Azt is meg kell büntetni ha bűnös. Ezt itt szerintem senki nem is állította, hogy nem kell megbüntetni.Van egy kutyás, aki szokás szerint baszik a szabályokra. Csak ez megint el fog sikkadni.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Azt is meg kell büntetni ha bűnös. Ezt itt szerintem senki nem is állította, hogy nem kell megbüntetni.Van egy kutyás, aki szokás szerint baszik a szabályokra. Csak ez megint el fog sikkadni.
Az a gond, hogy aikor legutóbb kirándultam nem vettem fel. Szóval, hogy valamiben simlis az tuti.Azt is meg kell büntetni ha bűnös. Ezt itt szerintem senki nem is állította, hogy nem kell megbüntetni.
2. Kutya kishazánkban hálás téma. Ma a közvélemény hangadóival szemben nem nyerhetsz. Lásd még francia pár és a kutya, ahol a bíróság felmentette a vadászt, csak ez már nem lett közhír.
De az előbbit figyelembe véve, egyetértek azzal, hogy ez így hergelés
Nemcsak a vadászat, hanem az egész társadalomban megfigyelhető ez a jelenség, nem is tudom mi a jó szó rá, elprolisodás, kiüresedés, kivagyiság egyfajta keveredése.Sajnos ez az eset sem a vadászkultúra és életforma szépségeit, hagyományait és a vadgazdálkodásban -többé-kevésbé- betöltött szerepét öregbíti. (Elég rossz a vadászok PR-ja, kéne valami ismert, hiteles vadász arc, aki megmutatná a vadászok és a vadászat emberi oldalát és tradicionális magas műveltségét ... mondjuk a Stohl András.) -De viccet félretéve személy szerint nem lennék a valódi vadászkultúra, vadászat ellen; nekem semmi bajom azzal. Csak elszomorít, hogy igazából a hajdan magas vadászkultúránk eléggé elsilányodott -nyilván mindig tisztelet a kivételnek és azoknak, akik igyekeznek a hagyományt és tradíciót jelenleg is megőrizni és a kor kihívásaihoz megfeleltetni. De nem csak mint vadász, de mint ember sem igazán jó dolog így viselkedni.
Németh Balázs. Mind a vadászatot, mind a sportlövészetet bemutatja. Kár, hogy mostanság szinte csak angolul tesz fel tartalmat, mert Magyarországon erre nem igazán van igény.Elég rossz a vadászok PR-ja, kéne valami ismert, hiteles vadász arc, aki megmutatná a vadászok és a vadászat emberi oldalát és tradicionális magas műveltségét ...
Én meg pont múltkor néztem két tradicionális vadász videóját, amit feldobott a yt. Gyanús volt az akcentus, meg környék; de nem is néztem, hogy magyar.Németh Balázs. Mind a vadászatot, mind a sportlövészetet bemutatja. Kár, hogy mostanság szinte csak angolul tesz fel tartalmat, mert Magyarországon erre nem igazán van igény.
Az csak bónusz, hogy nem űrtechnikával vadászik. Hallottam már vadász rokontól a környéken ipari szinten vadászó csókosról, aki éjszaka infrával/FLIR-el meg GPS-el jár ki hentelni, hogy utána reggel összeszedjék a vadat...
Van egy magyar csatorna ami horgászattal/vadászattal foglalkozik https://www.youtube.com/channel/UCWCdkQCPefmmHAyfnEKulUgÉn meg pont múltkor néztem két tradicionális vadász videóját, amit feldobott a yt. Gyanús volt az akcentus, meg környék; de nem is néztem, hogy magyar.
Jó, szerintem sztorik vannak mindenkinek. Barátomékat felhívta téli késő este a "nagy vadász" ismerős, hogy fent van a lesen és fél, mert lőnek.Az csak bónusz, hogy nem űrtechnikával vadászik. Hallottam már vadász rokontól a környéken ipari szinten vadászó csókosról, aki éjszaka infrával/FLIR-el meg GPS-el jár ki hentelni, hogy utána reggel összeszedjék a vadat...
Ismerem. Jó néhány videójukat láttam. Néha kicsit erőltetetnek, meg túl narráltnak, túlírtnak tűnik, de egész fogyasztható tartalom laikusoknak is és jól végigjárja a témákat. Ezek a csatornák tényleg a vadászat pozitív világát propagálják. Kár, hogy utána meg jön "ez".Van egy magyar csatorna ami horgászattal/vadászattal foglalkozik https://www.youtube.com/channel/UCWCdkQCPefmmHAyfnEKulUg
@Kurfürst
Van rá esély, hogy enynebejnyénél többet kapjon...? Te hány tételt látsz ebből a videóból?
13-an vannak bejelentve, és a havi bruttó bérük fele három hónapra 2.100 ezer forint, azaz a havi bruttó bére 13 embernek 2100000/3*2=1400000, amiből az jön ki hogy alig több mint 100ezer forint a havi bruttó bejelentett bérük. Faszom, tényleg, basznak adózott bért fizetni, de a segítség az járna, igaz? Mert ez alapján nem is nyolc órára vannak bejelentve, ha jól értem.3,5 hónap után megérkezett, és fejenként havi 10 ezer forintra jön ki az állami bértámogatás egy népszerű pesti kávézóban
A Ráday utcai Jedermann kitette az ajtajára, mennyi az annyi. Kihúzzák azért valahogy, de ebben a törzsvendégeik segítenek.telex.hu
Hát, ha erre lettek bejelentve a munkásaik... (ami sanszos, bölcs, es magas vezérünk nem hül,e, ilyen támadási felúletet nem ad)Az kb a 4 órás minimálbér...
Németh Balázs. Mind a vadászatot, mind a sportlövészetet bemutatja. Kár, hogy mostanság szinte csak angolul tesz fel tartalmat, mert Magyarországon erre nem igazán van igény.
Az csak bónusz, hogy nem űrtechnikával vadászik. Hallottam már vadász rokontól a környéken ipari szinten vadászó csókosról, aki éjszaka infrával/FLIR-el meg GPS-el jár ki hentelni, hogy utána reggel összeszedjék a vadat...
Nem olvastad el amit írtam ! A vadőr közfeladatot ellátó személy ! A kutyás a videóban NEM a kutyáját sétáltatja és nem először ! Pontosan készült az incidensre ezért volt már jóval előtte bekapcsolva a telefonja ! De ez csak színjáték volt ,az agarász cigányok(muszáj nevén neveznünk őket) nagyon alattomos és kegyetlen népség (ki tudná végignézni , hogy kutyája/kutyái lefojtanak egy őzet/szarvasborjút sok szenvedést okozva ) . Amit hibázott a hivatásos vadász az a figyelmeztető lövés talán de ez azért fordulhatott elő mert pontosan tudta kivel/kikkel áll szembe és simán ráeresztenék a kutyát plusz kapna egy kis kést is az oldalába !Na azért itt álljon meg a menet. A kutyásról valamit FELTÉTELEZ, semmilyen bizonyítéka nincs rá!
Ellenben kiszáll, és hatósági személynek adja ki magát ami önmagában BTK-s cselekmény, fegyverrel kényszerít ami ebben az esetben (fegyvertelen, támadó szándékot nem mutató kutyás) szintén az, majd életveszélyesen fenyeget és el is süti a fegyvert ami így a harmadik.
Na, ennek megfelelően nem is nagyon sajnálom. Gondolom a MÁV neked sem fizet zsebre...Az kb a 4 órás minimálbér...
Vadászterületen a hivatásos vadász (mert az van a videóban) igen intézkedhet ! De itt nem ez a lényeg , hanem ezeket az agarász tetveket (mint írtam keverék agarak , hogy a nagyobb testű vadat is letudják fojtani plusz az emberre is mennek/veszélyesek ) nem nagyon lehet tetten érni csak a nyomaikkal és tevékenységük eredményével találkozik az ember és ha vadász vagy csak kicsike empátia szorult belé a vadak iránt akkor nagyon utálja őket !A videóban pórázon volt, ott van a kezében. Te is csak annyit láttál a sztoriból, mint más. De nem érted, hogy nem a kutya ellen követte el a vadász, amit? Jogszabályilag betartotta, ami elő van írva? Intézkedhet ember ellen? Van rá felhatalmazása?
Corkának hívják és igen semmi köze a pórázhoz egy pillanat alatt levehető és visszarakható !Az szerintem nem póráz volt hanem egy kötél.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..