Beszélgető

"Nagy sebességgel pörgetni kezdte a levegőben a megsérült 74 éves nőt a mentőhelikopter"

https://444.hu/2019/06/05/nagy-sebe...ben-a-megserult-74-eves-not-a-mentohelikopter

Mondjuk még nem tiszta számomra, hogy a pörgést mi okozta.
Szerencsétlen!

Az aszimmetrikus felületet valószínűleg a helyi időjárás is befolyásolhatta indulásnál, amelyet a rotor által kavart légörvény tovább fokozott.

"Mama, hogy van?

Nem csökkent a szédülésem, de a hascsikarásom nagyon hamar elment. "

• Tetszik
Reactions: blitzkrieg
Akit érdekel az ilyesmi...
Egy elég jó cikk az inteligencia genetikai alapjairól valamint arról hogy mennyit jelenthet az embriók genetikai szelektálása.
Tiszta Gattaka...
Szerintem ez egy fajta kasztrendszer kialakulásához fog vezetni.
Lesz az egészséges szuperinteligens gazdakok kasztja és a többiek...
És a folyamat elkezdődött.
Jelenleg a magzatok genetikai szekvenálásának és szelekciójának a klts.
$1500 + $200/magzat (és ez évről évre csökken)
Az elérető inteligencia többlet pedig:
embryoselectionboost.png

Magyarán ma egy középosztály beli szülő $21.5k ráfordítással biztosíthat a születendő gyerekének plusz 18.8 IQ pontot ami már - a kutatások szerint - szignifikáns különbséget jelent az iskolai előmenetelben.
És akkor ez még csak szelekció volt és nem szerkesztés...

https://www.portfolio.hu/gazdasag/e...t-uj-technologia-exkluziv-interju.325857.html

Április utolsó napjaiban egy új endoszkópos gerincsebészeti módszerrel műtötte meg két betegét az Országos Klinikai Idegtudományi Intézet orvoscsoportja. A Dél-Koreából elsajátított technika annyira új, hogy Európában az OKITI orvosai alkalmazták először. Az új beavatkozásnak köszönhetően a gerincműtéten átesett betegeket akár már egy nap után haza lehet engedni. A műtét előkészületeiről, jelentőségéről, előnyeiről, várható elterjedéséről, magyarországi jövőjéről beszélgettünk az intézet munkatársaival. Hármas interjú Óváry Csaba főigazgatóval, Banczerowski Péter professzorral, idegsebészeti szakmai igazgatóval és Czigléczki Gáborral, a Gerincsebészeti Osztály orvosával.

Egyesek szerint meg összeomlott az egészségügyünk.

https://www.portfolio.hu/gazdasag/e...t-uj-technologia-exkluziv-interju.325857.html

Április utolsó napjaiban egy új endoszkópos gerincsebészeti módszerrel műtötte meg két betegét az Országos Klinikai Idegtudományi Intézet orvoscsoportja. A Dél-Koreából elsajátított technika annyira új, hogy Európában az OKITI orvosai alkalmazták először. Az új beavatkozásnak köszönhetően a gerincműtéten átesett betegeket akár már egy nap után haza lehet engedni. A műtét előkészületeiről, jelentőségéről, előnyeiről, várható elterjedéséről, magyarországi jövőjéről beszélgettünk az intézet munkatársaival. Hármas interjú Óváry Csaba főigazgatóval, Banczerowski Péter professzorral, idegsebészeti szakmai igazgatóval és Czigléczki Gáborral, a Gerincsebészeti Osztály orvosával.

Nagy Feró szerint sincs vele semmi baj, minden rendben.

Egyelemes mintából extrapolálni. Gratulálok...
Attól, mert alkalmaztak egy új műtéti technikát, attól még nem jelenti azt, hogy van elég kapacitás. Szezon és fazon.

Valahol egészen elképesztő módon pislogok, hogy mennyire nem képesek egyesek értelmezni dolgokat.

Áhh, az egészségügy 9 éve összeomlott. Azóta minden egyes nap újra és újra és újra és újra összeomlik, maguk alá temetik a történelem szemétdombjára dobott ordas eszmék és a gazdaság romjai, miközben a kivándorlástól kihaltan kongó, barna eső mosta pesti utcák macskakövein ütemesen dobognak a háttérben elsötétített stadion előtti appelplaccon a TEK bakancsok és a fortélyos félelem csontos ujjai fojtogatják a független sajtót.

Nagy Feró szerint sincs vele semmi baj, minden rendben.

Egyelemes mintából extrapolálni. Gratulálok...
Attól, mert alkalmaztak egy új műtéti technikát, attól még nem jelenti azt, hogy van elég kapacitás. Szezon és fazon.

Valahol egészen elképesztő módon pislogok, hogy mennyire nem képesek egyesek értelmezni dolgokat.

Ezt nem mondtam. Vannak problémák, mint ahogy mindenhol...nyugatot is beleértve (és sokszor nem is az alulfinanszírozás miatt, hanem a kapzsi, lopós orvosok miatt).
De itt már valamelyik nap azt írta valaki, hogy összeomlott az egészségügy.

Lehet hogy nem omlott össze, de ettől függetlenül nekem két napba meg 3x60km oda-vissza autózásba került, hogy műtét előtt legyen egy papírom vércsoport-meghatározással ... amit véradóként fejből tudtam Rh-faktorral együtt és még a véradó-könyvemben is benne van, de azt a klinika nem fogadta el (persze ha előfordulhat hogy a vércsoport minden páratlan évben/hónapban esetleg megváltozik akkor igazuk volt!)!! A klinikán nem tudták, hogy milyen beutalót fogad el a helyi intézmény, aztán velem pingpongozva üzengettek egymásnak mert telefonálni egyik se volt hajlandó a másiknak! Szóval lehet hogy az egészségügy még nem omlott össze, de akkor én nagyon ... :mad::(

Lehet hogy nem omlott össze, de ettől függetlenül nekem két napba meg 3x60km oda-vissza autózásba került, hogy műtét előtt legyen egy papírom vércsoport-meghatározással ... amit véradóként fejből tudtam Rh-faktorral együtt és még a véradó-könyvemben is benne van, de azt a klinika nem fogadta el (persze ha előfordulhat hogy a vércsoport minden páratlan évben/hónapban esetleg megváltozik akkor igazuk volt!)!! A klinikán nem tudták, hogy milyen beutalót fogad el a helyi intézmény, aztán velem pingpongozva üzengettek egymásnak mert telefonálni egyik se volt hajlandó a másiknak! Szóval lehet hogy az egészségügy még nem omlott össze, de akkor én nagyon ... :mad::(

Nem tudom miért, de valami elképesztő lassúsággal követik le a fejlődést egyes intézmények.
Pl. mi a francért nincs egy interneten minden korház, rendelő, de még mentőautó által is elérhető adatbázis, ahova minden információ bekerül minden emberről?
Szerintem nemhogy sokkal egyszerűbb lenne, de még sokkal olcsóbb is, mint ami most van.

• Tetszik
Reactions: phaidros and fip7
Nem tudom miért, de valami elképesztő lassúsággal követik le a fejlődést egyes intézmények.
Pl. mi a francért nincs egy interneten minden korház, rendelő, de még mentőautó által is elérhető adatbázis, ahova minden információ bekerül minden emberről?
Szerintem nemhogy sokkal egyszerűbb lenne, de még sokkal olcsóbb is, mint ami most van.
Nem tudom mire mennénk vele, mert mikor bementem a műtétre, másfél óránál tovább ücsörögtem (további tucatnyi "áldozattal" együtt) a betegfelvételen mert lefagyott a kórház számítógépes rendszere - és mint mondták "már megint, ez hetente bejön egyszer-kétszer".

Áhh, az egészségügy 9 éve összeomlott. Azóta minden egyes nap újra és újra és újra és újra összeomlik, maguk alá temetik a történelem szemétdombjára dobott ordas eszmék és a gazdaság romjai, miközben a kivándorlástól kihaltan kongó, barna eső mosta pesti utcák macskakövein ütemesen dobognak a háttérben elsötétített stadion előtti appelplaccon a TEK bakancsok és a fortélyos félelem csontos ujjai fojtogatják a független sajtót.
Ne legyél beteg.

Ezt nem mondtam. Vannak problémák, mint ahogy mindenhol...nyugatot is beleértve (és sokszor nem is az alulfinanszírozás miatt, hanem a kapzsi, lopós orvosok miatt).
De itt már valamelyik nap azt írta valaki, hogy összeomlott az egészségügy.
Az egészségügy az az érzékeny terület, amihez egyik kormány sem mert hozzányúlni érdemben (illetve a Gyurcsány-féle félszeg próbálkozást egyből megfojtotta a Fidesz, és nem tudjuk mi lett volna a vége, de az sem volt alapvető, strukturális intézkedés), ezért folyamatosan romlik az állapota, bármennyi pénzt is öntenek bele. Kormányoktól függetlenül. Mondjuk a 2/3-addal azért 2010-ben nekiláthattak volna, de a kormánynak sincs, csak kommunikációs koncepciója.

Több hetes várólista bőrgyógyászatra, több hónapos MR/CT-re, stb.
De igen, egyesek szerint nem süllyedünk nem süllyedünk...
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Ne legyél beteg.
Remélem ez csak szarkazmus volt.

• Tetszik
Reactions: fishbed and migfun