Igazad van,ja nem ez is kajli.
Ezek után,hogy lecsalózol 10 millió embert egy olyan országból ahol a világ szentemberei már többször bedöntötték a világgazdaságot,100 milliókat megnyomorítva ne csodálkozz,ha lemagyargyűlölőznek. Eléggé hülyén jött ez ki. Inkább ne posztolj...
Minden orszagnak megvannak a gyengei es erossegei. Ezekkel tisztaban lenni letkerdes. Ha meg elsumakoljak abba meg belerokkan belepusztul az orszag. Az hogy mashol mi van ebbol a szempontbol total lenyegtelen. Ha amagyar tehetseges dolgozni akaro azt latja erzi tapasztalja evekig hogy eselye nincs a tehetsegevel szorgalmaval tisztesseges modon gyarapodni hanem ehez ugyeskedni nyalni kell eladni magat akkor ha teheti es teheti inkabb kimegy mosogatni vagy eppen a szakmajaban elhelyekedni julfoldre. Gyereke mar ottszuletik ott no fel ottszocializalodik es maximum csak nosztalgiazni megy haza. Sot szamara a haza azmar ott lesz.
Es ez nem azert tortenik mert itt vagy ott ilyen az orszag hanem mert Hegyeshalomtol Zahonyig ilyen ilyen volt esnagyon ugy nez ki hogy ilyen is lesz.
Igen mas sot MINDEN orszagban van korrupcio protekcionizmus es ugyeskedes de ott ezeket a tarsadalom eliteli uldozi es nem megmagyarazza "ugyesbe" Az a jellemzo hogy a munkad szorgalmad alapjan elorejutszes rohadtul csodalkozol hogy ez igy mukodik.
Mikor en isodahaza voltam en is csalo voltam mert ez a mindennapok resze. Csalsz az AFA val az egyebb adoval szamlaval stb stb hogy elj hogy tulelj mert igy mukodik a rendszer odahaza. Ma is ez van alakossagcca80-90 % nak. Nemmegy maskeppen mert meg kell elni de a nyugdij vagy az allami fizu ehenhalni sok de megelni keves. Igy megoldjak ugyesbe.
Sajnos mar nem vagyunk a 10 millio csalo orszaga mar csak egyszamjegyu az a szam 9.8 millio es csokken. Es ez a tragedia. Tragedia hogy magyarorszagon mindig csak az erzi jol magat aki hatalmon van es vagy azokat szolgalja ki . Atobbieknek meg marad a gurizes szenvedes ugyeskedes. Anno en erre mondtam nemet. Nem arra ogy ne lettem volna hajlando elszenvedni ha tudom hogy a gyerekeimnek jobb lesz hanem arra hogy mar akkor lathato volt hogy nekik is ezt a sorsot szanja amagyar vezetes.
HAT A NAGY LOFASZT a pirosoknak meg a nrancssargaknak meg az osszes tobbinek !!!
Gyerekeim mar itt jarnak iskolaba. . Mind beszel magyarul es van aki evente jar haza van akit meg nemerdekel. Nem eroltetem a dolgot de azert igyekszem csalogatni amikor jovok. Szepnek gyonyorunek tartjak azorszagot de egyszeruen nemertik azt ahgya hetkoznapok mennek. Felelmetes es hihetetlen szamukra.
Van aki azt tervezi hogy par evre hazakoltozik tanulni meg elni. Szoltam neki hogy turistakent mas orszagot lat mint majd fog amikor mar lako lesz. De hadmenjen hagy tanuljon tapasztaljon.