Ami azt illeti,82ben se rohanta le senki.Csak kiverték őket dél libanoni állásaikból.Merthogy 75ben bevonultak Libanonba.1982 óta senki.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ami azt illeti,82ben se rohanta le senki.Csak kiverték őket dél libanoni állásaikból.Merthogy 75ben bevonultak Libanonba.1982 óta senki.
Azért az IDF elindult Damaszkusz felé...Ami azt illeti,82ben se rohanta le senki.Csak kiverték őket dél libanoni állásaikból.Merthogy 75ben bevonultak Libanonba.
73ban,82ben nem.De 73ban is megálltak bőven a város előtt,eszük ágában se volt bevonulni.Azért az IDF elindult Damaszkusz felé...
Normális hangnemet ha lehetne kérni....Előzte a faszt. Irakot a Nyugat és a szovjetek együtt fegyverezték fel az USA csatlósból hirtelen iszlám fundamentalistává lett Irán ellen 1980 és 88 között. Te kevered a 91-es meg a 2003-as iraki csetepatét. Az előbbiben volt az előkészítő légiháború, az utóbbi előtt meg az embargó.
Hát ennél nagyobb baromságot kevesebbet hallottam.
Egy háborúba nem lehet beugratni senkit, aki nem akar menni.
Mi történt volna, ha Oo. nem támadja meg Ukrajnát? S
Segítek. Semmi.
Ukrajna nem készült offenzívával visszavenni sem Krímet sem a keleti régiót.
Nem, mert a visszalövés az nem agresszió a területe ellen.Ukrajna beírta az alkotmányába, hogy NATO, egyébként de, szóban mindig is vissza akarták venni Krímet is. Zelenszkij is mondott olyat, hogy visszafoglalják majd erővel. Gondolom legkésőbb majd NATO tagként. Ugyebár ezek nemzetközi jogilag ukrán területek. A NATO tag Ukrajna megindítja az offenzívát a felszabadításukra, akkor ha az orosz visszalő (mert ott van), ő az agresszor, 5. cikkely, VH...
Értem.Persze valószínűleg nem vették volna fel a NATO-ba így Ukr-t, de bizony megkapták rá az ígéretet egy sor nyugati politikustól, tavaly ősszel a NATO főtitkár is így nyilatkozott, meg asszem a britek is. Egyedül Mo. blokkolta a folyamatot. Szóval nagyon is járt a szája az ukránoknak. Lehet mondani, hogy csak szájtépés volt, de elég komolynak tűnt a szándékuk, ahogy az is, hogy bejelentkeztek minden hónapban az USA-nál fegyverekért, amikkel véghezvihetik a visszafoglalósdit. Látható most mennyire hatásos még egy "szaros" Javelin is, ha száz, ezer számra kapják, pedig az nem nehézfegyver meg vadászrepülő (lobbiztak azért is).
Már ha a kultúrális genocídiumot annak veszed...Segítek. Semmi
@dkes
Áruld már el, hogy egy aggresszort hogyan lehet a falhoz szorítani azzal, hogy a védekező félnek fegyvert adományoznak?
Ezek szerint az önkéntes alakulatok a finn téli háborúban is a maci falhoz szorítását jeleneteték volna?
Anyám...
A problémamegoldás no.1-ja, hogy nem te vagy a probléma.Egyik gyengeségemmel kezdeném. Eredményközpontú vagyok. Nagyon. Ezt máshol nem írtam le, de az összes bejegyzésem a témával kapcsolatban levezethető ebből. Azaz induljunk ki a mostból, mint nézőpont és nézzük meg, hogy mi újság?
Jó az ami most van? Igen/Nem? Szerintem nem, de ez az én magánvéleményem. OK, most nézzük folyamatoldalról a dolgokat. 8 éve van ami van. A nyugati hatalmak akciói illetve reakciói azok voltak amik. Azaz most nem azt pedzegetném top prioritásban, hogy ki a hibás vagy ki nem, meg ki a jó meg ki a "gonosz". Hanem leegyszerűsítve: ami most van az gáz, és a jövő irányában tekintve mi lehet a MEGOLDÁS.
Na most azt látom, hogy "nyugaton a helyzet változatlan". Azaz ugyanolyan eszközökben gondolkoznak (szankciók, nyomás fokozása) - csak emelik a tétet. Én az azzal kapcsolatos aggályaimat fejeztem ki, hogy nézve az események eszkalálódását ez nem biztos, hogy MEGOLDÁS lesz. Sőt továbbmegyek - egyre inkább az a meggyőződésem, hogy amerre megyünk az nem a megoldás felé visz közelebb. Ugyanakkor persze fatalista sem vagyok - pl. nukleáris télben meg világháborúban nem gondolkozok mint realitás.
Ami fontos: NEM VAGYOK HAJLANDÓ BEÁLLNI EGYIK SZEKÉRTÁBORBA SEM. Pont. Leegyszerűsítve és slendriánul: most (ez a békeidő luxusa) nem érdekel, hogy a ki a hibás, meg kinek kellene hova takarodnia meg ilyesmi. Nem vagyok hajlandó kardot csörtetni egyik oldalon sem. Bakker most háború van, emberek halnak meg és válnak földönfutóvá ... Engem egy dolog érdekel (mint EREDMÉNY): a BÉKE. Szintén, pont.
Egyébként pont tegnap írtam hosszabb posztot, hogy hogy képzelnék egy lehetséges megoldást. Persze lehet vannak benne "bilibe lóg a kezem" jellegű dolgok meg bele is lehet kötni akár, de ezt én pár perc alatt írtam be saját kútfőből. A világ vezető hatalmainál ülőknek meg elméletileg ez a munkájuk illetve komoly aparáttal rendelkeznek egy ilyesmi kidolgozásához.
A gondolkodásmódomat, mint mérnök (ha jól sejtem az vagy) talán megérted. Szerintem egy mérnök legfontosabb skill -je a problémamegoldás (nyilván nem politikai vonalon) - teljesen mindegy, hogy tervezés vagy üzemeltetés vonalon van. Egyetlen "érzelmi" szál szerepelt nálam a topikban amibe bele lehet kötni - ez pedig a civilek elleni atrocitások. Ez nálam egyáltalán nem fér bele - na, ilyen miatt ragadtam párszor billentyűzetet ... Kaptam bőven, hideget meleget (általánosságban relativizálták ezeket pár fórumtárs - pl. "ennyi még belefér", meg hasonlók). Ez ügyben is tartom az álláspontom ...
Persze aki úgy véli, hogy nem vagyok eléggé az egyik oldal irányában elfogult - nyilván annak a szekértábornak nem fognak tetszeni ez a gondolatiság ...
Szerk.: Ez most - legalábbis a fórumon - nem az indulatok helye. Igyekszem nem elragadtatni magam (úgy ahogy sikerül) - Te se tedd ... Most ne ...
A problémamegoldás no.1-ja, hogy nem te vagy a probléma.
Nincs orosz támadás, akkor nincs probléma.
Ennyi.
Wall of text helyett...
@dkes
Áruld már el, hogy egy aggresszort hogyan lehet a falhoz szorítani azzal, hogy a védekező félnek fegyvert adományoznak?
Ezek szerint az önkéntes alakulatok a finn téli háborúban is a maci falhoz szorítását jeleneteték volna?
Anyám...
Nem.Erre olyan gyakorlati példát is tudok hozni,hogy a NATO tag Portugália külbirtokát képező Goat elfoglalták a hinduk-de mivel Goa nem a NATO szerződés hatája alá tartozó területen fekszik,ezért nem lépett hatájba az %. cikkely.Az argik falklandi agressziójakor sem lépett érvénybe,mert nem hatályos rá.Ha Ukrajna támad,Ukrajna az agresszor,az ellencsapás is az ő baja.A NATO tag Ukrajna megindítja az offenzívát a felszabadításukra, akkor ha az orosz visszalő (mert ott van), ő az agresszor, 5. cikkely, VH...
Nem.Erre olyan gyakorlati példát is tudok hozni,hogy a NATO tag Portugália külbirtokát képező Goat elfoglalták a hinduk-de mivel Goa nem a NATO szerződés hatája alá tartozó területen fekszik,ezért nem lépett hatájba az %. cikkely.Az argik falklandi agressziójakor sem lépett érvénybe,mert nem hatályos rá.Ha Ukrajna támad,Ukrajna az agresszor,az ellencsapás is az ő baja.
Az 5. cikkely csak külső agresszió esetén lép érvénybe,földrajzilag is behatárolt területen hatályos.Ellentámadás viszont nemzetközi jogilag nem agresszió.
Remek.Akkor viszont Ukrajna belbiztonsági ügye,ami nem NATO hatáskör-és semmi köze hozzá Oo-nak.Ha beavatkozik a medve,agressziót követ el.NATO hatáskör.DE csak ha Oo csapatokat küld,szakik belbiztonsági problémának számit.Ez nem analóg, Ukrajnának nem külbirtoka hanem nemzetközi jogilag része a Krím és Donbász, amit nem, illetve részben birtokol jelenleg, Oo. és a szakik jogellenesen vannak ott. Nem véletlenül "terroristaellenes műveletnek" nevezték az ukránok végig a háborút.
Igazság szerint inkább nem kéne olvasnom és posztolnom az a sok fost, amit egyesek idehánynak.@Tcat engedjétek már be molnit az ukrán biztpolbaez így zavaró
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..