Az airbnb-vel önmagában talán még nincs baj.
Azért lett részben jogosan céltábla, mert szállodásdid játszanak úgy, hogy szabályozás rájuk nem vonatkozott és probléma esetén a lakók senkinél nem tudtak semmit érvényesíteni. Idemocskolt a sokszor bunkó, fasz külföldi és nem tudtad, hogy kinek köszönheted ezt és tegyél ellene.
Az, hogy a lakhatási váláságért nem felelős az akkora kamu, amira szavak alig vannak. Negy egyedül felelős.
De barátnő tesója most vett ki lakást és mit adj isten pont ott, ahol mi lakunk. 3 lakást nézett meg, abból 2 airbnb-s volt. Abból az egyiken látszott is. Ahhoz képest, ahol én vagyok eléggé le volt lakva...
A felettünk levő két lakásban 6+ hónapja nem láttunk semmiféle mozgást, redőnyök lent. Alsó szinten szemen másik két lakás dettó.
Azon a folyóson, ahol én lakom, az is sanszosan ilyen volt legalább egy lakás.
Mert 4 hónap alatt botlottam ott külföldi barnabőrűbe, japán csajba és négyes magyar csajbandába...
Eszement mennyiségű lakás airbnb-s vagy külföldi diákoknak van kiadva.
Az a lakás, ami 1,5 éve 180-ért volt hirdetve, hogy 120-ért ment el. Parkolóstul úgy, hogy bevállalt egy kis bútorfejlesztést is a lakó és légkondi beszerelést. Ez összesen csak 2,5-3 havi bérleti díj.
Egyszer volt hangoskodás fiatalok által éjfél felé még tavaly. Jött az épület biztonsági őre és felszólt, hogy most már nyugi, vagy hívja a rendőrséget.
Na, egyből kuss lett.
Amúgy a legdurvább időszakban a lehúzott redőnyök és csak a takarítószemélyzet mozgása alapján egy kb. 120 lakásos két lépcsőház lakásállományból úgy kb. 12-15 körül lehetett ilyen lakás. Konkrétan a teraszos szinten, amióta itt élek (5 éve lesz holnap...)
SOHA nem láttam ugyanazokat az embereket. A szemben levő 3 lakásból 3 ilyen.
Ez csak amit az erkélyemről látok.
Értem én, hogy egyeseknek fáj, hogy a könnyű pénznek vége, ahol minimális munkával adóhatóság elől titkolva heti szinten százezres nagyságú pénzt raktak zsebre. Helyette most havonta lehet ennyiért kiadni a lakást. Mindjárt sírok.
Amúgy egészen elképesztő az is, hogy az átlag magyar "ingatlanos" és bérbeadó mennyire fillérbaszó tud lenni.
Ugyanazon utca két oldalán (Breznó utca, BAH csomópint) néztünk két lakást.
Az egyik minimalista, de full tiszta, légkondi, új nyílászáró, minden gép csillog villog, 30 m2, de csak 1 fázis van bekötve, ezért sütő nem volt, csak főzőlap.
115 + rezsi. Kis erkélye is volt. Tényleg aranyos helyes lakás. A tulaj saját lakása volt, látszott is rajta, hogy törődik vele. Nem is sikerült kivenni.
Na a másik lakás kb. ugyanakkora, de a konyha rész kb. kb. Kádár óta nem látott felújítást, a nyílászárók lehet, hogy még Horthynak is köszöntek.
Légkondi volt, de hát ilyen lakásban minek? Úgysem marad meg bent a hűvös. A fürdőszoba ablakot a szentlélek tartotta bent az ablakkeretben. Na ezt 110 táján akarták kiadni. Majdnem elfogott a röhögés. Másnap már levitték az árát 95-re. Persze annyit sem ér meg, ha engem kérdeznek.
De ebben az épületben, ahol én lakom sajátos túra volt. Azért bőven van cuszomizáció a lakások között, de van, hogy még a csempe a konyhában azonos. Döbbenetes volt látni azt, hogy mennyire le volt lakva néhány lakás ahhoz képest, hogy az hogy néz ki, ahol én vagyok. Úgy, hogy gyak. hónapra azonos korúak...
De az is vicces, hogy van aki nem számítja be azt, ha valaki légkondit szerelne be. Semmilyen szinten. Majd ingyért növeljem a lakása értékét.
A barátnő tejósánál a tulaj jó fej volt, ő belement ebbe.