Végülis haditechnikai blogon vagyunk.. Szóval szerintetek mekkora esélye lenne egy kecskenyájnak legelészni azon az aknamezőn amit a filmstúdiónál vizionált a bácsi? Az első pár évben azokkal nyíratták a füvet és egyet sem láttam felrobbanni Meg persze bármikor jelentkezhet statisztának és belülről is megnézheti az egészet vagy kibérelheti a kantint rendezvények céljára. Bár a kerítés szerintem is túlzás cseppet de meg lehet szokni)
"Szóval szerintetek mekkora esélye lenne egy kecskenyájnak legelészni azon az aknamezőn amit a filmstúdiónál vizionált a bácsi? Az első pár évben azokkal nyíratták a füvet és egyet sem láttam felrobbanni"
Ez az érvelés logikai bukfencet tartalmaz. Ha ismered a történelmet, a hadiipari üzemeket, akkor jellemző, hogy van egy csomó üzem, ami békeidőben pl. konzervgyár, műtrágyagyár stb., de háború esetén lőszergyárrá ill. robbanóanyag gyárrá alakul.
Ennek oka, hogy a háborúra már békeidőben készülnek az országok, de nem akarnak felépíteni olyan üzemeket, amelyek békeidőben csak költséggel járnak, ezért többfunkciósra tervezik ezeket, hogy békeidőben tudjanak bevételt termelni, így ne legyen a fenntartásuk túl költséges.
Remélem érted a hasonlatot. Teljesen természetes, hogy bizonyos létesítmények békeidőben konzervgyárként, műtrágyagyárként, stadionként, hulladékégetőként vagy éppen filmstúdióként üzemelnek. Tehát az aknák nem most fognak az aknamezőre kerülni.