Igen, az vagyok. A rohadék, aki elismeri, hogy vagy van joga az oroszoknak is erővel érdekérvényesíteni, vagy nincs joga, de akkor az USAnak sincs.
Ha ez kettős mérce, akkor valóban egy rohadt kettős mércés mocsok vagyok.
De valahogy színte mindig csak az lesz kettősmércés ruszkibérenc aki nem egy az egyben a nyugati narratívát nyomja.
Tessék szépen megmondani akkor, hogy Kuba milyen jogon történt? Vagy az miben más?
És mielőtt a denemvoltinvazió, elkészültek arra is a tervek, ha a tárgyalások nem kierőszakolhatók.
Tudod talán még igazad is van. Valljuk be őszintén hogy az erősebb kutya baszik, nem?
De ha ezt a logikát követed akkor igazából maga a képesség arra hogy az érdekeidet érvényesítsd igazolja azok jogosságát, nem?
Úgy értem nem azért van igazad mert valami morális alapja van annak amit mondasz hanem valóban így történnek a dolgok, a történelmet a győztesek írják, nem?
Itt jön a probléma ami neked és más orosz szimpatizánsnak lehet hogy nehéz lesz megemészteni. Oroszország veszített.
Veszített mert fokozatosan kitúrták az érdekszférájából, leépítették a szatellit államait, gazdaságilag és politikailag sarokba szorították.
Mivel túl gyenge volt hogy megakadályozza szépen elsorvadt a befolyása.
És az ami most történik az egy katonai vereség lesz Amit az oroszok csináltak az utóbbi napokban megpecsételte a mai orosz politikai elit sorsát és nagy valószínűséggel visszalöki Oroszországot egy regionális hatalommá. Megjegyzem teljesen jogosan, hiszen a lehetőség ott volt előttük, a hírnevük, az európai ráutaltság az energiahordozókra, Kína szomszédsága mind remek lehetőséget adott arra hogy megmutassák hol a határ ha a ruszkikkal van dolgod.
De katonailag elbaszták. Valószínűleg ennek köze van ahhoz hogy az orosz vezetés egy alternatív valóságban gondolkozott ahol az ukránok örömmel fogadják majd a megszálló csapataikat és ezért precíziós támadásokkal térdre tudják kényszeríteni majd az ukrán hadsereget. Ez persze egy téveszme volt, sőt én meg vagyok győződve róla hogy a saját hírszerzésük elkezdte elhinni a saját hazugságaikat, a nácikról meg a többi eltúlzott fasszságról.
A valóság meg az volt hogy nyolc éve fémkoporsókba viszik haza a fiatal ukrán fiúkat a frontról, az ukránok nyolc éve tűrik az oroszok szemtelen és kegyetlen politikáját, nyolc éve élnek azzal a tudattal hogy háborúban állnak Oroszországgal, nyolc éve készülnek arra hogy megkezdődnek az összecsapások és mit ad isten nem örülnek a ruszki rakétáknak, helikoptereknek, tankoknak, katonáknak.
Putyin azt mondta hogy ha valakit a sarokba szorítasz az ütni fog, lehet hogy eszébe kellett volna ennek jutnia amikor elrendelte a támadást.
A kezdeti sikerek eltörpülnek a veszteségek mellett amik hihetetlen mértékben megerősítették az ukrán morált, a tervezési hibák következtében a orosz hadsereg papír tigrisnek tűnik, de a legrosszabb az hogy elkezdték fenyegetni a nyugati országokat.
Soha nem látott következmények ha beavatkoznak, ijesztő, de amint a sokk elmúlik és az ember belegondol egyből rájön hogy blöff.
Putyin nem az atyaúristen az oroszoknál ott is van egy olyan gazdag és befolyásos csoport akiknek hatalmukban áll a politikai élet befolyásolása. Ezeknek az embereknek még egy gyenge Oroszország is sokkal több lehetőséget biztosít mint egy nukleáris holokauszt. Svédország és Finnország megfenyegetése tette fel az í-re a pontot, ezzel végképp megmutatta az orosz politikai vezetőség hogy fingja nincs hogy mihez kezdjen a helyzettel.
Most mennek a tulipánok meg a tor-ok, valószínűleg a ruszki hadsereg befog durvulni egy végső kétségbe esett próbálkozással bizonyítsa hogy ők az erősebb kutyák. De a kár már meg lett téve, a fenyegetéssel és zsarolások értelmüket vesztették és most egy egyesült Európával kell szembenézniük ami miatt Kína sem akar már partner lenni a hülyeségben.
Ez egy matt, Putyin elásta magát és ti ruszki fanok a következő hetekben bebizonyíthatjátok hogy tévedtem veletek kapcsolatban. Hogy nem fogtok örülni a thermobarikus bombák miatt széttépett lakosságnak, hogy nem fogjátok azt mondani megérdemlik amit kapnak, hogy a nyugat, a zelenszky, a kisfaszom tehet az egészről épp csak azok az emberek nem akik kilőtték vagy ledobták a bombákat.
Bizonyíthatjátok hogy mégse vagytok szaremberek.