fejlett agrokultúrával rendelkeztek ( a pripjaty mocsarában)...
Pont azt írtam, hogy oké, adjuk meg, hogy amit ők csináltak, azt mi vettük át, de akkor hol a nyelvi törvényszerűség, hogy amit meg mi csináltunk meghatározóan, azt meg ők nem vették át? Vagy mindenhol vannak törvényszerűségek, csak a nyelvészetben nincs?Párszáz évvel előbb telepedtek meg itt, mint mi, ennyi. A terményeknek; mezőgazdasági eszközök neveit jelentős részben tőlük vettük át, ahogy településneveket is - Visegrád, Buda stb.
Ezek nem véletlenül egyeznek, ha meg tényleg azt akarod mondani, hogy egy alapvetően félnomád, elsődlegesen (de nem kizárólag) állattartó néptől ők vettek át letelepedett életformához tartozó szavakat, khmm, hát, oké.
Ahogy a németektől (pl. páncél / panzer,), török népektől is vannak szavaink (baszni - “tolni” )
Nem tudom mit kell ezen annyira kiakadni, oda vissza ment, pl. lengyeleknél nagy becsben tartott szárnyas huszárok felszerelése meg egy az egyben magyar (szabla, karwas stb), Báthori idején. A legtöbb amugyis közvetítés - hozzánk törökből jött a sisak szó, aztán németbe is átment, a nyelvnek megfelelő átírással.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..