Beszélgető

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Zaphod Beeblebrox

Well-Known Member
2020. április 1.
4 646
17 036
113
Azt tudod pontosan mi ez? Olyan, mint ha a Bosznia-Hercegovina emlékérem lenne összekombinálva -a szalag az olyan- a Katonai Jubileumi Kereszt kitüntetésével.

A gyémántjubileum emlékkeresztje 1908, az 1848-1908 között uralkodó I. Ferenc József 60 éve.
Középen a sugarak között aranyozott bronz kereszt, babérkoszorúval, jobbra tekintő medalion, I. Ferenc József császári tábornagyi egyenruhás képpel.
A bal oldalon egy nehezen kivehető felirat: "FRANC. IOS. IOS. I" A hátoldalon mandátumának évei 1848-1908.
Az évfordulót 1908. szeptember 29-én ünnepelték, a kereszt ugyanezen év december 2-án jelent meg. Ezt az emlékérmet a császári közszolgálat alkalmazottai és köztisztviselői kapták.

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
19 224
26 164
113
Azt tudod pontosan mi ez? Olyan, mint ha a Bosznia-Hercegovina emlékérem lenne összekombinálva -a szalag az olyan- a Katonai Jubileumi Kereszt kitüntetésével.
a 60éves volt ilyen szalaggal is, bár ez is 3 csíkos
20240514_184828.jpg

• Tetszik
Reactions: wankel

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
4 519
25 345
113
A gyémántjubileum emlékkeresztje 1908, az 1848-1908 között uralkodó I. Ferenc József 60 éve.
Középen a sugarak között aranyozott bronz kereszt, babérkoszorúval, jobbra tekintő medalion, I. Ferenc József császári tábornagyi egyenruhás képpel.
A bal oldalon egy nehezen kivehető felirat: "FRANC. IOS. IOS. I" A hátoldalon mandátumának évei 1848-1908.
Az évfordulót 1908. szeptember 29-én ünnepelték, a kereszt ugyanezen év december 2-án jelent meg. Ezt az emlékérmet a császári közszolgálat alkalmazottai és köztisztviselői kapták.

Ma is tanultam. Köszönöm a választ!

• Tetszik
Reactions: wankel

wankel

Well-Known Member
2016. december 23.
895
3 965
113
A kereszt az biztos a Katonai Jubileumi Kereszt, a szalag pedig valószínűleg az 1912-13-as emlékéremé. Több kitüntetése is volt, de sajnos nem maradtak fenn. Egy másik dédöregapám is többszörösen kitüntetett volt (orosz és olasz front szanitécként), de a szálláson a kommunista partizános beszolgáltatásos zűrzavarban sok emlék meg lett semmisítve a túlélés érdekében.

• Tetszik
Reactions: fishbed and nyugger

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
19 318
60 791
113
Nem volt ez legenda, hanem a tudomány korábbi (jelen) ismerete alapján megfogalmazott állítás.

Én itt még mindig ott tartok, hogy amúgy honnan is számítjuk embernek az embert.
E mellet azt is kitárgyaltuk, hogy a folyamatos jégkorszakok miatt, az emberiség rendszeresen délre húzódik, majd ennek végével vissza északra. Ezt kb. 100,000 évente bekövetkezik.
Miközben Északon ennek minden nyomát a jég elpusztítja.
Szóval ennek tudatában a "Honnan származik az emberiség?" egy elég hülye kérdés, amire nincs egyszerű válasz. Szerintem.

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
4 451
21 437
113
Én itt még mindig ott tartok, hogy amúgy honnan is számítjuk embernek az embert.
E mellet azt is kitárgyaltuk, hogy a folyamatos jégkorszakok miatt, az emberiség rendszeresen délre húzódik, majd ennek végével vissza északra. Ezt kb. 100,000 évente bekövetkezik.
Miközben Északon ennek minden nyomát a jég elpusztítja.
Szóval ennek tudatában a "Honnan származik az emberiség?" egy elég hülye kérdés, amire nincs egyszerű válasz. Szerintem.
Nem innen a földről,az biztos. Darwinban ne bízzatok,mert aki a saját unokahúgát veszi feleségül,az megbízhatatlan. Tipikus angol beltenyészet.

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
21 909
72 661
113
@SirHiggins , a titok nyitja a bögre kávé (ahányszor kis angol cuki csészével innál eltartott kisujjal) + koffeintabletta leöblítve fekete teával. A fekete tea. Szabvány kedvenc bögréd amiből a kávét sem lögybölted ki. Forróvízzel feltölt, 40 filter beleáztat. Szépen komótosan. Nem iszod meg egyszerre mert szerintem meghalsz. Csak úgy néha kortyolsz mikor eszedbe jut, hogy vannak testi funkcióid. Ha már negyven fokban is fázol, akkor jó!

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
4 519
25 345
113
@SirHiggins , a titok nyitja a bögre kávé (ahányszor kis angol cuki csészével innál eltartott kisujjal) + koffeintabletta leöblítve fekete teával. A fekete tea. Szabvány kedvenc bögréd amiből a kávét sem lögybölted ki. Forróvízzel feltölt, 40 filter beleáztat. Szépen komótosan. Nem iszod meg egyszerre mert szerintem meghalsz. Csak úgy néha kortyolsz mikor eszedbe jut, hogy vannak testi funkcióid. Ha már negyven fokban is fázol, akkor jó!
Na akkor a Szőr temetésén találkozunk srácok… :D

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
12 111
33 244
113
A rendes tea nem filteres.

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
12 494
36 424
113
A 30g dohányt kifelejtetted a receptből...
Szőr melyik virág a kedvenced? :D

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
21 909
72 661
113
Na akkor a Szőr temetésén találkozunk srácok… :D

A 30g dohányt kifelejtetted a receptből...
Szőr melyik virág a kedvenced? :D

Szerintem már egy ponton túl lett tolva a bicikli.
Csak izé, hallottam egy barátom rokonának a gyerekének a szobatársának egy haverjától, hogy ilyet is lehet csinálni. :D

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
14 587
36 947
113

Utána még egy csík kokaint ne szippantson fel?