Huh, akkor egy kicsit hosszabb lesz ez...
az egész szerintem a részemről abból indult ki, hogy úgy vettem észre, sokan úgy, és azt kommentelik, ami a legkönnyebben leüthető magas labda, azaz olyanokkal vitáznak, akik tudásban nincsenek partiban egyáltalán velük. (Ezek a nem túl alapos vélemények simán lealázásra kerülnek, hiszen sok esetben szinte semmi közük az úgymond fizikai alapokhoz.)
Most erre mit mondjak...? [fejvakarás]
- Az én hibám az, hogy 0 tudással állnak bele vállalhatatlan dolgokba és kijelentésekbe?
- Az én hiában az, hogy a vitaparner felkészültsége és tudása 0 és az is, hogy még ennek felmérésére is képtelen..?
- Az "lealázás", ha kb. négy alapművelet és középiskolás fizikával kimutatható, ha téved?
Nem érzed azt, hogy én simán közlöm mi a realitás és szegény saját magát égeti be? Az SG.hu HT topikban van egy ember Janáj, aki kérdez és nem markáns kijelentéseket tesz. Ezért szimpatikus. Ha felételezése van, akkor azt nem tényként közli és kérdez. Ezzel szemben nézd meg a sok zöldenergia huszárt és a többit...
Ezek után dereng az, hogy még 20-ig számolással is miért van az, hogy a stílusom egyes mimózáknak sok? Az lehet, hogy az én saram, hogy a csapból is ömlő antitudományos baromságok miatt néha azt érzem, mint Neil Amstrong. Nem tudom szebben mondani, sok száz oldal magyarázás után kihozzák belőlem az állatot. Figyelem, illusztráció követekzik...
Minden eszköz rendelkezésre áll ahhoz kb. mindenkinek, hogy ne legyen hülye...
Mégis kb. az marhaság terjed a neten, de az fénysebességgel...
Van az a mém amit már posztoltam. A tudomány kezébe adja bélnak a műholdat, netet és okostelót...
Amin a világba ordítja, hogy az oltás kamu és a Föld lapos...
Viszont ami probléma, az az, hogy ebből az egysíkú hozzáállásból nem mindig derül ki a végén valami –mármint a vita tárgyával kapcsolatosan-, azon kívül hogy ki az okostojás, ki az okos, és ki a képzetlen
Nagyon szomorú, hogy egyesek képtelenek felmérni totális inkompetenciájukat, pedig csak ki kéne nyitni egy középiskolás fizika példatárat. Ha ott megakad, akkor szerinem kicsit eltöprenghetne. Nem teszik. Innentől fogva azt kapja, amit megérdemel. Amilyen az adjisten, olyan a fogadjisten...
Pedig volt itt több, nem pont haditechnikai téma, ami érdekelt volna mélyebben. Ilyen pld. a klímaváltozás, az ember túlélési esélye ebben a szituban, a globális összefogás lehetetlensége (vagy éppen lehetősége), ami akkor és ott csak annyiban lett tárgyalva, hogy nem értettünk egyet, elbeszéltünk egymás mellett. (Lehet kellene nyitni egy ilyen topicot?)
A globális összefogás lehetetlensége nem igazán kőpkemény tudományos téma, mert ezt lényegében evolúciós ösztön és a paraméterek végtelen sokasága és az ego gátolja.
Persze embere válogatja, de én –másokkal vitázva- akkor sem használnék olyan szófordulatokat (legfeljebb, ha tényleg felindulnék!), hogy ez általános iskolai 5. osztályos tananyag, stb… még akkor sem, ha netán igazam lenne.
Álljon meg a nászement. A négy alapművelet az álalános iskola 5. osztály. Vagy már ezt is sértő leírni....? Megáll lassan az ember esze...
Egyrészt azért, mert ez megalázó a vitapartner számára, másrészt pedig azért, mert az ismeretterjesztés úgy jobban működik, ha a szellemi (iskolázottsági) fölényedet nem hangoztatod úton-útfélen.
Nem hangoztatom. Egyébként valahol epci, hogy akkor aki képes a négy alapműveletre az szellemi fölény? Ej, már ide süllyedtünk..? Most nem tudom, hogy a
vagy
emoticon kéne ide...
… Dudi-t sajnálom, sokat kap, szerintem teljesen feleslegesen (lásd az előzőeket.)
Nem tudom, hogy mióta olvasod a topikot. A tökéletes fejlődésképtelenség mintája. N+1-szer magyaráztunk el neki dolgokat és nem jutott egyről a kettőre. Mikor leírom, hogy nézze meg a HT összefoglalót, akkor meg közli, hogya Buk érdekelte és azt olvasta el. Remek. Ezzel mit kezdjek...? [fejvakarás]
Az egyik technika, hogy egyáltalán nem reagálsz.
Mert nem tudok mindenre. Mert dolgozni kéne, mert barátnő, mert röplabdázok heti 3-szor és néha hétvégi kupa, vagy mert éppen írok valamit a HTKA-ra vagy a HT magazinba stb. Egy idő után a kedvem is elmegy a sok hülyeségtől...
A másik pedig az, hogy annak az írását akit éppen cáfolni akarsz, olyan apró állítások halmázává szeded szét, amelyek külön-külön már önmagukban sincsenek köszönő viszonyban az eredeti hozzászólás mondanivalójával. Így cáfolni valamit roppant könnyű, de az egész komment mondandóját kellene cáfolni, és nem a szétszedett részállításokat.
Bocs, de ez nem igaz... Vagy akkor konkrét példát. Mérnök vagyok, abból élek, hogy modelleket készítek és végzek paramétervizsgálatot, stb. Tehát az nem szétszedés, hogy egy komment és modell egyes részeit fogod és megnézed, amiről sokszor derül ki, hogy egy kiütése után is dől a modell...
Ez itt nem színtiszta matematika, ha cáfolod a részállításokat, akkor sem biztos, hogy cáfolod a partnered lényegi állításait, mivel ez egy más műfaj, nincsen benne olyan szigorú logika, mint a tervezésben, vagy a modellezésbe (egyébként ott sem mindig), de van „beleérzés”, ami azért nem egzakt természettudomány…
Ugye nem tűnt fel, hogy legtöbbször arra vagyok allergiás, ahol konkrét számokkal igazolhatóak a hülyeségek? Ezek utná nézd meg a kommentelők többségét, hogy ki dolgozik számokkal és matematikai modellekkel...
Viszont látom, hogy a villamos energiatermeléssel kapcsolatosan egyértelmű véleményedet az atomenergia felhasználása mellett tetted le.
Ez önmagában nem igaz. Fizikai képtelenség a teljes nukleáris enrgiatermelés, de nem is cél. Attól kapok agyfaszt, hogy a zsinóráram termelésre akarnak túl sokat teljesen szabályozhatatlan ÉS eszementen drága erőműveket használni úgy, hogy a gridre gyakorolt hatására is szarnak sokan. Jellemzően azok, akiknek egy ferde hajítás is megugorhatatlan akadály...