Beszélgető

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 623
21 310
113
Van amúgy tűo topic vhol?
Cheshire FRS
293054946_10159982188388684_3487243994745891894_n.jpg
 

Nber

Well-Known Member
2021. október 15.
1 504
6 474
113
Hát igen. Ennél nagyobb faszságot mint a bmi fetesizmus el se tudok képzelni...
Miért? Tisztába vagyok azzal, hogy a bodybuilder-eknek is magas az többlet izom miatt. Akkor lehetne testzsír%.
De persze nem vagyok szakértő, csak súlyozni lehetne egészséges-kórosan elhízott tengely mentén is.
Mert az egyik ember vigyáz az egészségére, a másik pedig a cigivel felgyújtja a kórházi szobáját is.
 
  • Vicces
Reactions: Kim Philby

Centquri prime

Well-Known Member
2021. december 22.
4 915
24 603
113
Miért? Tisztába vagyok azzal, hogy a bodybuilder-eknek is magas az többlet izom miatt. Akkor lehetne testzsír%.
De persze nem vagyok szakértő, csak súlyozni lehetne egészséges-kórosan elhízott tengely mentén is.
Mert az egyik ember vigyáz az egészségére, a másik pedig a cigivel felgyújtja a kórházi szobáját is.
Nem is mondom, hogy nem kell ezeket az adatokat belevenni.
De a BMI index egy index, ami önmagában az átlag alapján számol
Nekem pl 72 kg lenne az ideális.
Egy apró baj van vele. Az index szerint most normál testalkatom van, miközben megjelent az a bizonyos hastípus.
Egyetem elején túlsúlyosnak számítottam, miközben egy tálca sörért bemelegítés nélkül csináltam 200 ferdepados felülést.
És utoljára talán 16 évesen voltam 72 kg. Pusztán a csontozatom miatt. Szóval ez egy jó közelítés, nem egzakt adat
 

empontipont

Well-Known Member
2015. augusztus 17.
717
2 607
93
Neked is Helikon volt az első cigid?
Nemhiába na; úrnak születni kell!
Bezony; Miskolc Ady.
Velünk (is?) történt az Ady előtt a járőr igazoltatás:
Két haverom egypetéjű ikrek voltak, ráadásul ugye nekik csöves cucc, meg hosszú haj.
Közeg igazolványokat elkérte. Lapozgat. Rám néz:
  • misinator?
  • Igen (megszeppenve)

Nézi az egyik mintkéttojás-t, nézi a személyit:
(Szeméjiségi (sic!) okokból kitalált nevek)
  • Kovács Péter?
  • Igen

Nézi a másik igazolványát:
  • Kovács Pál?
  • Igen

Nézegeti össze a személyiket, néz a két egypetéjűre felváltva; néz egyikre, néz a másikra...
...fény gyúla szemében:
- A barátja!?
Egy ismerősöm a 80-as években útlevél író gépet javított a BM - nek. Ehhez kellett belépő, amit időnket meg kellett hosszabbítani.
Felhivja a rendőr : Olvasom az adatokat, és ha valamelyik megváltozott, szóljon!
Ok!
Első kérdés. Anyja neve?
 
W

Wilson

Guest
@Flamand lehet számodra értelmezhetetlen , mivel számodra teljesen természetes, hogy valakit elítélsz/ítéletet mondasz felette csupán csak az ideológiai beállítottsága alapján úgy, hogy fogalmad sincs az illetőről.

És akit le kéne cserélni az pont te vagy ugyanis megint úgy osztod itt az észt ,hogy fogalmad sincs az illetőről jelen esetben az általad csupán csak azért elítélt Vajda Mihály Andrásról mert az a kommunista Lukács György tanítványa volt.
Így aztán kénytelen vagyok bemutatni neked azt amikor szembejön a valóság...

"Vajda Mihály András (született 1935) magyar baloldali értelmiségi, aki a XX. század második felében részt vett a nemzetiszocializmus , a marxizmus–leninizmus , valamint a kapitalizmus állapota körüli vitákban . A hazájában, Magyarországon politizáló Vajdát 1973-ban számos más tudóssal együtt kizárták a Magyar Szocialista Munkáspártból , mert állítólagosan olyan nézeteket képviselt, amelyek "ellenezték a marxizmus–leninizmust és a Magyar Szocialista Munkáspárt politikáját".
Vajda Georg LukácsBudapesti Iskolája[2] egyik eredeti tagja volt, a magyar teoretikusok neomarxistaként indultak, de áttértek az általuk posztmarxista és egyben posztmodern szemléletre. [3]Az elsősorban magyarul író, de számos angolra fordított művével Vajda olyan témákat dolgoz fel, mint az államszocializmus múltja és jövője Európában, a fasizmus pedig tömegjelenségként. Vajda az eredeti Budapesti Iskola többi tagjához hasonlóan továbbra is marxista örökségből merít a kortárs liberális társadalom állapotának vizsgálatában. 2011-ben vitába keveredett a magyar kormányt, különösen a szabad médiát megkérdőjelező kormányzati politikákkal kapcsolatos kritikai megjegyzésekkel kapcsolatban. A Vajda és kollégája, magyar teoretikus kollégája , Heller Ágnes , Jürgen Habermas és Julian Nida-Rümelin jeles támogatása.nyilvános felhívást írt Vajda és Heller védelmében, és kitart amellett, hogy „Aggódunk magyar kollégáink politikai és szakmai sorsa miatt... A kétharmados többségét a magyar alkotmány szétzúzására használó nacionalista kormány alatt ismét politikai üldöztetésnek vannak kitéve."

Tudományos karrier​

1973-ban a Budapesti Iskola ideológiai másként gondolkodó tagjai elvesztették állásukat és eltiltották őket a publikálástól. A csoport néhány tagja egészben elhagyta Magyarországot, Vajda Mihály vendégprofesszorként járt különböző országok egyetemeire: először a Brémai Egyetemre (Németország), majd a New York-i New School for Social Research -re a Trent mellett. A kanadai Peterborough -i egyetemre , végül (már magyarországi rehabilitációja után) a Siegen Egyetemre (Németország). Csak 1989-ben rehabilitálták hivatalosan Magyarországon és nevezték ki a Kossuth Lajos Tudományegyetem filozófia tanszékére .Debrecen , ahol 1996-tól 2000-ig a Filozófiai Intézet igazgatója is volt. 2002-ben a Magyar Tudományos Akadémia tagjává nevezték ki . 2004-ben a Kasseli Egyetem Franz Rosenzweig vendégprofesszorává választották .



Kb 5 perc lett volna számodra is ki guglizni de még erre sem voltál képes, úgy látszik nem vagy képes felfogni, hogy nulla ismerettel a témában feleslegesen próbálod osztani az észt, mert mindig ez lesz a vége
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 135
53 742
113
Miért? Tisztába vagyok azzal, hogy a bodybuilder-eknek is magas az többlet izom miatt. Akkor lehetne testzsír%.
De persze nem vagyok szakértő, csak súlyozni lehetne egészséges-kórosan elhízott tengely mentén is.
Mert az egyik ember vigyáz az egészségére, a másik pedig a cigivel felgyújtja a kórházi szobáját is.

Amikor aktívan sportoltam akkor 10% alatti volt a testzsír indexem. A BMI szerint elhízott voltam.
Ez kb. minden sporttársamra igaz volt.
A BMI egy egetverő baromság.
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

misinator

Well-Known Member
2011. október 5.
4 291
10 339
113
Az Ady előtt Pintes borozó volt a program, onnan próbáltunk át- és bejutni az Adyba :)
Komoly kihívás a távolságot tekintve!:D

A Pintesbe azért jártunk (szigorúan muszájból!:rolleyes:), mert oda jártak a a szaktanáraink, s szólni kellett nekik, hogy most már aztán jöjjenek megtartani a szakmai gyakorlatot - ami a lánykollégiumban volt...a legfelső emeleten a gyengélkedő szobái mellett.
A többit mindenki kikombinálhatja.:p

Mi diákok óvatos duhajok voltunk: Mi az Oázisba jártunk hivatalosan kólát inni - ott még esszenciából készítették - de persze Hubertusszal volt feljavítva:cool:
 

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
6 690
13 355
113
Komoly kihívás a távolságot tekintve!:D

A Pintesbe azért jártunk (szigorúan muszájból!:rolleyes:), mert oda jártak a a szaktanáraink, s szólni kellett nekik, hogy most már aztán jöjjenek megtartani a szakmai gyakorlatot - ami a lánykollégiumban volt...a legfelső emeleten a gyengélkedő szobái mellett.
A többit mindenki kikombinálhatja.:p

Mi diákok óvatos duhajok voltunk: Mi az Oázisba jártunk hivatalosan kólát inni - ott még esszenciából készítették - de persze Hubertusszal volt feljavítva:cool:

Szerintem esténkét jó-párszor előadták a "Séékszpííír" klasszikust: "Hubi or not Hubi,..." ;) + :D

.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 694
90 790
113
Kiakadtak a fiúk. A téma a KATA, Rezsiharc, Németek és az USA Irán ellen.
Volt mire. Főleg ha az ember érintett Katás...

Egyébként akinél csak villany van és gázt nem használ végtelenül igazságtalan a csökkentett rezsicsöki. Ez a minimum amit korrigálni kellene.

Mondom úgy, hogy engem egyik sem érint. 1 fillérrel sem nő a rezsim, meg a kata sem.
 
M

molnibalage

Guest
Minden a tervek szerint ugye?
Kiakadtak a fiúk. A téma a KATA, Rezsiharc, Németek és az USA Irán ellen.
NA, poénból meghallgatom majd az agyhalottakat, hogy mit rantelnek össze. Egy másik videóban, amit egy másik csatorna hivatkozott be a kereszténység kapcsán szétröhögtem magam mennyre osotbák voltak. As usual.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 694
90 790
113
Minden a tervek szerint ugye?

NA, poénból meghallgatom majd az agyhalottakat, hogy mit rantelnek össze. Egy másik videóban, amit egy másik csatorna hivatkozott be a kereszténység kapcsán szétröhögtem magam mennyre osotbák voltak. As usual.
Csak a vicc kedvéért egyszer próbáld ki, hogy akinek más véleménye van megpróbálod megérteni miért és nem izomból ostobázni, aki mást, máshogyan gondol. Lehet jót tenne. Nem muszáj, csakűgy mondom.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 694
90 790
113
Gripenekkel keltem…
Itt gyakorolnak Duna felett… pontosabban hármas ék áthúzás alacsonyan… eddig.