Beszélgető

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
12 784
35 541
113
Érdekes nézegetni a bíróság honlapját. Sok közvetlen dolog derül ki.
Pl. azt tudtátok, hogy a Sigmund Rausing Trust, amelyik az Ökotárs Alapítvány támogatói körében is benne van a bírósági beszámoló alapján, miket támogat Magyarországon? (fontban, támogatási idő alatt:)
Átlátszó: 140.000 £
CEU: 283.500 £
Civilisation Network: 150.000 £
Direkt36: 150.000 £
EMMA Hub: 110.000 £
TASZ: 830.000 £
Helsinki Bizottság: 640.000 £
K-Monitor: 180.000 £
NANE/PATENT: 210.000 £

Azaz jelenlegi árfolyamon, általában 3 éves támogatási időszakban -jelenlegi árfolyamon- olyan 950 millió forintot osztott szét egymaga zömében ellenzékinek elkönyvelhető "civil szervezeteknek".
De nem csak Magyarországon ilyen nagylelkű, pl. az USA-ban buzi és bevándorlópárti szervezetek is támogat: https://www.sigrid-rausing-trust.org/Grantees/Regions/Americas/United-States

Aki szeretne nézelődni még az Ökotárs háza táján:https://birosag.hu/civil-szervezetek-nevjegyzeke

szzsolt81

Well-Known Member
2020. október 24.
5 706
4 260
113
Érdekes nézegetni a bíróság honlapját. Sok közvetlen dolog derül ki.
Pl. azt tudtátok, hogy a Sigmund Rausing Trust, amelyik az Ökotárs Alapítvány támogatói körében is benne van a bírósági beszámoló alapján, miket támogat Magyarországon? (fontban, támogatási idő alatt:)
Átlátszó: 140.000 £
CEU: 283.500 £
Civilisation Network: 150.000 £
Direkt36: 150.000 £
EMMA Hub: 110.000 £
TASZ: 830.000 £
Helsinki Bizottság: 640.000 £
K-Monitor: 180.000 £
NANE/PATENT: 210.000 £

Azaz jelenlegi árfolyamon, általában 3 éves támogatási időszakban -jelenlegi árfolyamon- olyan 950 millió forintot osztott szét egymaga zömében ellenzékinek elkönyvelhető "civil szervezeteknek".
De nem csak Magyarországon ilyen nagylelkű, pl. az USA-ban buzi és bevándorlópárti szervezetek is támogat: https://www.sigrid-rausing-trust.org/Grantees/Regions/Americas/United-States
Ha már rutinból fejjel futsz a falnak.
Miért kellene az említett alapítványnal bárhol antidemikratikus,autoritert kormánypárti közpénzzel kitömött propagandaosztagnak és kádertemetőnek használt határintézményeit kitömködnie Norvégiának? ja, mert nem bírod elviselni,hogy a Vezérről kimondjáék, a kiráyl meztelen, az ország meg jamaikai bobcsapatként elindult a lejtőn?

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 629
3 428
113
Milyen kötelezettségeiknek nem tesznek eleget ők egy szóval sem mondták, hogy ez a pénz nem jár Magyarországnak ők ezt a pénzt oda akarják adni a magyar kormánynak.A magyar kormánynak nem megfelelő a norvégok által kiválasztott szervezet, ennek a támogatásnak ennyi a feltétele,hogy a támogatás 90 százalékát az éppen aktuális kormány költi el a 10 százalékról pedig a norvégok által is megfelelőnek tartott szervezet dönt.
Pont ezért van ez a cirkusz, mert CSAK a norvégok által adott szervezet dönt, kiosztja el ráadásul a teljes 10%-ot.

Mondok egy példát, úgy talán világosabb lesz. Van egy nagy élelmiszerpiac ahova társult tagként beengedtek, nem vagy teljes jogú tag, de fizetsz egy díjjat, hogy bent lehess és kereskedhess a többiekkel, mintha te is tag lennél. Ma de te nem a teljes tagdíjat a főnökségnek fizeted, hanem 10%-ról te döntesz hogy kinek adod és ki oszthatja tovább. Persze az lehet a cimborád is, úgy, hogy erről senki nem tud. Ő viszont azt tol a pénzből aki neki tetszik, ha pályázatoknak megfelel. Sőt a főnökségnek sem vagy köteles elárulni, hogy kinek mennyit adtak. Persze mivel te választod meg a "leosztót", akár te is irányíthatod a pénz osztást szóban a játtérből. Ráadásul úgy, hogy csak érdekből társult vagy, rád csak gazdasági szabályok vonatkoznak a piacon.

Beteg dolog ez az egész így.

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
12 784
35 541
113
Ha már rutinból fejjel futsz a falnak.
Miért kellene az említett alapítványnal bárhol antidemikratikus,autoritert kormánypárti közpénzzel kitömött propagandaosztagnak és kádertemetőnek használt határintézményeit kitömködnie Norvégiának? ja, mert nem bírod elviselni,hogy a Vezérről kimondjáék, a kiráyl meztelen, az ország meg jamaikai bobcsapatként elindult a lejtőn?
Semmi fejjel falnak rohanás nincs. Csak azokat írtam le, amik az interneten minden gond nélkül elérhető adatok. Még akkor is, ha ezek neked ezek szerint kínosak is.
Egy demokratikus választásokon -többször- megválasztott kormány, amely hagyja az ellenzéket működni, hagyja az ellenzéki média tevékenységét, ahol lehetőség van külföldről legálisan finanszírozni ellenzéki kötődésű szervezeteket; az amelyet lehet kritizálni, az mi a francért lenne antidemokratikus? Vicces vagy, de inkább nevetséges.
Vagy szerinted az a jó, ha magyar civilszervezeteknek adott pénzeket részben politikai célra használnak fel? Szerintem van épp elég olyan civil szervezet, amely valós, helyi közösségekért cselekvő programmal bír. Szóval nem kell 'aki nincs velünk az ellenünk van' rákosista dumát tolni.

P

Pogány

Guest
Ha valaki azt hiszi, hogy egy 90 éves nagypapának – még ha gazdag is – bármilyen ördögi terve van a világ leigázására, az inkább pszichiátriai látlelet, mint sem valami, aminek köze lenne a valósághoz".

Csak szólok ezzel sokak hitének és vallási meggyőződésének az alapját kérdőjelezted meg:).
Mmmm. Nem is tudtam ellenállni ennek a zsíros falatnak.

-Az öregemberek akikkel valaha beszélgettetek, nem gondolták úgy a koruk előrehaladtával, hogy több dolgot szabadon megengedhetnek maguknak, felfedezve a bolygón való létük mértékét?
-A milliárodosok, akikkel beszélgetettek valaha, foglalkoztak-e a beszélgetéskben azon felül sok egyéb dologgal, mint hogy mit értek el?
-Az öreg milliárdosok a halálos ágyuk előtti pillanatokban hirtelen megváltoztak rendszer és társadalompolitikai nézeteikben?
-A milliárdosság és az öregség szerzetesi önmegtartóztató életmódban fejeződik ki rendszerint, ha az elérhető médiainformációt tekintjük?
-Az öregemberek rendszerint a megszokott cselekvéseik mindennapi rutinjába kapaszkodva élik a mindennapokat, nyújtva az életüket amíg lehet, hogy minél tovább tehessék. A milliárdosság ezt megváltoztatja?
-Ha egy milliárdos fiatal korától kinyilvánítva hangoztatottan küzd egy célért öreg idejéig, akkor az azt jelenti, hogy a felvetett kilencven éves kor esetén amennyiben tiszta az elméje, felhagy ezzel, mert öööö, izé, öööö, mert, öööö, milliárdos filantróp?
-Az élete során felhalmozott tudásanyag hirtelen eltűnik a semmiben, a hozzá köthető szervezetek virágtermesztő és virágkötő szervezetekké avanzsálnak átmenet nélkül, amikor kilencven éves lesz?
-Az utóda, aki a médiatartalmakban felfedezhetően viszi tovább, az nem örökségként viszi tovább, hanem, nincs semmilyen összefüggés, mert a milliárdosokra a hétköznapi akarnok, világbefolyásoló hétköznapi öreg parasztemberkkel ellentétben nem jellemző az anyagi és a hozzá kapcsolódó szellemi vezérfonál átöröklése?
-A szerelemnek nincs kora, hirdeti ugyanaz a nézőpont, mint ami szerint a gonoszságnak van? :D
-Retardáltak vagytok, vagy jobb hazudni magatoknak?

szzsolt81

Well-Known Member
2020. október 24.
5 706
4 260
113
Semmi fejjel falnak rohanás nincs. Csak azokat írtam le, amik az interneten minden gond nélkül elérhető adatok. Még akkor is, ha ezek neked ezek szerint kínosak is.
Egy demokratikus választásokon -többször- megválasztott kormány, amely hagyja az ellenzéket működni, hagyja az ellenzéki média tevékenységét, ahol lehetőség van külföldről legálisan finanszírozni ellenzéki kötődésű szervezeteket; az amelyet lehet kritizálni, az mi a francért lenne antidemokratikus? Vicces vagy, de inkább nevetséges.
Vagy szerinted az a jó, ha magyar civilszervezeteknek adott pénzeket részben politikai célra használnak fel? Szerintem van épp elég olyan civil szervezet, amely valós, helyi közösségekért cselekvő programmal bír. Szóval nem kell 'aki nincs velünk az ellenünk van' rákosista dumátoh tolni.
Vagy szerinted az a jó, ha magyar civilszervezeteknek adott pénzeket részben politikai célra használnak fel?

rzt a pofonlládát a helyedben nem feszegtné, ld Smittmaristól Békamenetig...

W

Wilson

Guest
Pont ezért van ez a cirkusz, mert CSAK a norvégok által adott szervezet dönt, kiosztja el ráadásul a teljes 10%-ot.

Mondok egy példát, úgy talán világosabb lesz. Van egy nagy élelmiszerpiac ahova társult tagként beengedtek, nem vagy teljes jogú tag, de fizetsz egy díjjat, hogy bent lehess és kereskedhess a többiekkel, mintha te is tag lennél. Ma de te nem a teljes tagdíjat a főnökségnek fizeted, hanem 10%-ról te döntesz hogy kinek adod és ki oszthatja tovább. Persze az lehet a cimborád is, úgy, hogy erről senki nem tud. Ő viszont azt tol a pénzből aki neki tetszik, ha pályázatoknak megfelel. Sőt a főnökségnek sem vagy köteles elárulni, hogy kinek mennyit adtak. Persze mivel te választod meg a "leosztót", akár te is irányíthatod a pénz osztást szóban a játtérből. Ráadásul úgy, hogy csak érdekből társult vagy, rád csak gazdasági szabályok vonatkoznak a piacon.

Beteg dolog ez az egész így.
Mint írtam fentebb lehet ezen vitatkozni,hogy jó ez a dolog vagy sem, de szerintem semmi értelme mivel ezt a pénzt ezzel a feltétellel lehet lehívni.Innentől egyetlen kérdés marad, kell-e a mindenkori aktuális kormánynak ez a pénz vagy sem.Ha ilyen feltételekkel nem kell akkor ne követelődzön, mint egy jól lakott óvodás,hogy már pedig neki adják oda az egészet.Mert az neki jár.

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
12 784
35 541
113
Hadd kérdezek már meg valamit tőled a magyar hatóságok az Ökotárs alapítványt bármelyik szabálytalanság ügyében elmarasztalták?
Ha nem, akkor miért nem? Mert Te is beismered, hogy több szabálytalanság volt, hisz nem feltételes módban írtad. :)
Egyébként én csak elérhető információkat hoztam. Többek közt arról, hogy erről a vitáról, eddig nem hozott részletes adatok is vannak, hogy többek közt miért nem akarja a magyar kormány az Ökotársat partnernek.
Aki akarja, meg tudja, az nyugodtan cáfolhatja, ott vannak a linkek mindenhol; nem a kisujamból szoptam. Sőt, többségét maguk a szervezetek írták, nem mindenféle véleménycikkből valók.
Szerintem még nagyon véleményezni se véleményeztem se pro se kontra, maximum csak némi összefüggésre világítottam rá 1-2 helyen, de ott is hivatkozással.

De vannak, akiknek ez se tetszik, bezzeg ha Hatházynak hívnának, telexnek, vagy négynégynégynek, akkor ez már független újságírás és oknyomozás lenne. De hát ez van. :D

T

Törölt tag

Guest
Hadd kérdezek már meg valamit tőled a magyar hatóságok az Ökotárs alapítványt bármelyik szabálytalanság ügyében elmarasztalták?
Rájössz magadtól is, hogy a magyar "független" bíróság ugyanannak a sorosnak a tányérjából eszi a kutyakaját mint a szóban forgó civil szervezetek.
Majd elmarasztalják akit a gaszda akar.
Ezért is röhögnek itthon a cigány és muszlim bűnözők, mert egy óra alatt szabadon kell őket engedni.

P

Pogány

Guest
Ezt a kérdést legszívesebben én is feltenném mindazoknak, akik a propi TV-n (~közmédia) hallottakat képesek el is hinni.
Nem nézek tv-t szerintem úgy 15 éve. Olvasva igyekszek tájékozódni, de spec a leginkább propi origót és sok csatolmányt nem szoktam már, mert annyi cookie-t akar a gépemre rakni, amit nem vagyok hajlandó úgysem engedni, hogy úgyis tiltva is vannak, meg néha törlöm is őket. Rohadjon le.

De visszatérve a jóságossá kilencvenévesedett filantrópokra, mi változik az életkortól? Keresztény remete lett aszketikus életmóddal? Vagy halott az agya, mer' kilencven éves?

W

Wilson

Guest
Ha nem, akkor miért nem? Mert Te is beismered, hogy több szabálytalanság volt, hisz nem feltételes módban írtad. :)
Egyébként én csak elérhető információkat hoztam. Többek közt arról, hogy erről a vitáról, eddig nem hozott részletes adatok is vannak, hogy többek közt miért nem akarja a magyar kormány az Ökotársat partnernek.
Aki akarja, meg tudja, az nyugodtan cáfolhatja, ott vannak a linkek mindenhol; nem a kisujamból szoptam. Sőt, többségét maguk a szervezetek írták, nem mindenféle véleménycikkből valók.
Szerintem még nagyon véleményezni se véleményeztem se pro se kontra, maximum csak némi összefüggésre világítottam rá 1-2 helyen, de ott is hivatkozással.

De vannak, akiknek ez se tetszik, bezzeg ha Hatházynak hívnának, telexnek, vagy négynégynégynek, akkor ez már független újságírás és oknyomozás lenne. De hát ez van. :D
Én nem ismertem be semmit én csak rákérdeztem a wikipédiás állításokra, mert az igazság az, hogy bárhogy is akart a kormány fogást találni az alapítványon de semmilyen törvénytelenséget nem találtak és kénytelenek voltak minden vádat visszavonni az alapítvány ellen.

W

Wilson

Guest
Rájössz magadtól is, hogy a magyar "független" bíróság ugyanannak a sorosnak a tányérjából eszi a kutyakaját mint a szóban forgó civil szervezetek.
Majd elmarasztalják akit a gaszda akar.
Ezért is röhögnek itthon a cigány és muszlim bűnözők, mert egy óra alatt szabadon kell őket engedni.
Ahh szerintem ebbe ne menjünk bele mert messzire vezet, és nincs semmi értelme maradjunk szerintem abban hogy nem tudjuk egymást meggyőzni,így szerintem mind a ketten jobban járunk:):)

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
12 784
35 541
113
Vagy szerinted az a jó, ha magyar civilszervezeteknek adott pénzeket részben politikai célra használnak fel?

rzt a pofonlládát a helyedben nem feszegtné, ld Smittmaristól Békamenetig...
Második mondatod milyen nyelven van írva?
Nem, szerintem a civil szférának adott pénzt nem politikai célokra kellene felhasználni. Erről írtam eddig is.
Számtalan hozzászólásomban leírtam; de szívesen leírom még egyszer: Van rengeteg mindenféle politikai elkötelezettség nélküli civil szervezet Magyarországon, amiknek a maguk körében van valós támogatottsága. Ezek valós civil szervezetek, nem úgy mint az NGO-k. Ezeket kellene érdemben támogatni, ehelyett pl.: 100 milliós nagyságban támogat különböző külföldi szervezeteket az Ökotárs, vagy olyan civil szervezeteket, akiknek valós támogatottsága nincs, de 40 milliót kapnak különböző jogcímeket, miközben beismerik (Gulyás az ATV-ben), hogy kormány ellenes tüntetést finanszíroztak belőle. A valós problémákért létrejött szervezeteknek, meg amiknek zömében (de nem feltétlen) valóban van látható (bár nem kimagasló) támogatottságuk, meg kb. aprópénzt kapnak.

csibeszke

Well-Known Member
2015. február 12.
1 838
4 463
113
Tök mindegy milyen néven pályázik a magyar kormánynak akkor sem lenne megfelelő.Mondom ha annyira "fázik" ettől a pénztől a magyar kormány akkor engedje el a norvég pénzt mivel az elmúlt évek történéseiből világosan látszik,hogy a norvég kormány nem fog a magyar kormánnyal kivételezni.
A norvégoknak nem kel az unió előnyeit némi pénz fizetésével élvezni, ha az unió egy adott tagországa nem kér belőle.

szzsolt81

Well-Known Member
2020. október 24.
5 706
4 260
113
Sírvaröhöök..

P

Pogány

Guest
Ahh szerintem ebbe ne menjünk bele mert messzire vezet, és nincs semmi értelme maradjunk szerintem abban hogy nem tudjuk egymást meggyőzni,így szerintem mind a ketten jobban járunk:):)