Beszélgető

Dj_K80TUwAA26TB.jpg

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Ez milyen árban lehetett vajh akkor?

Szép paletta. :D

Szépnek ugyan szép, DE ... ugye a Harrier se saját ötletük és konstrukciójuk, meg az F-18 Hornet is eredetileg Northrop-címkét viselt!! Szóval lehet szép kollekció, de más tollával ékeskedni szerintem már kevésbé szép ... :p

Szépnek ugyan szép, DE ... ugye a Harrier se saját ötletük és konstrukciójuk, meg az F-18 Hornet is eredetileg Northrop-címkét viselt!! Szóval lehet szép kollekció, de más tollával ékeskedni szerintem már kevésbé szép ... :p
Attól még szép, és ők gyártották. ;) Ezzel az erővel a Boeing-nek illene bezárnia a teljes katonai részlegét. :p:hadonaszos:

Attól még szép, és ők gyártották. ;) Ezzel az erővel a Boeing-nek illene bezárnia a teljes katonai részlegét. :p:hadonaszos:
Miért kellene bezárnia pont a Boeingnek, terveztek és gyártottak ők éppen elég meghatározó katonai repülőgéptípust, hogy mást ne mondjak pl. a P-26 vadászt, a B-17, B-29, B-47, B-52 bombázókat vagy a világbajnok módon bevált Chinook helikoptert, szóval van mire büszkének lenniük saját kútfőből is!! ;):)

Azért a Hornet elég komoly mértékben más szellemi termék, még ha YF-17 is az eredete.

Miért kellene bezárnia pont a Boeingnek, terveztek és gyártottak ők éppen elég meghatározó katonai repülőgéptípust, hogy mást ne mondjak pl. a P-26 vadászt, a B-17, B-29, B-47, B-52 bombázókat vagy a világbajnok módon bevált Chinook helikoptert, szóval van mire büszkének lenniük saját kútfőből is!! ;):)
Te hoztad fel, hogy a Harrier és a Hornet nem eredeti Lockheed tervezés. Erre írtam, hogy a Boeing jelenleg két típust gyárt: F-15 és F/A-18. Mindkettő Lockheed típus volt. :)

Te hoztad fel, hogy a Harrier és a Hornet nem eredeti Lockheed tervezés. Erre írtam, hogy a Boeing jelenleg két típust gyárt: F-15 és F/A-18. Mindkettő Lockheed típus volt. :)
HÁÁÁÁT ... az F-15 az eredetileg McDonnell-Douglas volt, az F/A-18 meg eredetileg Northrop YF-17 volt míg a McDonnel-Douglas kissé át nem szabta. Lockheed-ről meg egy szót se írtam, nem véletlenül: a gépek egy McDonnel-Douglas hangár előtt állnak, a hétből öt eredetileg is McDonnell-Douglas típus, csak az általam kiemelt két gép nem az ő szellemi termékük. Szóval részemről semmi Lockheed - mivel egyik gép sem volt soha Lockheed ... szerintem igyál valami jó frissítőt mert kicsit kiszáradhattál ... :D

• Tetszik
Reactions: fip7
HÁÁÁÁT ... az F-15 az eredetileg McDonnell-Douglas volt, az F/A-18 meg eredetileg Northrop YF-17 volt míg a McDonnel-Douglas kissé át nem szabta. Lockheed-ről meg egy szót se írtam, nem véletlenül: a gépek egy McDonnel-Douglas hangár előtt állnak, a hétből öt eredetileg is McDonnell-Douglas típus, csak az általam kiemelt két gép nem az ő szellemi termékük. Szóval részemről semmi Lockheed - mivel egyik gép sem volt soha Lockheed ... szerintem igyál valami jó frissítőt mert kicsit kiszáradhattál ... :D
McDD-t akartam írni. Nem értem, hogy miért kötöttél bele abba a képbe, de lelked rajta. Értelmetlen kötözködés volt, további szép estét. :)

Sajnálom ha nem érted a véleményemet, de akkor is ez a véleményem ... béke legyen neked is. :)
Értem, hogy mit írtál, más szellemi termékével ne büszkélkedjünk, csak ebben az esetben nem értem, hogy ez miért volt oka a fikázásnak. De béke, ilyen hülyeségen ne vitatkoztunk.

Valamikor a 80-as évek elején, kiskölyökként került a kezembe egy régi talán 10 éves Univerzum (van még valaki akinek mond valamit ez az ismeretterjesztő magyar kiadvány amit mi a "nyomtatott Delta" néven emlegettünk?) füzetecske aminek az egyik cikke valami olyan volt, hogy "az utolsó népvándorlás". A nyitó kép ma is előttem van ahogy egy keskenyszemű, lovas-nomád törzsfő vállán hópárduc-kacagányal, kezében egy brit Lee-Enfield-del ül a lován. A cikk valami olyanról szólt, hogy ha jól emlékszem egy ujguriai török népcsoportnak 1947-ben vagy valamikor abban az időben teleszaladt a bocskora a kínai állapotokkal és mivel a legendák azt tartották, hogy rokonaik élnek valahol nyugaton, a nagy sós vizek mentén, elindultak Törökország irányába. Tisztán emlékszem, hogy a cikk még meg is ideologizálta az útra-kelést, mondván, hogy a primitív, törzsközösségi rendben élő nomád népnek rendkívúli sokk volt a hirtelen jött kínai polgárháború meg szocializmus, ezért indultak neki a nagyvilágnak. Ugyanakkor a sztori, mi szerint több tízezer ember, lovakon, jakokon, tevéken, fegyverrel a kézben, ha kellett rabolva-gyújtogatva, sivatagi itatóhelyeket és kutakat megmérgezve tört át a fél világon miközben kínai, szovjet és iraki motorizált egységek ütik a nyomaikat – no ez Hollywood-ért kiált. Sajnos az említett Univerzum kiadvány mára elveszett és semmit nem tudok előkaparni a történetről. Nincs valakinek valamilyen forrásanyaga erről a népvándorlásról?

• Tetszik
Reactions: antigonosz
Egyszerűen nem találok szavakat erre az em... lényre.