Jelen helyzettől függetlenül, a veszprémi kórház oldaláról a színvonal sosem volt éppen az erősségük (ajkai szintén). Már 2010, sőt 2006 előtt is folyamatosan csak az ment, hogy kinél mit hogyan basztak el vagy mi nem működött.
Rokonnak 2000-es években kétszer vágták le ugyanazon lábát pár napos különbséggel, mert nem bírták eldönteni hol kéne, miközben valahogy a hasába is sikerült belevágniuk véletlen. Engem majd fél évig kezeltek folyamatos füldugulással, mire hirtelen rájöttek, hogy lehet egy Canesten gombaölő csepp elég lenne. Helyette viszont hetente mentem fülpucolásra és tamponozásra, feleslegesen foglalva le a kapacitásaikat mások elől.
De olyan is volt, hogy éjjel kellett bemenni az ügyeletre calici miatt (a gyógyszert, mindent kihánytam-fostam) aztán megkérdezték maga mit keres itt. Hát kösz, a végén benn fogtak infúzióra meg valami injekciókra. Ajkáról meg annyit, hogy az ismerősi kör inkább be se megy oda "meg tudok én otthon is halni" alapon.
Szóval kifejezetten Veszprém meg Ajka esetében kormányoktól független, mélyebben megbúvó problémák vannak, amiket évtizedes szinten nem sikerült megoldani.