Simán, mivel ezt jelenti. Nem pórázat rak a nyakába, és látszik,ahogy molyol vele, hogy rárakja.
Nem, a megkötés az megkötés, a kikötés az kikötés. Van különbség. Én annyit láttam, hogy szorosabbra fogja a pórázt, ami kötélből van, hisz nem függőlegesen lóg lefele. De ha nem volt megkötve, akkor sem így kell eljárni, akár hanyadik eset és ha valamit állítunk, azt talál bizonyítani is kell. A törvényeket kell betartani. Azért vannak.
Értem a célzást. A közlekedési kihágásokat is a meglévő , vagy ha az nem visszatartó erejű, akkor újabb, szigorúbb, vagy másabb jellegű szabályokat kell hozni és azokat érvényre juttatni.
Ha a kutya nem lehet póráz nélkül, ott a gazdája, mást nem lehet rábizonyítani, akkor komolyan, ilyen formában kell fellépni? Nincs törvényes útja?
Mi a hasonlóság? Az, hogy a meglévő törvényeken és jogszabályokon felül nem lehet büntetni, másrészt nem hatalmazhatja fel valaki magát egyik pillanatról a másikra, hogy önhatalmúlag igazságot szolgáltasson. Még akkor sem ha láthatóan, vagy feltételezhetően jogsértően viselkedik. Nem a vadnyugaton vagyunk. Ha meg van a kijárt és törvényes út, akkor talán azt kellene szem előtt tartani és betartatni. Mindenkinek meg van az arányos felelőssége, a vadásznak, a kutyatulajdonosnak, és igen, ha olyan a szituáció még az anyukának is meglehet.