Hogy ba*** szá*** a jó édes ku***** anyukat. Nekem a jobb nagylábujjam emiatt tropa.4. Minden játszótér le volt pusztulva nálunk. Mondjuk C típusú állampolgáraink néha éjszaka neki álltak flexel játszó teret bontani, a helyi lakosok meg hiába hívtak rendőrt a pannon puma valahogyan mégsem ugrott. Mondjuk így nem is esett le a hintárol senki. A bűnözés is csökkent papíron szóval minden rendben volt. Ha jól emlékszem körzetink se volt már akkor mert elvették, mondván minek az nekünk, majd a szomszéd településről jönnek ha kell rendőr.... Hát mint látjuk nem jöttek.
A sztori.
Derék barátaink a grundon lévő futballpálya szélén lévő korlátot leflexelték, de hajolni nem nagyon szeretnek, így volt ahol 5, volt ahol 15 centi magasan sikerült elvágni az oszlopokat. Ezeket természetesen egy idő után szépen elkezdte körbenőni a fű és az eredetileg zöldre festett, az idők folyamán pedig a rozsdával kiegészülve igazán kitűnő rejtőszint felvevő, bebetonozott vasoszlop csonkok nagyon jól el tudtak bújni a pálya szélétől nem is olyan messze.
Egy napon, valami egyszerű kis pötyögést csináltunk, nem emlékszem rá, hogy mit, talán "cicáztunk" vagy "szöcskéztünk", de a lényeg, hogy valakinek sikerült a lasztit az oldalvonalon kigurítani, én meg elballagtam és be szerettem volna adni a lasztit. Igaz tudtam, hogy valahol ott vannak a vasak, de kinek jut ez ilyenkor az eszébe, nem gondolkoztam én azon, hogy a laszti miért pont ott állapodott meg, így egy jó kis spicces beadást akartam elvégezni, ami valami meglepő dolog miatt nekem nagyon jól ment. Elsőre nem is tűnt komolynak a dolog, oké fájt meg minden, de rúgtak már meg ezerszer. Pár másodperc-perc (ezt nem tudnám már megmondani) elteltével az kezdett feltűnni, hogy furcsán tocsogósan nedves a jobb sportszáram. Mikor levettem a cipőt a sportszár már a bokámig véres volt. A sportszár levételére már nem emlékszem, nem ájultam el, de innentől nincs nagyon meg semmi. A srácok azt mesélték, hogy a sportszárral együtt jött a nagylábujjam körme is. Innen természetesen baleseti stb... Szóval azóta, kicsit kalapács formájú a nagylábujjam, meg nagyon oda kell figyelnem rá, mert ha nem vágom ki elég alaposan a körmöm sarkát, akkor pillanatok alatt képes benőni és hetekig-hónapokig szenvedhetek vele.
És én még nem is jártam rosszul. Gondolom mindenkinek ismerős a klasszikus szoci betonlapos kerítés. 4-5 darab betonlap simán be volt csúsztatva a betonoszlopokon kiképzett vájatba. Fiatalként az ember nem mér fel ilyen dolgokat, szóval mi rendszeresen másztunk/bújtunk át egy ilyen falon, amiből hiányzott a második, meg talán a harmadik tag, a két felső viszont benne volt. Kis mókusok átbújtak a résen a fasza csávók meg felléptek az alsó betonlapra és lendületet vettek, hogy a fent lévő lapok felett át tudjanak szökkenni. Na mikor haverom próbálkozott ezzel, akkor ez a két felső betonlap lecsúszott és összezúzta a lábfejét. Többször műtötték, ha jól emlékszem lábujját is varrták vissza, szegény vagy egy évig nem tudott cipőt húzni, papucsban mászkált, mikor olyan volt az idő.
Ilyen kerítésről van szó.