Beszélgető

A gazdaság védelme.

Mert akkor nem fenyegetett a hiperinfláció réme, és nyoma sem volt a pániknak, sem a magas ár, sem pedig az akadozó ellátási láncok miatt.

Kérdés, ha tényleg veszteséges lesz a benzint ennyiért árulni, meddig lesz benzin a kutakon...
Szerintem csak a közvéleményt figyelve léptek, már mindenütt azt lehetett látni, hogy a rohadtóbány miatt drága lett a benzin.

• Vicces
Reactions: Kim Philby
Kérdés, ha tényleg veszteséges lesz a benzint ennyiért árulni, meddig lesz benzin a kutakon...
Szerintem csak a közvéleményt figyelve léptek, már mindenütt azt lehetett látni, hogy a rohadtóbány miatt drága lett a benzin.
Hogy lenne veszteséges? Még így is van benne tartalék.
546867_c75dca744a9e5aea5fd1077fddc628e1_wm.jpg

• Ennek a benzin ár befagyasztásának mi a jogalapja?
  • Minek kellett? 2012 táján még drágább is volt relatív értelemben, akkor miért nem csinálták ezt?
  • Ennyi erővel miért nem avatkoztak be korábban pl. a lakáspiaci folyamatokba vagy más téren?
Bakker! Döntsd már el, hogy van-e a kormányon sapka vagy nincs! Ha lép valamit az a baj, ha az ellenkezőjét vagy nem lép semmit az a baj.

A gazdaság védelme.
Az esetleg cél.
Nem jogalap.
Milyen alapon határozza meg az állam, hogy mennyiért adható el egy termék?
Vagy bármi? Szolgáltatás ára?
Bakker! Döntsd már el, hogy van-e a kormányon sapka vagy nincs! Ha lép valamit az a baj, ha az ellenkezőjét vagy nem lép semmit az a baj.
Miért kellett volna lépni? Semmi extra nem volt ebben a benzinárban és állítólag kurva nagy jólét van.
2012-ben pont ennyi volt értékben a benzin, kb. feleekkora fizetések mellett.
Miért is kéne egy termék árába durván beavatkozni?

• Vicces
Reactions: Miskolci Ogre
Kérdés, hogy engednek-e a jövedéki adóból, nem mondtak ilyet...
Mi másból engednének? Beszerzéési árból vagy az 5% árrésből?
Össz 55% adó van rajta, van miből engedni.

Miért kellett volna lépni? Semmi extra nem volt ebben a benzinárban és állítólag kurva nagy jólét van.
2012-ben pont ennyi volt értékben a benzin, kb. feleekkora fizetések mellett.
Miért is kéne egy termék árába durván beavatkozni?
Akkor nem egy világszintű inflációs nyomás előtt álltunk. Most az a kb 2% amit ezzel csökkenteni tudnak nagyon jó lesz. Nem mindegy, hogy 6 vagy 8%
Majdnem a legnagyobb adótartalmú termék, szóval ...akár... miért ne.

Soha sincs időd! El vagy a gyíkemberekkel!:rolleyes:
Ma lesz elvileg ismét gépem estére. Mondjuk a lelkem egy része valahol nem akarja. Eddig telefon által voltam itt az elmúlt hetekben, nem annyira használható. Így többnyire amikor ráértem, végtelen mennyiségű félbugyuta bűnügyi dokumentumfilm hallgatása mellett a 40k seregemet farigcsáltam. Gép ide vagy oda, amíg be nem fejezem, igyekszek tartani ezt az ütemet.

Ma lesz elvileg ismét gépem estére. Mondjuk a lelkem egy része valahol nem akarja. Eddig telefon által voltam itt az elmúlt hetekben, nem annyira használható. Így többnyire amikor ráértem, végtelen mennyiségű félbugyuta bűnügyi dokumentumfilm hallgatása mellett a 40k seregemet farigcsáltam. Gép ide vagy oda, amíg be nem fejezem, igyekszek tartani ezt az ütemet.
Én csak telefonon htk-ok! A laptoop a családé közös! 40k sereg?

• Tetszik
Reactions: Pogány
Milyen alapon határozza meg az állam, hogy mennyiért adható el egy termék?
Vagy bármi? Szolgáltatás ára?
Rendkívüli helyzet esetén, az állam meghatárohatja, hatósági árassá teheti. Nyilván nem a műkörmös Manci, és Üzekedő Gizike árait. Az infláció megállítása a lényeg. A benzin/dízel ára mindenre kihat.

Rendkívüli helyzet esetén, az állam meghatárohatja, hatósági árassá teheti. Nyilván nem a műkörmös Manci, és Üzekedő Gizike árait. Az infláció megállítása a lényeg. A benzin/dízel ára mindenre kihat.

Azért facebook-on már megy a hiszti, miért csak az E10-est, miért csak most, miért annyira, tavaly csak 320 volt, kutakon ezentúl úgyis csak E5 lesz 600ft-ért, stb...

Valamelyik, már meglévő alternatív platform át fogja venni ezek helyét méghozzá belátható időn belül. Hiába épít a Zuck is Metaverzumot ha az egész gondolatviláguk egyre jobban taszítja az embereket. Egyszerűen a cenzúra és a safe space miatt már kezd használhatatlan lenni az összes nagy social oldal, az ajnározott TikTok sem kivétel. Ez utóbbi már az ismeretterjesztő penetration tester videókat is kezdi b@szogatni.

• Tetszik
Reactions: Galthran
Tegnapi árak a Maglódi Auchan bezinkúton: 95-ös benzin: 477 Ft./liter, Gázolaj: 480 Ft./liter. Nekik ennyiért is megéri. Igaz a szolgáltatás színvonala nem a legmagasabb. Csak a pénztáros van a kúton, és ki sem jön a fülkéből. :D

Meg a fogyasztásod is magasabb pár decivel ha ott tankolsz, mivel spórolnak az adalékokon, érezhetően jobbat ráz a motor ha Lukoil/OIL/Auchan takony van a tankban.