Beszélgető

Tudom
Nincs köze az ételhez (az középkori átvétel délszláv klobasa formából), mivel ismert kun főember neve volt (Kol bas).
Tudom, hogy nincs köze, nem is írtam, hogy van.
(Érdekes kérdést vet fel, hogy a délszláv nyelvekben mennyire jelent meg a jun nyelv -mivel ugye tudjuk, hogy nagy számban és több hullámban történt kun letelepedés a Balkánon.)

Tudom

Tudom, hogy nincs köze, nem is írtam, hogy van.
(Érdekes kérdést vet fel, hogy a délszláv nyelvekben mennyire jelent meg a jun nyelv -mivel ugye tudjuk, hogy nagy számban és több hullámban történt kun letelepedés a Balkánon.)
Nincs jelentősége a kun személynév (Kol) szempontjából.

Szlavok ugyan nem. Azok feljebb voltak.
A szerbek, horvátok stb. meg átteleportáltak rajtunk..? ;)

A szláv népvándorlás és európai letelepedésük a 6-7. században lezajlott, a hunok elől nyugatra vonuló menekülő germán törzsek volt szállásterületeit foglalták el tulajdonképpen. Mire mi ideértünk, ők már megtelepedett életmódot folytattak.

Igazabol sziciliaba a normanok vikingek voltak. Tuneziat is elfoglaltak de ott nem tudtak tartosan megtelepedni. A kijevi russzt is vikingek alapitottak egesszen a feketetengerig lementek. Onnet jutott el egy kissebb csoportjuk bizancba mint testor a torzs gorogorszagba kapott egy kissebb "orszagot" a sved vikingek inkabb a szarazfoldon terjezkedtek mai oroszorszag feheroroszorszag baltikum es ukrajna.
A norvegok eszaknak eszakkeletnek /irorszag izland./ a norvegok nem voltak olyan jelentosek egyebkent. A danok akik az akkori norvegia teruleteinek nagyjat uraltak. Jutottak el a legtobb helyre es alapitottak allamot hollandia brit szigetek franciaorszag eszakafrika szicilia /az utobbi ketton a foldkozitengerekin norveg szovetsegesek is resztvettek./ viking terkepeken egyebkent japan szigetek is fellelhetoek.

• Tetszik
Reactions: antigonosz and fip7
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Tetszik
Reactions: zeal
pl ha Androidon veszel egy appot vagy vettél régen zenét vagy bármilyen appban fizetsz, de a YT premium is ezt használja. A paypal-google-bankok eddig is cseréltek adatot.
Szóval tudják milyen oldalakat nézegetsz vagyis, hogy "militarista" vagy. :p

Pontosan. A tavaszi napsugarakkal eltünök innen (is).
A vágottszemű lányokat is elviszed?

• Hűha
Reactions: LMzek 2.0
pl ha Androidon veszel egy appot vagy vettél régen zenét vagy bármilyen appban fizetsz, de a YT premium is ezt használja. A paypal-google-bankok eddig is cseréltek adatot.
Szóval tudják milyen oldalakat nézegetsz vagyis, hogy "militarista" vagy. :p

Pontosan. A tavaszi napsugarakkal eltünök innen (is).
A hazának (nekünk :D ) szüksége van a biztonsági tudásodra.

• Tetszik
Reactions: LMzek 2.0
Komolyan mondom, ekkora droidokat...
Mondják, hogy ne menjen a jégre, rámegy. Aztán a csaj akkora droid, hogy állva megy be a csávóért és mellé lép. Ő is beleesik.
Most megúszták a Darwin díjat.

Ez a szerencsetlen Kiss Tibi lassan 25 eve ki-bejarkal a rehabra?

Csodalom, hogy meg el. Mar a 90-esekben is kemenyen cuccozott, szerintem en sosem lattam tisztan fellepni, aztan később mar itt hallottam, hogy bevonult reharbra 2000 korul... Azota ez hanyadik rehabja?

Nem akartam eltéríteni a MH fejlesztési szobát észrevételemmel, ezért itt tenném meg azt.
A tartalékos vita kapcsán rendszeresen felmerül, hogy micsoda munkaerőhiány van az országban. Kérdezném, hogy hol? Mert, hogy évek óta nézegetek álláshirdetéseket régiómban, lokalitáson kívül más találat szűkítése nélkül. Magyarországon környezetemben két tipusú állás jön zömmel felém: pedagógus és sor mellé betanított. De van olyan cég, ahol már a covid előtt leépítettek.
Szóval vagy csak én élek marha munkaerőileg rossz helyen (ez részben igaz), vagy azért ez nem ennyire lokális és az ország más területei sem "Komárom". Ha meg nem. Akkor ne általánosítsunk, hogy az országban nem találni munkaerőt.
Másik a fizetés. Nyilván mindenki úgy van vele, hogy minél kevesebb munkával minél több pénzt. Összehasonlít versenyszférát állami szférával és sokszor igen jelentős különbségeket lát. De ez sem országos dolog. És ennek fényében pl. a honvédségi fizetések is relatívan alacsonyak, vagy normálisak. (Azt azért semmilyen összehasonlításba nem lehetne mondani, hogy magasak.)

Mindjárt itt a nyár!