Beszélgető

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 417
23 609
113
Itt minden nagyon jól el van magyarázva.
Hát erről a témáról nem kell magyarázni nekem sokat, annó Dr.Galbács Z. elmondta, hogy mekkora humbug az egész lúgosítás szépen levezette és elmondta élettani dolgokat, nem biológusnak tanultam szóval csak a kötelező ingyen kreditre mentem de ez az előadásából a lényeg megmaradt. Emlékeim szerint ahhoz, hogy a gyomrod ph-ja 3,5-4 körülire emelkedjen már halálos mennyiségű lúgot kell bevenned, de ha mégis sikerülne ezt megtenned akkor is még bőven a savas tartományból jut tovább az emésztőrendszered többi szakaszára az anyag.
 
R

rejsz felügyelő

Guest
Ráadásul a test ezügyben is önszabályzó, tehát ha lúgos akármit viszünk be, a szervezetünk -- érzékelve a változást -- még jobban savasítani kezd, hogy helyreálljon az egyensúly.
Erről nagyfater jut eszembe, mikor gyerekként mentem vele a hegyre szőlőt metszeni vagy kapálni akkor mindig forró teát hozott. Én csak néztem hogy meghülyült vagy mi, de belegondolva ha meleget iszol a szervezet elkezdi hűteni magát, hogy helyreálljon a normál testhőmérséklet. Nem is nagyon izzadt velem ellentétben.
 
  • Tetszik
Reactions: FilcTroll

Schurrer

Well-Known Member
2019. március 9.
1 053
792
113
Háát azért van még mit ez ügyben utána nézned....;)
Az a pdf, amit belinkeltél egy elég jó alap is.
Pár megjegyzés:
- a klór kábé 10perc alatt eltávozik a kitöltött vízből. Már ha zavar, ha benne van. Ha leszereled a csapodról a perlátort, akkor megszűnnek a
Szia, akkor átadom neked ezennel, a mai, hajnali ügyeletet. :D
 
M

molnibalage

Guest
Ezt ne az autó motorban, ha kérhetném.

A sportletesitmenyekre szukseg van. Ez nem lehet kerdes. (Az uj epuletek fenntartasi koltsege pedig a konstrukciotol fugg. Az alacsony fenntartasi koltseg inkabb mernoki feladat es nem politikusi.)
Nehany sportagban jok vagyunk, van amiben kevesbe. Az uszas tamogasa bejott, a foci nem annyira. Ez utobbi tenyleg eleg bosszanto es en javulast sem varok, de soha rosszabb befektetest ne csinaljanak.
Az infrastrukturalis penzek eseten Pest is annyit kap mint amennyi jar neki. Olimpia eseten megertobb lett volna az orszag, de igy nem elvez prioritast. Oke, lehet vitatkozni egy-ket stadionrol, de azzal sem lenne elorrebb a fovaros. Tudod, amugy is egeszsegugy, oktatas...
Mi az, hogy szükség van...? Mi szükség van üres stadionokra? A tömegek számára használható sportlétesítmény vagy az iskoláknak valóban kéne. Csak az nem kibaszott stadion, ami az ideje többségében üresen áll, amikor meg van benne meccs, akkor 10k+ stadionban kÉvek óta nem tudunk normális időpontban röpladázni. Totálisan össze tetszik téveszteni azt, hogy élsport és mi kéne az egészségesen élők és sportolni szeretők számára.

Mitől lesz nekem és a tömegeknek jobb, hogy vannak stadionok, amibe a kutya nem jár...? Ellenben úgy szeretném, ha pl. akár az egészséges életmód, akár a tiszta munkába járás kapcsán támogatnák pl. a kerékpározást olyan nagylelkűen, mint a fociban élsportnak csúfolt valamit. Lehet, hogy élsport a megye kettőhöz képest, de világszinten 0.

Igazából csak a foci ami eredmény nélkül kap támogatást (vagyis mondhatni felesleges pénzkidobás). A többi sportágban egész jók vagyunk, vagyis megtérülő beruházás. Mennyi pénzt ment el csak futball mérkőzésre használható stadion építésekre?
Mitől megtérülő beruházás? Elhiszem, hogy egyesek szívügye a sport, de nekem személy szerint hol és miben térül meg, ha mondjuk Hosszú Katinka aranyérmet úszik össze? Az államtól életjáradékot kap, a szponzorok őt tömik pénzzel és az új méregdrága létesítményből kiszorít mindenkit, a szerződés meg titkos. Aha.

Lehet, hogy valakinek ez jó, de hogy kurvára nem nekem, az is biztos...

Örülök, hogy Isteni Magasságodból vagy oly bátor kijelenteni, hogy a sportlétesítményekre szükség van. Ebben részben igazad is van, egy fedett sportcsarnok ugyanis nemcsak sportra jó, lásd pl. Summerfest és sok más városi rendezvény. Egy stadion esetében viszont akkor lenne igazad, ha tudnál mellé tenni valami népszavazási eredményt, ami kijelentésedet megtámogatja. Ja hogy ilyen nincs?!! Ellenkező értelmű népszavazás viszont látható minden fociközvetítésen, tekintsd meg hogy 15-20ezres stadionokban hány-SZÁZAN, néhány-EZREN lézengenek - és még jó ha nem rombolnak, gyújtogatnak!!
Szerény személyemben egyébként olimpia rendezése esetén se lenne nagyobb támogatottság a túlzott sport-irányú költekezés mellett, egy olyan ország és főváros aminek ennyi problémája van az várjon ezzel még néhány évtizedet, hagyja ezt a gazdagabbakra (már azok is sokan vonakodnak ettől, talán nem véletlenül).
"befektetés"-nek meg azt hívják, aminek van tervezhető anyagi megtérülési ideje, szólj már ha tudod, melyik stadionnak mikor fog megtérülni az ára, vagy hogyan lesz tőle jobb és gyorsabb a közlekedés, hogyan javul tőle az oktatás, egészségügy ahogy te is írtad, stb?!!
Az érvelése a legszebb. Az világszintű rendezvény alapkövetelménye, hogy lehessen mozogni. Majd, ha egyszer lesz megfelelő infrastruktúra ahhoz, hogy a város üzemeljen és elbírjon egy olimpiát is, akkor mehet. Ameddig ott tartunk, hogy a buszok átlagéletkora 13 év felett van, a légkondi szórványosan megy, a villamos vonalak egy része szétrohad, addig itt kurvára ne akarjon senki olimpiát. Olimpia nélkül is megbénul nyáron is már Bp közlekedése... De persze, akkor épüljön meg a stadion része a történetnek, az hogy közlekedni nem lehet, az le van szarva...

Megint dübörög a zeal féle kormipropi max. fordulatszámon.
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 139
113
Mi az, hogy szükség van...?
Azt irtam, hogy szukseg van sportletesitmenyekre. Nem ertem mi baj ezzel a kijelentessel.
Mi szükség van üres stadionokra?
Minden stadion szinte mindig ures. Ezeket egyszer felepitik a varhato maximalis nezoszamot szem elott tartva, de amugy nem az a dolga, hogy folyton tele legyen. Hulyen is nezne ki ha ott ulnenek a lelaton az emberek, amikor nincs meccs. :)
Vagy ugy erted, hogy keves nezo van a meccseken? Oke, ez igaz. De ez igaz mas sporokra is. Majd ha nem lesz kinos vegignezni egy bajnoki vergodest a palyan, akkor lesznek tobben is. Igazabol par jo meccs alatt visszahozza az arat.
akkor 10k+ stadionban kÉvek óta nem tudunk normális időpontban röpladázni.
Nem jatszhat mindenki a legjobb idoben. Ezert folosleges panaszkodni.
Totálisan össze tetszik téveszteni azt, hogy élsport és mi kéne az egészségesen élők és sportolni szeretők számára.
Az elsport huzza magaval a rekreacios sportokat. Tomegeknel ez igy mukodik. Ha te mashogy ra tudod venni az embereket a mozgasra akkor hajra, ne fogd vissza magad!
De persze, akkor épüljön meg a stadion része a történetnek, az hogy közlekedni nem lehet, az le van szarva...
En csak azt mondtam, hogy a videk nem fog lemondani a neki jaro fejlesztesi penzekrol nyomos indok (pl. Olimpia) nelkul. Ettol meg nincs leszarva Pest, de csak azt kapja meg ami neki jar.
Megint dübörög a zeal féle kormipropi max. fordulatszámon.
Nem rajongsz a fociert. Ruhelled a fonokot, aki viszont szereti a focit. Ergo nincs olyan opcio, amelyikben te ne szidnad a stadionokat. Ez a tema nem sportrol, testmozgasrol, vagy az egeszseges fiatalokrol szol szamodra, hanem csak a szokasos ellenzeki gyuloletkampany.
 

Halfdan

Well-Known Member
2019. január 9.
2 030
2 706
113
Azt irtam, hogy szukseg van sportletesitmenyekre. Nem ertem mi baj ezzel a kijelentessel.

Minden stadion szinte mindig ures. Ezeket egyszer felepitik a varhato maximalis nezoszamot szem elott tartva, de amugy nem az a dolga, hogy folyton tele legyen. Hulyen is nezne ki ha ott ulnenek a lelaton az emberek, amikor nincs meccs. :)
Vagy ugy erted, hogy keves nezo van a meccseken? Oke, ez igaz. De ez igaz mas sporokra is. Majd ha nem lesz kinos vegignezni egy bajnoki vergodest a palyan, akkor lesznek tobben is. Igazabol par jo meccs alatt visszahozza az arat.

Nem jatszhat mindenki a legjobb idoben. Ezert folosleges panaszkodni.

Az elsport huzza magaval a rekreacios sportokat. Tomegeknel ez igy mukodik. Ha te mashogy ra tudod venni az embereket a mozgasra akkor hajra, ne fogd vissza magad!

En csak azt mondtam, hogy a videk nem fog lemondani a neki jaro fejlesztesi penzekrol nyomos indok (pl. Olimpia) nelkul. Ettol meg nincs leszarva Pest, de csak azt kapja meg ami neki jar.

Nem rajongsz a fociert. Ruhelled a fonokot, aki viszont szereti a focit. Ergo nincs olyan opcio, amelyikben te ne szidnad a stadionokat. Ez a tema nem sportrol, testmozgasrol, vagy az egeszseges fiatalokrol szol szamodra, hanem csak a szokasos ellenzeki gyuloletkampany.
Az a probléma, hogy fordítva ülnek a lovon, a focistákat pénzel inspirálják, a tanárokat és (ha már hadtudomány) a katonákat meg hazafisághal lelkesítik.
Persze hogy kell sportcsarnok, meg világverseny is, csak ne ez legyen a fő csapásirány! (Az árakat meg, a belpolbűnözés elkerülése miatt ne is hozzuk ide!)
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 139
113
Szóval az élsport miatt zumbáznak vagy kangoo-znak annyian például? A fene, ma is tanultam valamit... :eek:
Igen, Cifu, csak mert te nem ismered a zumba es (mi a tokom az a *)kangoo bajnokokat, attol meg mas rajonghat ertuk. :)

Oke, ha nem forgatod ki amit mondtam, akkor azert meg all a kijelentesem, miszerint tobb embert lehet ravenni a sportolasra az elsportal mint anelkul. A zumbazo neptomegekkel nem gyoztel meg ennek az ellenkezojerol.
En csak depresszios?/problemas? noket es a rajuk vadaszo ferfiakat ismerek akik zumbaznak. Igazabol ezt nem is neveznem sportnak, mert nem az a lenyeg. Persze ha te is zumbazol akkor bocsi, ...ja, es sok sikert! :D
 
  • Tetszik
Reactions: Kurfürst
M

molnibalage

Guest
Minden stadion szinte mindig ures. Ezeket egyszer felepitik a varhato maximalis nezoszamot szem elott tartva, de amugy nem az a dolga, hogy folyton tele legyen. Hulyen is nezne ki ha ott ulnenek a lelaton az emberek, amikor nincs meccs. :)
Látom nem sikerült megérteni. Az idő nagy részében az MU stadionban sincs meccs. Csak az teltházas jellemzően és így "kicsit" más mutatókkal operál, mint egy magyar...

Vagy ugy erted, hogy keves nezo van a meccseken? Oke, ez igaz. De ez igaz mas sporokra is. Majd ha nem lesz kinos vegignezni egy bajnoki vergodest a palyan, akkor lesznek tobben is. Igazabol par jo meccs alatt visszahozza az arat.
Ezt a faszságot kérném számokkal levezetni és nem a levegőbe dumálni.

Mennyi is pl. az új Grupama Aréna? 14 Mrd HUF. De ezt üzemeltetni is kell és magának a csapatnak is van bére. Ebből kérlek úgy ökölszámokkal vezesd már le, hogy átlagos NB1 3000 nézővel hogyan térül meg ,amikor egy belépő átlagosan 2500-4000 HUF helytől és meccstől függően? Ja, és ebben ÁFA is van.

Tudod mit? Legyen akkor 4k HUF a jegy, ÁFA ne legyen, üzemköltség 0.
14 mrd beruházás mellett 4k HUF jegyből 3,5 milliót kell eladni ahhoz, hogy elérd ez a bevételt. Átlagos 3300 nézővel ez 1060 db meccs. Ez hány futball idény? Hol vannak a kiadások ehhez képest?

A koncert és egyéb hülyeségekkel ne gyere, mert ott a profit nagy része nem az aréna tulajnál csapódik le, neki ez ajándék a megtérülés szempontjából.

Ennyit a foci és beruházásról. Állambácsi nélkül hol lenne az egész...? Milyen alapon basszák el a pénzt erre?

Az elsport huzza magaval a rekreacios sportokat. Tomegeknel ez igy mukodik. Ha te mashogy ra tudod venni az embereket a mozgasra akkor hajra, ne fogd vissza magad!
Lásd Cifu kommentjét. A magyar röplabdának semmiféle komoly sikere sincs, a stradröpinek sem még olyan szinten nincs hozzá pálya, hogy az elképesztő. Ellenben közelharc megy a termekért és kihalásos alapon lehet kb. egy újhoz jutni aranyáron.

Az élsportról meg csak annyit, hogy pont az egyik BME-s versenycsapta lenyúlta a teremidőnket emberi sávban, majd aztán baszott megjelenni az edzések úgy 80+ százalékán, de ettől az idő övék és kész. LOL. Az élsport húzza fel a többit ugye? Lófasz. Speciel minket még tönkre is tett. 2 év után úgy döntött a csapat, hogy péntek este 20:30-ra inkább nem kérjük a termet, mert alacsony a létszám. Pedig mi is kifizetnénk a termet korábbi időpontra.

Köszi "élsport".

Nem rajongsz a fociert. Ruhelled a fonokot, aki viszont szereti a focit. Ergo nincs olyan opcio, amelyikben te ne szidnad a stadionokat. Ez a tema nem sportrol, testmozgasrol, vagy az egeszseges fiatalokrol szol szamodra, hanem csak a szokasos ellenzeki gyuloletkampany.

15+ éve hallom azt a faszságot, hogy a élsport húzza magával, én meg azóta is magamnak intézem, hogy sportolhassak. Jah, persze. Látom. Azóta csak 3 generáció ért el futballban kb. semmit és basztek el egy rakás pénzt. De, ha még elértek volna is, attól nekem mitől jó...? Az, hogy röplabdázzak úgy havi 20k kiadás görgetve. Nekem miért nem fizeti állambácsi? Vagy más csapatnak? Csak mert neki hobbija az ami?

Miért a foci a kiemelt és kap olyan pénzeket, hogy ihaj, amikor kb. teljes ifi és felnőtt korom alatt a magyar futballsport komoly nemzetközi sikereinek száma úgy 1 db volt, de az is véletlen volt a 2016-os EB-n. A világraszóló zakók száma ellenben no.1, mert tudtommal nincs még egy olyan ország a világon, ahol futball és élsport szavakat használják egy mondatban és szerkezetben, majd egy év alatt sikerült két olyan "futball nagyhatalomtól kikapni", mint Andorra és Luxemburg.

Ez az "élsport" kérlek magyarázd már meg, hogy mit húz fel és hogy és mivel indokolható, hogy erre 0 Ft-nál többet költsön az állam?
(Egy diktatúrában ezek már egy bányában dolgoznának vagy a föld alá lennének temetve.)

Nagyon sokszor kellett hússzor elmszámolnom, hogy ne küldjelek el oda, ahova váló vagy a propagandáddal és "érveiddel" együtt a francba.
 

Cifu

Well-Known Member
2010. július 12.
3 047
10 153
113
Igen, Cifu, csak mert te nem ismered a zumba es (mi a tokom az a *)kangoo bajnokokat, attol meg mas rajonghat ertuk. :)

Mondj nekem Kangoo bajnokokat...
Mondj nekem Jóga bajnokokat...
Mondj nekem TRX bajnokokat...
Mondj nekem Kettlebell bajnokokat...
Sorolni lehet még a példákat, hogy hány és hány teremben vannak csoportos órák, amelyeknek semmiféle versenysport ága nincs.

Ezek például direkt csoportos testedzésről, testmozgásról, sportolásról szólnak. Semmi, de semmi köze a élsporthoz, ehhez képest tömegeket mozgatnak meg...

BTW én például Crossfitelek, a teremben van egy szűkebb réteg, aki oda meg vissza van a versenyzőktől, a terem nagyobb része (engem is beleértve) talán egy-két egykori versenyzőt tudna mondani, akik ki vannak plakátolva. Nem miattuk edzem a testem, hanem saját magam miatt...

Oke, ha nem forgatod ki amit mondtam, akkor azert meg all a kijelentesem, miszerint tobb embert lehet ravenni a sportolasra az elsportal mint anelkul. A zumbazo neptomegekkel nem gyoztel meg ennek az ellenkezojerol.
En csak depresszios?/problemas? noket es a rajuk vadaszo ferfiakat ismerek akik zumbaznak. Igazabol ezt nem is neveznem sportnak, mert nem az a lenyeg. Persze ha te is zumbazol akkor bocsi, ...ja, es sok sikert! :D

Tehát én ne forgassam ki a szavaidat, de te megteszed szemrebbenés nélkül?
Értem.
Én kérek elnézést, hogy próbáltam alátámasztott érvet felmutatni arra, hogy marhaságot írtál le... :confused:
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 139
113
Látom nem sikerült megérteni. Az idő nagy részében az MU stadionban sincs meccs. Csak az teltházas jellemzően és így "kicsit" más mutatókkal operál, mint egy magyar...
Vicceltem banyek. Meg a szmajlit kitettem, nehogy felreertsd.
A koncert és egyéb hülyeségekkel ne gyere, mert ott a profit nagy része nem az aréna tulajnál csapódik le, neki ez ajándék a megtérülés szempontjából.
Miert ne johetnek a koncertekkel? Nem csak a focistaknak epult a stadion. Ezt is bele kell szamolni a bevetelbe.
Sot, a Groupama arena nem is csak egy alap stadion, hanem van ott tobb terem is amik hozzak penzt. A reklamok es a kozvetitesi dijak is bevetelt jelentenek, foleg ha komolyabb meccsrol van szo. Egy-egy BL szereples akar mrd-os bevetelt is jelenthet.
A magyar röplabdának semmiféle komoly sikere sincs, a stradröpinek sem még olyan szinten nincs hozzá pálya, hogy az elképesztő. Ellenben közelharc megy a termekért és kihalásos alapon lehet kb. egy újhoz jutni aranyáron.
Ne vedd sertesnek, de kevesen rajonganak a roplabdaert. Neked is csak az hozhato fel mentsegul, hogy vannak ott ropis csajok is.
A világraszóló zakók száma ellenben no.1, mert tudtommal nincs még egy olyan ország a világon, ahol futball és élsport szavakat használják egy mondatban és szerkezetben, majd egy év alatt sikerült két olyan "futball nagyhatalomtól kikapni", mint Andorra és Luxemburg.
A kolbaszkerites-orszagok egesz komoly kulturat epitettek a foci kore, aztan idonkent megis irgalmatlan zakokba szaladnak bele. Pl.: Nemetorszag vb szereplese.
A mostani eredmenytelensegunk engem nem zavar annyira. Inkabb amiatt aggodom, hogy a fiatalokat is elrontjak.
Nagyon sokszor kellett hússzor elmszámolnom, hogy ne küldjelek el oda, ahova váló vagy a propagandáddal és "érveiddel" együtt a francba.
Es ez engem miert is zavarna? Tudod, egyik fulemenbe a masikon ki.
Vagy en is kuldjelek el ugyanoda a folyamatosan gyulolkodo, arrogans stilusod miatt?
 
  • Tetszik
Reactions: Kurfürst

Shed

Well-Known Member
2016. október 7.
816
4 125
93
Az élsporttal nincs baj, mert sokan közös sikerként élik meg a magyar dobogós helyeket, valamint a nemzetközi eredményeket. És az realitás hogy valaki mondjuk Egerszegi Krisztina miatt kezdett el úszni, vagy pl. a női kézilabda eredményei miatt is sok csaj kezd el sportolni. A baj az, hogy a klubbok a sikerek és az elindított csapatok után kapják a pénzt, nem érdekük az hogy sok "amatőr" legyen, hanem az hogy eredmények legyenek. Pl. kajak-kenu. Sokan csak a mozgás öröméért mennének le, nem akarnak nagy eredményeket elérni. Pénzük lenne, ha kapnának odafigyelést az eredménytelenségük ellenére, akkor akár tizenévekig fizetnének tagdíjat. De nem így megy. Az amatőröket leszarják, mert hiába mondják azt a klubok, hogy : "Nekem van 1400 fő amatőr sportolóm, aki lejár havi 5-8 alkalommal edzeni, soha nem ér el eredményt, de befizeti a tagdíjat, lejár és sportol." Ez alapján a klub sikertelennek számít. De ha ki tud állítani 5 profit, mögöttük meg 100 amatőrt, akkor kapnak pénzt. És ez a gáz.

Tehát húzná azért az élsport az amatőröket is befelé a rendszerbe, csak a klubok nem érdekeltek abban hogy az amatőrök bent maradjanak.
 
M

molnibalage

Guest
Vicceltem banyek. Meg a szmajlit kitettem, nehogy felreertsd.
Szuper.

Miert ne johetnek a koncertekkel? Nem csak a focistaknak epult a stadion. Ezt is bele kell szamolni a bevetelbe.
Sot, a Groupama arena nem is csak egy alap stadion, hanem van ott tobb terem is amik hozzak penzt. A reklamok es a kozvetitesi dijak is bevetelt jelentenek, foleg ha komolyabb meccsrol van szo. Egy-egy BL szereples akar mrd-os bevetelt is jelenthet.
Az elsődleges funkciónál megmutattam a nyers számokat. Ehhez képest az összes többi hol hozza be az üzemet és azt, hogy ne kb. 100 év alatt jöjjön vissza a beruházást, amit ennyi idő alatt sokszor 0-ra lelaknak?
BL szereplés meg nem volt 1995 óta főtáblán Fradinál és Debrecen talán egyszer. 24 év alatt. Ezzel indoklod meg, hogy miért kellett faszomtudja hány új stadion 10-20 mrd/db áron és az összes többi a fociba borított pénz?

Az igen...
Hallod, te se ajánlj senkinek befektetést...

Ne vedd sertesnek, de kevesen rajonganak a roplabdaert. Neked is csak az hozhato fel mentsegul, hogy vannak ott ropis csajok is.
Látom nem sikerült megérteni. Sehol nincs a magyar profi röplabda, de annyian szeretnék tolni akár bent, akár kint, hogy az igény sokszorosan felülmúlja a kínálatot...
A mentségemre felhozás résznél kb. pofánvernélek. Nem a csajok miatt röplabdázok...

A kolbaszkerites-orszagok egesz komoly kulturat epitettek a foci kore, aztan idonkent megis irgalmatlan zakokba szaladnak bele. Pl.: Nemetorszag vb szereplese.
A mostani eredmenytelensegunk engem nem zavar annyira. Inkabb amiatt aggodom, hogy a fiatalokat is elrontjak.
Te jó ég. A németeknél kb. az a zakó, ha nem jutnak be VB 16-os egyebes kiesés szakaszba. Nekünk a siker az, hogy 30 év után világversenyen ott volt a csapat bár ehhez az is kellett, hogy az EB nem 8, hanem 24 csapatos és a régi 16-24 csapatos VB korszakhoz képest most 32 csapat van és nincs kint a válogatott 30+ éve.

Te ezt a fajta német "zakót" mosod össze azzal, hogy a világon rangsorolt országok kb. tökutolsó amatőr csapataitól kapott ki a válogatott. A papíron profik.
LOL

Vagy en is kuldjelek el ugyanoda a folyamatosan gyulolkodo, arrogans stilusod miatt?
Ja persze. Érvek nélkül vitázni az nem arrogáns mi...?
Áh.
Legyint...
 

alali77

Well-Known Member
2011. szeptember 19.
4 000
9 976
113
Vagy mindenki hülye vagy mi vagyunk a hülyék, ilyen sokat a Földön senki nem költ sportra mint Magyarország.
https://mfor.hu/cikkek/makro/1342-m...ban-kormany-sportra-es-vallasra-2017-ben.html


A sportcsarnokok veszteségének kérdése meg részben műszaki (mérnöki) kérdés csak, mivel fenntartási költség mindig lesz, de kitermelni csak akkor tudja a költségeket ha a beruházó betervezte a funkciókat, rendes, nem elcsalt üzleti tervvel.
Pozitív példa: a Debreceni Főnix-csarnok, nyereséges működés, példa lehetne
Negatív ellenpélda: sajnos az összes többi, ami viccesé teszi az arányokat.
Jelenleg Budapesten épül az új Népstadion ára 200milliárd, lesz új kézilabda csarnok a Népligetben 100milliárd (remélem zöld felületen, idióták), lesz új a Atlétikai Stadion 100milliárd (hivatalosan 40körül mondják, itt azért merek fogadni). Nem kell ennyi, ahhoz hogy négy évente megteljen közte meg feleslegesen kongjon.
Még mindig az előző vizes vb költségei fizetjük, és már jön a következő...
Meg Atlétikai vb is lesz...
Pesten új foci stadionok:
FRADI: 19,5 milliárd
MTK: 6,5milliárd
Vasas: 9milliárd
Honvéd: 11,5milliárd
A Fradit még nézik, de a többinek minek?!

És a csúcs: Szombathely, 17,4milliárd, 8500ülőhely, aztakurvabazdmeg
A fradi stadionja 22ezres majdnem ennyiért...
https://zoom.hu/hir/2017/12/04/orbanek-csaknem-350-milliard-forintot-koltenek-stadionokra/
azóta drágultak...


Az építkezésekhez való hozzáértés pedig egy nagy büdös nulla a kormányzat/önkormányzat részéről, azt hiszik minden megy parancsszóra. (az atlétikai stadionnal hallgattam beszélgetést: -Akkor azt a nagy csatornát bontsuk el, azt mondta az FCSM hogy csak két-három évente kell. -Jó, de ha magas a Duna vize és hirtelen nagy csapadék hullik ez a vészkiömlője Pest belvárosának. -Jó, de csak három évente kell. -De akkor megfulladnak majd a belvárosban ha nem lesz. -Jó, de csak három évente kell. -Nem érti: ha a zöld ár idején jön vihar MEGFULLADNAK az emberek! -Jó, akkor szólok az államtitkárnak, majd az megmondja maguknak hogy bontsák el! -Mert akkor nem fulladnak meg?! végül kiváltják a csatornát, az akadékoskodó embernek viszont új munkaköre van az FCSM-nél, persze nem ezért...)
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 139
113
Mondj nekem Kangoo bajnokokat...
Mondj nekem Jóga bajnokokat...
Mondj nekem TRX bajnokokat...
Mondj nekem Kettlebell bajnokokat...
Vicceltem. Nem esett le? Ne mar!
Sorolni lehet még a példákat, hogy hány és hány teremben vannak csoportos órák, amelyeknek semmiféle versenysport ága nincs.
Igen, erre valo a tornaterem. A stadionokban is van ilyen. :)
Ezek például direkt csoportos testedzésről, testmozgásról, sportolásról szólnak. Semmi, de semmi köze a élsporthoz, ehhez képest tömegeket mozgatnak meg...
Sokaknak ennyi motivacio is eleg, de van akiknek talalkozniuk kell a profi hosokkel, masoknak pedig egy orvos fejmosasa kell ahhoz, hogy sportoljanak.
BTW én például Crossfitelek,
Jaja, a fitness krav magaja. :D
a teremben van egy szűkebb réteg, aki oda meg vissza van a versenyzőktől, a terem nagyobb része (engem is beleértve) talán egy-két egykori versenyzőt tudna mondani, akik ki vannak plakátolva. Nem miattuk edzem a testem, hanem saját magam miatt...
De nem csak rolad beszelunk. Mas embereknek mas motivacio szukseges.
Tehát én ne forgassam ki a szavaidat, de te megteszed szemrebbenés nélkül?
En vicceltem, te pedig csak siman kiforgattad.
Értem.
Én kérek elnézést, hogy próbáltam alátámasztott érvet felmutatni arra, hogy marhaságot írtál le... :confused:
Nem problema, de ezt most rosszul latod. :rolleyes:
 
  • Tetszik
Reactions: Kurfürst