M
molnibalage
Guest
Nincs időd érvelni...??????
Hagyjuk, úgy sem érted. (ezt) Ettől még van amihez nagyon jól értesz.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Nincs időd érvelni...??????
Hosszú, és most tényleg mennem kell. De nincs is kedvem magyarázgatni mert egy litánia lenne. Nem egyszerű hogy megértsék.Nincs időd érvelni...??????
Akkor kérlek szánd rá az idődet, ha nekem van időm tartalmat gyártani és megértetni dolgokat mással. Hadd tanuljuk.Hosszú, és most tényleg mennem kell. De nincs is kedvem magyarázgatni mert egy litánia lenne. Nem egyszerű hogy megértsék.
Nem viccelek. A passzívház egy ökobaromság. A téglával mennyivel vagy előrébb? Utána szigetelheted+30cm homlokzatszigetelő kőzetgyapottal/nikecellel. Azzal mi lesz? Mikroműanyag+szemét. Ha nem müködik a házad elektromos rendszere? Mit fogsz csinálni? Elektromos fűtéssel? Ne bolondozz már...Ugye csak viccelsz ?
Amúgy a vályoggal kapcsolatos fal légzési dolgokat ismerem.
Te viszont ismered a párakiválási tényezőket ? Sok vályogfal téglafal betonfal ezért nedvesedik át télen.
Rossz a fal hőszigetelő képessége, és a külső hőmérséklet esésével lassan "bemászik" a falba a "harmatpont". Ezt előre meg lehet határozni egy falnál, ha ismerünk minden paramétert. A fal hőszigetelő képességének emelésével megszüntethető a probléma. Volt aki megszüntette a fal nedvesedését a segítségemmel. Más esetben egy alagsori lakást tettek lakhatóvá -25C° fokban, mert térdig ért bene a hideg. (a ficko egészségét kezdte ki) Egy vezető fejlesztő mérnök volt, aki csak kritizált és beszólogatott nekem. Végül megcsinálta amit mondtam, bocsánatot kért és hálálkodott hogy segítettem rajta.
A passzív ház: Na ezt lehet napelemmel / napkollektorral / szélturbinával pusztán egyszeri bekerülési költséggel fűteni. Drága ? Hm... nem olcsó. Viszont utána évtizedekig csak lakni kell benne télen nyáron munka nélkül kényelmesen. A mezei házakhoz egy vagyon ugyan ez, és csak kínlódnak vele egy életen át. Megéri ? (mindenki eldönti magának a kérdést)
Erre mondják hogy sokan azt hiszik a bab is hús.
Kedves Zeal!Azt mondd meg mi értelme lenne egy felosztó-kirovó rendszerben. Segítek: semmi.
Nyugdíj előtt személyre szabottan kiszámolják a járandóságod, vagyis fölösleges sírni az egyéni számlák után.
Ja, megmentették a nyugdíjad, de ne zavarjon.
Az EU legmagasabb rezsijét fizettük, ma a legalacsonyabbat. Van még kérdés(, Ildikó)?
Emlékszem, az demokratikus oldal vezetői azt mondták, hogy "Nem lesz gázáremelés", aztán lett ...kevesebb mint egy kormányzati ciklus alatt 70%.
És a legviccesebb az, hogy ha a víz 30-40%-a elvész, azt is át kellett nyomni a rendszeren. Tehát a pumpálás költsége a hasznosuló tömegre ennyivel nagyobb.Kedves Zeal!
A rezsicsökkentés következtében (ha tetszik neked ha nem) a tény az,hogy Magyarországon sok helyen az echte magyar szolgáltató masszívan veszteséges ilyen helyzetben semmilyen karbantartási felújítási munkára nincs pénz.Íme két példa:
https://greenfo.hu/hir/a-rezsicsokkentessel-tovabb-amortizalodnak-a-vizikozmuvek/
https://magyarnarancs.hu/kismagyaro...i-koveteles-es-kormanyzati-kieheztetes-126666
Sajnos ezen problémák megoldásához kevés lesz pár birka akarom mondani békemenet megszervezése
És a legviccesebb az, hogy ha a víz 30-40%-a elvész, azt is át kellett nyomni a rendszeren. Tehát a pumpálás költsége a hasznosuló tömegre ennyivel nagyobb.
Ez ám a környezetvédelem.
Kenesen mar 20-30 eve is volt egy marekkal, ujonnan epult.Lassan lész lesz egy szalmaszigetelésű vályogház B.akarattyán.
Természetesen ház fb. csoportban lehet követni.
Szerintem te másra gondoltál.Kenesen mar 20-30 eve is volt egy marekkal, ujonnan epult.
A falakban?Szalmabála szigetelésű ház.
Hogyan mashogy epitenek? A valyog tudomasom szerint agyagos-iszapos homokkeverek szalmara felcsapva, legalabbis amiket en lattam epulni, tipikusan nadtetovel.
Ja. De most szalmabálából épült házról volt szó. Kiskockabála fal+vályog kívül-belül. Ahogy Kansasban.Hogyan mashogy epitenek? A valyog tudomasom szerint agyagos-iszapos homokkeverek szalmara felcsapva, legalabbis amiket en lattam epulni, tipikusan nadtetovel.
A sok építkezés, Csok+felújítási program. A Covid csak duma. Az építőipar szárnyal. Kereslet-kínálat.Miért? Én azt hittem csak a covid miatt akadozó ellátási láncok miatt drágább a fa.
Aha, meg a farkas és a három kismalac mesében.Ja. De most szalmabálából épült házról volt szó. Kiskockabála fal+vályog kívül-belül. Ahogy Kansasban.