A magas IQ jó dolog a dolgozók/kutatók esetében ha párosul munkakultúrával és fegyelemmel koncentrációs képességgel, de például egy vállalkozó esetében egy 120 feletti iq már inkább hátárny, mert elkezd túlanalizálni dolgokat, háttérbe szorul az intuíció. Nekem van pár barátom aki tagja ennek a mensanak, egyikük rávett hogy töltsem ki nekem azt hiszem 114 vagy 117 jött ki nem emlékszek pontosan.
Viszont sajnos nem jelent a nagyon magas iq boldogságot, sikert vagy jó életet, egyiküknek sincs boldog vagy tartós párkapcsolata, szakmailag saját ötletet nem tudnak megvalósítani, viszont így alkalmazottként kell mások szabályai szerint dolgozniuk ami depresszióssá teszi őket, amire amúgy is hajlamosabbak mert túlanalizálnak.
Amúgy nem rossz ez az egyetemi pontrendszer szerintem, mert ha olyan helyre mész ami magas pontszámot követel akkor úgyis erősnek kell lenned azokból a tantárgyakból amikből számítják mert különben nem kerülsz be, nekem is ahová jelentkeztem nagyon magas volt a tanulmányi pontom igaz+ pontokból keveset vittem, szóval nem követeli meg a rendszer hogy azt gurítsuk ami szögletes , na persze aztán már jön a feketeleves azokkal a tárgyakkal aminek a célja a bekerült emberek kiszórása.
Számomra érdekes az hogy az emberek hogy törekednek arra hogy valaki más alkalmazottai lehessenek, de ugye ez meg az én egyedi beállítottságom miatt van , de ez a valóság, nem lehet mindenki vállalkozó, orvos ügyvéd mérnök vagy kőműves, mert mindenre szükség van de törekedni kell arra hogy elégedetten végezzék majd azt a feladatot amit találnak mert akkor születnek meg a jó dolgok, rohadtul utálom ha egy munkát vagy aki azt végzi lenéznek, együtt alkotjuk a társadalmat.