Beszélgető

HÉ EMBEREK!
St Patrick napja van!!!!

Szerencse hogy van itthon még ír pia!
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Éljen a megbonthatatlan ír-magyar baráccság!
15325260_1550548558292973_7133883591623448120_o.jpg-zoom.jpeg

Nem csak a román.. Itt kint a többség lepratelepen lakik, a legrosszabb kaját eszi, szakadt ruhákban mászkál, de az összes Sozielwohnung elōtt minimum 5-ös BMW áll, német rendszámmal, török vagy egyéb kelet-európai motívummal az autón vagy az autóban. Rendszeresen hallom a honfitársaink, ahogy a buszon beszélgetik, hogy fizetési elōleget fognak kérni a hazalátogatásra, majd hazafelé indul a kirakat.

Számtalanszor láttom ezt az olcsójánoskodást. Ájfon, bikalánc a nyakba, szabadidōnadrág meg bōrüléses 4-5 éves dájcse "prémimum" + makogás a benzinkúton, majd visszafelé meg tele az autó otthoni kajával.

Minek ez a rongyrázás? Tényleg, minek!? Aztán csodálkozok, hogy miért van az ellenszenv velünk szemben, meg ez a lesajnáló nézés - na mondjuk nem mintha a tisztelt "művelt" nyugati honpolgárnak lenne mire felvágni, de akkor is. Ez a fajta emberi butaság annyira taszít, hogy a magyar nyelv rendkívül gazdag jelzōkészlete is kevés a kifejezésére, bár az úrizálás találó...
Ó, rokonságban van egy építési vállalkozó család. Na ők kb itthon művelték ugyanezt: apjuk végig güruzett jó pár évtizedet, ott is előbb a saját ház modernizálódott, majd présház, szőlő, bolt a gyereknek, ház a másiknak is, meg fütyfürütty-gyártósor. Épp csak a többiek nem igazán dolgoztak, így most, hogy a fater azbesztózisban meghalt, ott a rengeteg épület, három döglött cég, meg a merdzsók. Plusz 3 nő és az elkényesztetett unokák.
Szóval a pénz itt se vált tőkévé, pedig amúgy értelmes emberek - csak eltapsolták...

Méteres hótorlac az előtettőn és a háztettőn. Éjfél óta nincs áram. A szél még mindig erőssen fúj. Tegnap este hózivartban hazasétálni :) über élmény volt. Azt hittem a szemem kifolyik mert annyira vágta az arcomba a havat a szél. Hiábba a sál felhúzva. Kellemes vasárnapom lesz a lapátolással. Mindez megfűszerezve majd egy jövőheti ÖTT képzésel. Na főzünk valahogy egy kávét,mert a napot is el kellene kezdeni.

• Tetszik
Reactions: sirdavegd and Lator
Méteres hótorlac az előtettőn és a háztettőn. Éjfél óta nincs áram. A szél még mindig erőssen fúj. Tegnap este hózivartban hazasétálni :) über élmény volt. Azt hittem a szemem kifolyik mert annyira vágta az arcomba a havat a szél. Hiábba a sál felhúzva. Kellemes vasárnapom lesz a lapátolással. Mindez megfűszerezve majd egy jövőheti ÖTT képzésel. Na főzünk valahogy egy kávét,mert a napot is el kellene kezdeni.
Hóembert nehogy elfelejts csinálni;)

Elég perverz valahol, hogy itt meg még ki is sütött a Nap délután, meg fagyiztunk, nulla hó és szépen árad a Tisza. Mondjuk a tegnapi szél rendet vágott az erdőben (pár lyukas nyárfa mínusz).

Én úgy tudom, hogy a SZU érában a ritka fémeket, így a titánt sem vonták ki az alapanyagból, hanem eleve olyan alu lemezeket készítettek mondjuk a MIG-ekhez, ami titánt is tartalmazott, és így szívósabb volt, mint az amerikai megfelelője. Nem tudom mennyire ismert, de a SZU aluiparát az amerikaiak építették fel a II. VH. előtt. A kölcsönbérleti gépeken lévő anyagokat is tanulmányozták a SZU-ban, a gépek B-29=TU-4 másolása során is.... Az ötvözött és plattírozott alu fémlemezeknek is megvoltak a saját kódjaik, azok megfeleltethetőek voltak az amerikai standardoknak is. Csak a SZU lemezei a titán tartalmuk miatt szívósabbak, ergo jobbak voltak az amerikai megfelelőiknél...

Alumíniumötvözetekkel kapcsolatban annyira nem vagyok képben, de úgy tudom, hogy a legtöbb aluötvözetben direkt van úgy 0.05-0.2% titán, a szemcsefinomító hatása miatt. De ennél többnek már káros hatásai vannak. Az oroszok meg még szkandiumot is tettek némelyik ötvözetükbe (hasonló mennyiségben), ami még jobban finomította a szemcseszerkezetet és még erősebb lett tőle az ötvözet.

• Tetszik
Reactions: sirdavegd and fip7
Mega Mastodon!

4:25-től tüzelési teszt

Mármint az, hogy ez mitől feminista híd. Magát a fogalmat sem értem.

A cég miatt. MCM egy nyíltan feminista cég, amelynek hitvallása, hogy a férfiakkal ellentétben jelentős művészi hozzáadott értéket is képviselnek (értsd aszimmetrikus híd amitől minden józan embert kirázna a hideg). Vagyis képviseltek, mert bevonták az engedélyüket és eljárás indult a komplett brigád ellen.

A cég miatt. MCM egy nyíltan feminista cég, amelynek hitvallása, hogy a férfiakkal ellentétben jelentős művészi hozzáadott értéket is képviselnek (értsd aszimmetrikus híd amitől minden józan embert kirázna a hideg). Vagyis képviseltek, mert bevonták az engedélyüket és eljárás indult a komplett brigád ellen.
Jót röhögtem azon, hogy a nők jobban kinéző épületek vannak. Az építészek között a nők aránya ma már egész magas, de a Sydney operháztól kedve azért feminista bullshit nélkül is tudtak férfi és női mérnökök szépet alkotni..