M
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
A golyószóró ellen akkor nem véd..?Nem golyó, hanem lövedékálló!
Röhej, hogy mindig izgatottan várnak az ellenzékiek vmi tömeges felmondást, összeomlást. Idén márc1. egeszsegügy, nyáron a rendőrség. De korábbi években is rendszeresen ment vmivel a hakni. Ez sosem következik be, de utána ugyanolyan lelkesen várják a kovetkezőtMár lassan egy hónapja megszűnt. (nem a vészhelyzet, a felmondási tilalom)
![]()
Június 15-től megszűnik a felmondási tilalom az egészségügyi dolgozók és a rendőrök számára
Június 15-től megszűnik a felmondási tilalom az egészségügyi dolgozók számára- szúrta ki a Telex a Magyar Közlönyben.www.napi.hu
ilyen nem lesz de a mostanihoz képest méghosszabb várakozási idő pl szervre vagy vizsgálatokra, mégdrágább magánellátás amit adott esetben kénytelen vagy kiperkálni, rossz higiénia a rendelőkben (nagynéném rühes lett egy 3 napos kezelés alatt), stb.Röhej, hogy mindig izgatottan várnak az ellenzékiek vmi tömeges felmondást, összeomlást. Idén márc1. egeszsegügy, nyáron a rendőrség. De korábbi években is rendszeresen ment vmivel a hakni. Ez sosem következik be, de utána ugyanolyan lelkesen várják a kovetkezőt
Az eddigi tapasztalataim a magán EÜ-vel pozitívak voltak , minimális költség és hatékony kezelések . Persze ha van biztosítás .ilyen nem lesz de a mostanihoz képest méghosszabb várakozási idő pl szervre vagy vizsgálatokra, mégdrágább magánellátás amit adott esetben kénytelen vagy kiperkálni, rossz higiénia a rendelőkben (nagynéném rühes lett egy 3 napos kezelés alatt), stb.
olyan szerintem se lesz mint egy háborús filmben vagy észak koreában
Tudom ez statisztika és lehetnek eltérő tapasztalatok és mkinek a saját tapasztalata számít, de 2012 és 2018 közt 70.000-ről 28.000-re csökkent az állami várólistákon lévő betegek száma. Korábbi adat nincs, mert statisztika sem volt.ilyen nem lesz de a mostanihoz képest méghosszabb várakozási idő pl szervre vagy vizsgálatokra, mégdrágább magánellátás amit adott esetben kénytelen vagy kiperkálni, rossz higiénia a rendelőkben (nagynéném rühes lett egy 3 napos kezelés alatt), stb.
olyan szerintem se lesz mint egy háborús filmben vagy észak koreában
Ha valakit behívnak pszichológiai gyógykezelésre, mert ön és közveszélyes és nem jelenik meg az kényszeríthető?
Mert a kis csövesünk állítólag februárban megkapta a behívóját...
+ha feljelentenénk a gyámját, hogy az utcán él akkor annak lenne következménye?
Van gyámja, gondolom akkor igen.Gondnokság alatt áll?
Az a kérdés, hogy kényszergyógykezelésre? Arról elég sok infó van a neten. pl.: https://buntetojog.info/szakvizsga/kovetelmenyek/b3-buntetes-vegrehajtasi-jog/bv-16-tetel/Ha valakit behívnak pszichológiai gyógykezelésre, mert ön és közveszélyes és nem jelenik meg az kényszeríthető?
Mert a kis csövesünk állítólag februárban megkapta a behívóját...
+ha feljelentenénk a gyámját, hogy az utcán él akkor annak lenne következménye?
A legjobb kottábol is lehet gyalázatosnak játszani. Itt sajna ez történik. Mindig az éppen játszó zenészt illeti a kritika.Azért az afgán topikban levő kommentek egy részén erősen pislogok, akik képesek azt az elnököt és kormányzatot hibáztatni...
De igen, Biden hibája, hogy az afgán kormányerők nehézfegyverzettel lényegében papucsos felkelők ellen sem akarnak harcolni.
- aminek elődje intézte a megegyezést a tálibokkal... (republikuánus)
- meg aki ezt az egészet indította majd folytatta, Bush 2x, szintén repi
A beszédet nem láttam, de ez a rész, ami erről szól, hogy minde eszközt és pénzt meg tudnak adni, de küzdőszellemet nem, az tűpontos volt.
Meg az a komment is, hogy menekülésért meghalnak, de a túlélésért nem hajlandóak.
A Wágner Péter féle kommenteken viszont szintén pislogok. Éppen, hogy nem tapsol az egésznek, mert 20+ év után a táblibok úgy tűnik jobban kezelik a közösségi médiát, mint bárki. A nagyvárosokban parédáznak és adják a jófiút (még?), vidékra meg ki lát el, ahol amúgy sem volt jelen a nyugat soha. Áh, az kit érdekel...
Mondjuk én örülnék legjobban, ha tévednék és ezek a balfaszok a kora középkori mentalitést kb. végre a kukába vágnák...
És a jó esett hogy valami késő középkorra cserélik? Én azt nem értem miért a Biden a hibás, aki az első nap óta konzekvensen elllenzi hogy Afganisztánban legyenek.Mondjuk én örülnék legjobban, ha tévednék és ezek a balfaszok a kora középkori mentalitést kb. végre a kukába vágnák...
És...?Mi szabadon választunk párt, aztán a házasságok fele válással végződik.
Ez kurvára nem igaz.A nőink menjenek dolgozni, járjanak félmeztelenűl, de csodàlkozunk, hogy lassan kihalunk.
Egy kb. vonalvastagságnyi réteg.Lassan már azt sem tudjuk, ferfiak vagyunk-e, vagy nők... stb.stb...
Ha legitim a másképp látást, akkor engedtessék meg nekem, hogy bassza a világlátásomat az, ha valaki szerint nem lehet két ember jogilag azonos, csak azért, mert b*meg az egyiknek XY kromoszómája van...Szerintem teljesen legitim, mindezt màsképpen látni.
A baj az, hogy nyugati civiliizációból ritkán látni öngyilkos merénylőt arab országba menni terjeszetni a hitet, addig fordítva valahogy ez hagyomány. De olyat sem láttam, hogy nyugati civilizációban "becsületgyilkosségban" egy férfi megöl egy nőt, majd elsétál, mert ez az ottani fejekben OK.Nem az én világom, de megertem, hogy màsok ragaszkodnak a saját vallasi szokásaikhoz. Csak ne jöjjenek ide, hogy azt itt éljék ki. De mi is hagyjuk őket békèn.
Ebben van valami,még ha nem is teljesen gömbölű.Egy kis provókáció:
Remelem, jövőre már lesz pride Kabulban is, azzal bizonyitva az orszàg sokszinűségét és azt, hogy elhagytàk a középkori mentalitàst és megerkeztek 2021-be.
Ember, teljesen nyilvànvaló, hogy az ottani lakósság messze túlnyomó többsègét nem erdekli az, amit mi " modern tàrsadalomnak" hivunk es amiről mi ( én, mondjuk nem) azt hiszi, hogy az egész világnak olyannak kell lenni. 20 ev és többmilliárd dollár, valamint többezer szüksegtelen halott után már igazàn meg lehetett volna ezt tanulni, hogy nem lehet erőszakkal ráerőltetni a mi vilàgnézetünket màs társadalmakra. Ennyi idő alatt sem voltunk képesek felfogni, hogyan működik az ottani társadalom. El kell fogadni, hogy
màs a társadalmi berendezkedésük és a mi nézőszögûnk nem univerzális èrtékű.Az egyetemes emberi jogok, ahogy mi azt a mi dekadens buborékunkból ertelmezzük, egy luxus, ami valójában a vilàg legnagyobb részén nem letezik. Pl Szaudi Arábia, Pakisztán stb, de a legtöbb mohamedàn állam sem, vagy Afrika nagy része sem egy " modern" társadalom, de az nem zavar senkit.
Honnan a fenéből vesszük mi a jogot, hogy arrogánsan " leközépkorúzzuk" őket és azt higgyûk, hogy a mi vilàgnézetûnk a teljesen szétfragmentált liberális társadalomról (ahol szinte csak a konzum az egyetlen összekötő elem az emberek között) az egyetlen igazság?Mert olyan boldogok, elegedettek vagyunk?
Mi szabadon választunk párt, aztán a házasságok fele válással végződik. A nőink menjenek dolgozni, járjanak félmeztelenűl, de csodàlkozunk, hogy lassan kihalunk. Lassan már azt sem tudjuk, ferfiak vagyunk-e, vagy nők... stb.stb...
Szerintem teljesen legitim, mindezt màsképpen látni.
Nem az én világom, de megertem, hogy màsok ragaszkodnak a saját vallasi szokásaikhoz. Csak ne jöjjenek ide, hogy azt itt éljék ki. De mi is hagyjuk őket békèn.
Maradjunk abban hogy nem értünk egyet.És...?
Ezt hívjék b*meg a választás szabadságának és önrendelkezésnek.
Ameddig a válás nehezebb volt a fejlett nyugaton is, addig házas nők elég kimutathatóan fentebb húzták az öngyilkossági rátát.
Ez kurvára nem igaz.
Egy kb. vonalvastagságnyi réteg.
Ha legitim a másképp látást, akkor engedtessék meg nekem, hogy bassza a világlátásomat az, ha valaki szerint nem lehet két ember jogilag azonos, csak azért, mert b*meg az egyiknek XY kromoszómája van...
A baj az, hogy nyugati civiliizációból ritkán látni öngyilkos merénylőt arab országba menni terjeszetni a hitet, addig fordítva valahogy ez hagyomány. De olyat sem láttam, hogy nyugati civilizációban "becsületgyilkosségban" egy férfi megöl egy nőt, majd elsétál, mert ez az ottani fejekben OK.
Stb.
Ezt kéne fejben megugrani, ha nem megy, akkor baj van. Főleg, ha szerintük ez a norma és ezt kell terjeszteni. Mert ez történt 2001 ottan. Keményen.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..