W
Wilson
Guest
Azt el kell felejteni,hogy majd mindenki a magyar vidéken megtermelt organikus élelmiszert eszi ez kb a múlt század harmincas éveiben volt így utoljára,Magyarországon az 1970-es évektől a nagyüzemi gazdálkodás által megtermelt élelmiszert ették illetve eszik az emberek,bizony még a háztájiban felnevelt hízó is a műtrágyázott kukoricát kapta,azt a kukoricát amit az mtz által vontatott műtrágyaszóróval nyomták tele műtrágyával és akkor a zöldségek és gyümölcsök orba-szájba történő permetezéséről még nem is beszéltem,él az emberekben talán a gyerekkor hatására egy fajta romantikus kép az akkori mezőgazdaságról,(tudom mert én is akkor voltam gyerek és sokat voltam vidéken a rokonoknál,nagyszülőknél), hozzáteszem a háztáji rendszer egy nagyon jól kitalált dolog volt.főleg a vidéki lakosság jövedelem kiegészítése szempontjából.De semmivel sem volt egészségesebb az akkoriban( ezalatt a 70-es évek második felét és a 80-as éveket értem) a magyar mezőgazdaság által megtermelt élemiszer,mint a most.A vidéki lakosság által megtermelt élelmiszerek tekintetében tökéletesen igazat adok neked az egy nagyon nagy pazarlás,hogy a mindenkori magyar kormányzat ezzel a helyzettel nem csinált semmit, mert szerintem megfelelő ösztönzőkkel ezen lehetne változtatni, csak meg kell nézni pl az Angoloknál mekkora kultúrája van ennek pedig nekik koránt sincsenek olyan adottságaik-e téren mint nekünk.Értem. De. Gpst használ, ami plusz energia, költség, hibalehetőség.
Azért nem szükséges, mert ahogy korábban is volt, szinte mindenkinek van rokona vidéken. Akinek nincs, szerez "rokont". Az a szomorú, hogy már vidéken is a "pázsit" a menő, meg a "tulipánfa", nem pedig a szárnyastartás/disznótartás. Nekem ne mondja senki, hogy a Tesconak fizetni, hazafiasabb, mint egy rokontól tojást venni. Ha nem vagy önálló országszinten a mezgazd. terményekből, akkor lássuk be, nincs önállóságod. Vagyis, a világ "túlnépesedését", nem Mo.-n kell megoldani (Darwin rémálma dokumentum film), hanem itt a meglévő "15 millió magyar" élelmiszerellátását kell biztosítanink. Ráadásul a KM. sosem szenvedett élelmiszerhiányban, sőt. A túlnépesedést, majd megoldják a járványok, a háborúk, és az éhinségek.