Meghalt Stephen Hawking
https://index.hu/tudomany/2018/03/14/meghalt_stephen_hawking/
Nyugodjon békében.
https://index.hu/tudomany/2018/03/14/meghalt_stephen_hawking/
Nyugodjon békében.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
A Private Gold-ra.Ha még van,ez ér a legtöbbet.Hol tart az ünneplés otthon,érdemes bekapcsolnom a tv-t este?
Mindjárt törölni fogják, Mack szerint ez már belpolitika!!!HÉ EMBEREK!
St Patrick napja van!!!!
Szerencse hogy van itthon még ír pia!
Ó, rokonságban van egy építési vállalkozó család. Na ők kb itthon művelték ugyanezt: apjuk végig güruzett jó pár évtizedet, ott is előbb a saját ház modernizálódott, majd présház, szőlő, bolt a gyereknek, ház a másiknak is, meg fütyfürütty-gyártósor. Épp csak a többiek nem igazán dolgoztak, így most, hogy a fater azbesztózisban meghalt, ott a rengeteg épület, három döglött cég, meg a merdzsók. Plusz 3 nő és az elkényesztetett unokák.Nem csak a román.. Itt kint a többség lepratelepen lakik, a legrosszabb kaját eszi, szakadt ruhákban mászkál, de az összes Sozielwohnung elōtt minimum 5-ös BMW áll, német rendszámmal, török vagy egyéb kelet-európai motívummal az autón vagy az autóban. Rendszeresen hallom a honfitársaink, ahogy a buszon beszélgetik, hogy fizetési elōleget fognak kérni a hazalátogatásra, majd hazafelé indul a kirakat.
Számtalanszor láttom ezt az olcsójánoskodást. Ájfon, bikalánc a nyakba, szabadidōnadrág meg bōrüléses 4-5 éves dájcse "prémimum" + makogás a benzinkúton, majd visszafelé meg tele az autó otthoni kajával.
Minek ez a rongyrázás? Tényleg, minek!? Aztán csodálkozok, hogy miért van az ellenszenv velünk szemben, meg ez a lesajnáló nézés - na mondjuk nem mintha a tisztelt "művelt" nyugati honpolgárnak lenne mire felvágni, de akkor is. Ez a fajta emberi butaság annyira taszít, hogy a magyar nyelv rendkívül gazdag jelzōkészlete is kevés a kifejezésére, bár az úrizálás találó...
Hóembert nehogy elfelejts csinálniMéteres hótorlac az előtettőn és a háztettőn. Éjfél óta nincs áram. A szél még mindig erőssen fúj. Tegnap este hózivartban hazasétálni über élmény volt. Azt hittem a szemem kifolyik mert annyira vágta az arcomba a havat a szél. Hiábba a sál felhúzva. Kellemes vasárnapom lesz a lapátolással. Mindez megfűszerezve majd egy jövőheti ÖTT képzésel. Na főzünk valahogy egy kávét,mert a napot is el kellene kezdeni.
HÉ EMBEREK!
St Patrick napja van!!!!
Hóembert nehogy elfelejts csinálni
Hát az elég speciális ír ünnep, minket nem érint.
Elég perverz valahol, hogy itt meg még ki is sütött a Nap délután, meg fagyiztunk, nulla hó és szépen árad a Tisza. Mondjuk a tegnapi szél rendet vágott az erdőben (pár lyukas nyárfa mínusz).Méteres hótorlac az előtettőn és a háztettőn. Éjfél óta nincs áram. A szél még mindig erőssen fúj. Tegnap este hózivartban hazasétálni über élmény volt. Azt hittem a szemem kifolyik mert annyira vágta az arcomba a havat a szél. Hiábba a sál felhúzva. Kellemes vasárnapom lesz a lapátolással. Mindez megfűszerezve majd egy jövőheti ÖTT képzésel. Na főzünk valahogy egy kávét,mert a napot is el kellene kezdeni.
Én úgy tudom, hogy a SZU érában a ritka fémeket, így a titánt sem vonták ki az alapanyagból, hanem eleve olyan alu lemezeket készítettek mondjuk a MIG-ekhez, ami titánt is tartalmazott, és így szívósabb volt, mint az amerikai megfelelője. Nem tudom mennyire ismert, de a SZU aluiparát az amerikaiak építették fel a II. VH. előtt. A kölcsönbérleti gépeken lévő anyagokat is tanulmányozták a SZU-ban, a gépek B-29=TU-4 másolása során is.... Az ötvözött és plattírozott alu fémlemezeknek is megvoltak a saját kódjaik, azok megfeleltethetőek voltak az amerikai standardoknak is. Csak a SZU lemezei a titán tartalmuk miatt szívósabbak, ergo jobbak voltak az amerikai megfelelőiknél...
Mi ennek az egésznek a háttere?
Ha nem halt volna meg 6 ember irgalmatlanul kiröhögném.
Ha annyi söröm lenne ahány nőt láttam már beégni feminista projektekkel... jaj de részeg lehetnék most.
https://www.usatoday.com/story/news...ng-tightened-following-stress-test/431392002/Mi ennek az egésznek a háttere?
Mármint az, hogy ez mitől feminista híd. Magát a fogalmat sem értem.