Beszélgető

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

T

Törölt tag 4082

Guest
elmondod mi a fasz bajod van a kutyakkal?
Semmi. Nagyon szeretem őket. Okos, hűséges állatok, akik a nevelést és a törődést meghálálják. Akikkel bajom van az a magyarhoni átlagkutyás. De nem csak nekem, a felelős állattartók nagy többségének is.

amikor szilveszterkor a kreten szomszed a petardat az ablakod alatt duragatja vagy epp behajigalja az udvarodba is akor is a kutya a bunos?
Petárdát vagy tüzijátékot? És nem, te vagy a hibás, előre szólok, idén is lesz szilveszter és lesznek petárdázó idióták. De ha valami csoda folytán nem lennének, a tüzijáték nem tiltott. Szóval durrogás biztos lesz. Innentől: A te kutyád, te felelősséged.
a "vadasznak" semmi joga nem volt hogy fegyvert fogjon mas embere, sem arra hogy lovoldozon.
Elnézést elvtársak, ez már az ítélet....

Meglincseli a kutyás társadalom?
Virtuálisan szót lehagytad. És igen. Anno wegara a kommunikátor még állatorvosi rendelő ellen is felhergelte a népeket, mert... Beszéld meg velük mennyire remek fenyegető levelek tucatjait kapni hónapokon keresztül.
Anno kutyás ismerősnek is lőtte le vadász a kutyáját a budai hegyekben, Bp. határán belül, nappal, amikor az erdőben sétáltatta. A vadász letagadta, a tetem nem került elő (a vadász csomagtartójában volt nyilván), csak vérnyomok voltak, amit a Pilisi Parkerdő a vadaknak kiszórt piros kukoricaszemeknek nyilvánított (lol).
Ezt amúgy nem egészen értem mégis hogy. Ja de értem, kutya sokszáz méterre, mire odaérnek a tetemet már eltűntették, és hmm. De az is könnyedén lehet, hogy csak kutyus gobdolt egyet, és a szabad néphez sorolta magát. És tényleg nem lőtték le.
Igaz, valóban csak pórázzal szabad kutyát sétáltatni az erdőben, ő szinte sosem adott rá pórázt, mert elég jól fegyelmezett és okos kutya volt
És mond, nem látod hol a hiba?

A kutyás facebook-csoportokban persze megy az ilyen eseteknél egyes hozzászólóktól a "gyilkos vadásznak" mindenféle kínhalált kívánó hozzászólások tömege
Igen, ezt hívják virtuális lincselésnek, és mivel ilyen esetekben általában valaki megszerez nevet címet, onnantól megy a zaklatása.

kóbor kutyának hitte, vadat hajtott stb.
Mit is keresett ott póráz nélkül?
Francia sátras turista csaj drága kutyáját, amivel bejárták már a fél világot az Alföldön lőtte le valami türhő kinézetre alkesz kb. 65 éves vadász, aztán a Dunába dobta a tetemet, lejjebb kifogták stb.
A bíróság a vadászt felmentette, de ez már nem jutott el a kis érzékeny lelkecskédig.
minden orvos csak hálapénzért dolgozik, minden kutyás szétszórja a kutyaszart, minden ügyvéd tolvaj, minden migráns megerőszakolja őket, egyyenként, de csak miután sorba levágta a fejüket - újra meg újra. Biztos tudják hogy így van, hiszen a kedvenc közösségük megírja!
Ja biztos csak is ez lehet. Nyilván EGYIK kutyás se hagyja ott soha a kutyaszart. EGYIK orvos se dolgozik hálapénzért stb...
 
  • Tetszik
Reactions: ogretankHU
T

Törölt tag 2361

Guest
Petárdát vagy tüzijátékot? És nem, te vagy a hibás, előre szólok, idén is lesz szilveszter és lesznek petárdázó idióták. De ha valami csoda folytán nem lennének, a tüzijáték nem tiltott. Szóval durrogás biztos lesz. Innentől: A te kutyád, te felelősséged.
megint marhasagokat irsz...kicsit gondolkodj el mielott irsz vmit.

beviszem a lakasba mar evek ota, emigy is surun bent van, az utcat/hatart nem latta soha sem, az udvarba vagy a kertbe engedem csak (hatalmas a kert, el van zarva, eleg neki az. mi a faszt tegyek meg? de halja tovabb is a duroggast. a macskaid nem bujnak el? vagy szetszaladnak szanaszet es masnap kerezsgeled oket a 5.ik szomszedba?

tuzijatek? gondolod az a valami amit kilol a kretenje es az en udvaromba landol es durran amikor a kutyat kivezettem este 8 utan wc-re (nem lehet mindig bent) es a egyik koztem es a kutya kozzt durant el, kb 1 m tollem. kutya ugy megiljetd hogy nem birtam megfogni, mire kimentem minden szomszed elkezdet a dummaval hogy jaj nem o volt. a kreteneknek nem jutott az eszukbe (mint a bolcs vadaszurnak sem) hogy azt amit kilonek leesik valahol (kulonosen ha vmi szar kinai cucc). utanna mindenki elhuzott mert lattak hogy olyan merges vagyok hogy felpofozok mindjart vkit.

amugy a petardazas be kellene tiltani. semmi haszna + evente tobb ember korhazba is kerul miatta. mi a fasznak egy 40-60 eves embereknek petarda? + meg jol reszegnek is. vagy ami meg rosszab egy gyereknek?

egy ha durogtatja a sajat udvaraba, leszarom. de azzal hogy kimen az utcara a masik ember ablaka ele, vagy bedobja a masik ember ingatlanyara azzal nem ertek egyet. az en ingatlanom az en tulajdonom, nem a szomszede.
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 869
113
Az illető akiről szó van, mint kiderült hivatásos vadász, ő nem hobbiból van ott, hanem a vadásztársaság alkalmazza. Ez a munkája. Amennyire én tudom iszonyat csóringer, kb. minimálbér közeli fizetésért. Ő biztos nem fog vadkamerás mi meg negyed milliós DSLR-t venni magának, mert többnyire nincs miből. Vagy drónt.

Ő ott alkalmazott, az a dolga, hogy gondozza a vadat, ha kell, kilövi a dúvadat adott számban illetve vadgazdálkodási terv szerint (kap érte pár töltényt) és mint jó helyismerettel rendelkező kíséri a (pénzes, jobbára külföldi) bérvadászokat, megmutatja hol, mit lőhet ki, elbírálja a trófeás vadat.

Mert utóbbiak ehhez sokszor balfaszok, viszont nekik van pénzük, vadkamerájuk, ami neten jelez neki telefonra, hogy kijött a vad a szóróra (LOL), lehet menni, meg milliós optika, meg éjjellátó távcső (ami elvileg tilos), jó bazi nagy terepjárójuk, és nagyrészt ők tartják el a vadásztársaságot anyagilag.

A vadásztársaság ugyanis nem egy úri klub, ami halomra lövi szegény vadat, hanem komoly vadgazdálkodást folytat, adott (elviselhető) szinten tartja az állományt (természetes ragadozó ugyanis nem nagyon van már, ami ezt elvégzi), télen eteti, és kifizet egy halom pénzt a vad által okozott mezőgazdasági kárért.

Ja és mint hivatásos vadásznak részben az is a dolga hogy őrizze a vadállományt a kóbor kutyától meg a vadorzóktól, mint ez a kamerás rühes aki most jól behúzta a csőbe. Más kérdés hogy ezt hogyan tette, de erre lehetne mutogatni megkérdőjelezhető stílusú rendőri intézkedést is, ugyanis a szitu hasonló annyiban, hogy a hivatásos vadász rendfenntártó szerepet is tölt be, csak épp a vadászterületen.
Semmi újat nem írtál. Részben ezekről volt eddig is szó. :) Tisztában vagyok mindezekkel. De ha a vadászoknak, illetve azok viszonylag jelentős részének van anyagi lehetősége, akkor nem illene valamilyen formában támogatni a vadásztársaság, a vadvédelem munkáját? Mármint azon felül, hogy befizeti a tagdíjat, meg a kötelezőket. Nekem evidens, hogy azt a közösséget, azokat a közösségeket, amibe tartozom azt a kötelező minimumom felül is anyagi lehetőségeim és időm függvényében támogatom, mindenféle felszólítás és kötelezettség nélkül. Vagy ez nem mindenkinek az alap?
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 139
113
mandiner.hu/cikk/20210225_nyilvanos_lett_a_szovjetunioba_elhurcoltak_listaja
"Nyilvános lett a Szovjetunióba elhurcoltak listája


...Kásler Miklós közölte, hogy az adatbázisban szereplő mintegy 682 ezer digitalizált karton az 1941 és 1956 között a Szovjetunióba hurcolt magyar emberek adatait tartalmazza.

...Az adatbázis a https://adatbazisokonline.hu/adatbazis/szovjet-taborok-magyar-foglyai címen érhető el.
"


Holnap megkeresem dédnagyapám. Ő visszaszökött. Kétszer. Elvitték az első és a második vh-ban is, de túlélte. :)
 

Ooorky

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
9 779
44 960
113
Ez mi már, pereskedik 2 cég, erre az egyik bekéri egy 3. cég összes üzleti titkát arra hivatkozva, hogy szüksége van rá a per folyamán és a bíróság még jóvá is hagyja...

 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 613
26 009
113
Halomra lövi, löveti (egy szarvasbika 2.000.000.Ft) a túltenyésztett vadakat.
Nem véletlen, hogy az aranysakál egyre terjed.
Télen, nyáron etetik a vadat, és az persze szaporodik...
Nem nagyon fizet mg. kárt, inkább sz..hu...gyé megveszik a területet.
Gergő ez sajnos megint teli van sztereotip előítéletekkel !

A vadgazdálkodó mint a nevében benne van vadgazdálkodik ! Azaz vadat nevel és azt illetve a vadászatot értékesíti ! Egy 2 misis bika 9-12 évig nevelődik sok sok ráfordítás árán és óriási bizonytalanságban mert , hogy ki tudja meglövetni az csak akkor dől el amikor terítékre hozták !

Az aranysakál az éghajlatváltozás és az idióta megélhetési környezetvédők miatt jelent meg idehaza , ha a seggfejek hagyják az elején kezelni a szitut és nem rakatják vöröskönyvbe az aranysakált akkor sokkal kisebb lenne a baj . Amikor a populáció elszabadult pont mint a kormoránnál akkor meg fogták és rátolták a gondot a vadászokra !

A nyári etetés tilos csakis a vadkár elkerülése indokával lehet elterelő etetést végezni ! Az viszont tény , hogy nagyon nagy mennyiség kerül ki a vadak elé . És az is tény , hogy pontatlan állomány becslés miatt jóval kevesebbet lőnek ki mint amennyit kéne !

A vadkár tetemes és sokat is kell fizetni ! Itt a szabályozása !

Ne ítélj , hogy ne ítéltess !
 
  • Tetszik
Reactions: Blitz97

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 613
26 009
113
Semmi újat nem írtál. Részben ezekről volt eddig is szó. :) Tisztában vagyok mindezekkel. De ha a vadászoknak, illetve azok viszonylag jelentős részének van anyagi lehetősége, akkor nem illene valamilyen formában támogatni a vadásztársaság, a vadvédelem munkáját? Mármint azon felül, hogy befizeti a tagdíjat, meg a kötelezőket. Nekem evidens, hogy azt a közösséget, azokat a közösségeket, amibe tartozom azt a kötelező minimumom felül is anyagi lehetőségeim és időm függvényében támogatom, mindenféle felszólítás és kötelezettség nélkül. Vagy ez nem mindenkinek az alap?
A vadásztársaságok jelentős sokszor milliós belépési díjat kérnek , az éves tagdíj 200 000-akár több millió is lehet , van kötelező társadalmi munka és kötelező belövés/elejtés . Mit kellene még fizetni ? Ja van vadászjegy , kamarai tagság és kötelező biztosítás ! Mutass még egy sportot/hobbit/szenvedélyt ami ennyi anyagi áldozatot követelne ?
 

gergo55

Well-Known Member
2014. július 16.
4 075
10 210
113
Gergő ez sajnos megint teli van sztereotip előítéletekkel !

A vadgazdálkodó mint a nevében benne van vadgazdálkodik ! Azaz vadat nevel és azt illetve a vadászatot értékesíti ! Egy 2 misis bika 9-12 évig nevelődik sok sok ráfordítás árán és óriási bizonytalanságban mert , hogy ki tudja meglövetni az csak akkor dől el amikor terítékre hozták !

Az aranysakál az éghajlatváltozás és az idióta megélhetési környezetvédők miatt jelent meg idehaza , ha a seggfejek hagyják az elején kezelni a szitut és nem rakatják vöröskönyvbe az aranysakált akkor sokkal kisebb lenne a baj . Amikor a populáció elszabadult pont mint a kormoránnál akkor meg fogták és rátolták a gondot a vadászokra !

A nyári etetés tilos csakis a vadkár elkerülése indokával lehet elterelő etetést végezni ! Az viszont tény , hogy nagyon nagy mennyiség kerül ki a vadak elé . És az is tény , hogy pontatlan állomány becslés miatt jóval kevesebbet lőnek ki mint amennyit kéne !

A vadkár tetemes és sokat is kell fizetni ! Itt a szabályozása !

Ne ítélj , hogy ne ítéltess !

Addig volt ott a környékemen normális vadgazdálkodás amíg a ccssányi szét nem perelte a kis vadásztársaságokat és be nem kebelezte a vadászterületeket. Onnantól megindult a szinte folyamatos etetés, a tanyám előtt mentek el a nagy traktorok nagypótkocsival az etető helyekre. A magaslesek száma megtöbbszöröződött.
Ez nem vadgazdálkodás, ez iparszerű tenyésztés. Csak azok a növények maradnak meg, amelyek nem kellenek a vadnak, vagy mérgezők. Az erdő nem tud természetes módon megújulni, csökken a diverzitás. Ez is vadkár, nem csak a letiport kukorica, ki számolja ki? KI fizeti ki, kinek???
A Nemzeti park megpróbált vízmegtartó gátakat építeni a vizfolyásokra, ahol sikerült, ott gyönyörűen kizöldültek a mezök a tisztások, az erdő át tudta vészelni az aszályos időket, de a ccssányiék megfúrták... Pedig a vadaknak is jobb lett a legelőjük.

Sokat emlegeted a zöldeket, környezetvédőket, hol vannak ezek, kik ezek???

A vadkár szabályozás egy dolog, a végrehajtása egy másik....
 

Ooorky

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
9 779
44 960
113
Első világbeli problémák (onlyfans egy oldal ahol fizetni kell azért, hogy láthasd a másik megosztásait, fotóit, videóit, sok ribanc vetkőzős fotókat árul rajta, csak kezd túltelítődni a piac és az eddig aranyéletet élő pichák elkezdtek hisztizni):

LRrC7K3.jpg
 
  • Vicces
Reactions: nyugger
M

molnibalage

Guest
Első világbeli problémák (onlyfans egy oldal ahol fizetni kell azért, hogy láthasd a másik megosztásait, fotóit, videóit, sok ribanc vetkőzős fotókat árul rajta, csak kezd túltelítődni a piac és az eddig aranyéletet élő pichák elkezdtek hisztizni):

LRrC7K3.jpg
Amikor felméréseken kijön a 18 alatti korosztálynál, hogy 20-25 influenszer akar lenni - nem, nem tartalomgyártó - akkor az ember elgondolkozik. A fiatalok negyedének az a jövőképe, hogy még fél-klasszikus értelembe vett munkára sem hajlandó. Hülyeségeket beszélni kamerába és illegetni a picsáját, már akinek ez van. Ez ma a tempó.
 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 613
26 009
113
Addig volt ott a környékemen normális vadgazdálkodás amíg a ccssányi szét nem perelte a kis vadásztársaságokat és be nem kebelezte a vadászterületeket. Onnantól megindult a szinte folyamatos etetés, a tanyám előtt mentek el a nagy traktorok nagypótkocsival az etető helyekre. A magaslesek száma megtöbbszöröződött.
Ez nem vadgazdálkodás, ez iparszerű tenyésztés. Csak azok a növények maradnak meg, amelyek nem kellenek a vadnak, vagy mérgezők. Az erdő nem tud természetes módon megújulni, csökken a diverzitás. Ez is vadkár, nem csak a letiport kukorica, ki számolja ki? KI fizeti ki, kinek???
A Nemzeti park megpróbált vízmegtartó gátakat építeni a vizfolyásokra, ahol sikerült, ott gyönyörűen kizöldültek a mezök a tisztások, az erdő át tudta vészelni az aszályos időket, de a ccssányiék megfúrták... Pedig a vadaknak is jobb lett a legelőjük.

Sokat emlegeted a zöldeket, környezetvédőket, hol vannak ezek, kik ezek???

A vadkár szabályozás egy dolog, a végrehajtása egy másik....
Vannak sajnos elítélendő esetek de azért nem kell általánosítani ! Van rossz példa mindenre , a Csányi érdekszféra is ilyen , a nagy (sok 100) létszámú szarvas vonulós videók szinte mind onnan kerülnek ki !
 
  • Tetszik
Reactions: gergo55
M

molnibalage

Guest
Öregszel, Molni. :). :)
Az idösebbek mâr az ókori görögöknél is hasonló vleménnyel voltak az akkori fiatalokról! ( ertelemszerüen).
Ez nem a bezzeg "a mai fiatalok".
Mutass az "influenszer világból" bárkit, aki érdemi munkát végez és nem beszél faszságokat. A téma miatt egy-kettőbe belehallgattam. Nem kellett volna.
Tolják a bélyegkép méretű és puding szilárdságú elméleteiket a világba. Megy egymás hülyeségeire a reakció videókat. Legalábbis itthon. Ez a trend.

Nem az, hogy mondjuk valami valódi ismeretterjesztés tolják. Egy kézen megszámolható az ilyen ismertebb csatornák száma itthon. Pl.
A gaming / mozi / film vonalon van hány értelmes csatorna, de természettudomány és műszaki vonalon kb. semmi. Legalábbis általam ismert. Értem én, hogy kis piac a magyar, de hogy az 20-25% igen vastag réteg számára az a munka, hogy halál unalmas kretének halál unalmas életének megosztását másolja le és osszon meg bármi szart.

Nevetséges. És az is, hogy erre igény van. De, hát a VV n+1 és faszomtudja milyen "realitiy"-k világában mit is várjon az ember...
 

Ooorky

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
9 779
44 960
113
Ez nem a bezzeg "a mai fiatalok".
Mutass az "influenszer világból" bárkit, aki érdemi munkát végez és nem beszél faszságokat. A téma miatt egy-kettőbe belehallgattam. Nem kellett volna.
Tolják a bélyegkép méretű és puding szilárdságú elméleteiket a világba. Megy egymás hülyeségeire a reakció videókat. Legalábbis itthon. Ez a trend.

Nem az, hogy mondjuk valami valódi ismeretterjesztés tolják. Egy kézen megszámolható az ilyen ismertebb csatornák száma itthon. Pl.
A gaming / mozi / film vonalon van hány értelmes csatorna, de természettudomány és műszaki vonalon kb. semmi. Legalábbis általam ismert. Értem én, hogy kis piac a magyar, de hogy az 20-25% igen vastag réteg számára az a munka, hogy halál unalmas kretének halál unalmas életét kövesse és nézze vagy bármi szart, amit magáról megoszt.

Nevetséges.

Te vmit nagyon benéztél.
influenszerek azok akik instan/tiktokon/onlyfanson vonaglanak vagy twitch IRL részét rázzák a rázni valójukat.
Kb. a kardashianok online megfelelői, arról híresek, hogy ők híresek.
 
  • Tetszik
Reactions: nyugger
M

molnibalage

Guest
Te vmit nagyon benéztél.
influenszerek azok akik instan/tiktokon/onlyfanson vonaglanak vagy twitch IRL részét rázzák a rázni valójukat.
Kb. a kardashianok online megfelelői, arról híresek, hogy ők híresek.
A YT is teli van velük. Mert ezeknek van YT csatornája is. Már a NER is becélozta őket a fiatalok miatt...
Ez az egyik médiaribanc.
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 417
23 610
113
A YT is teli van velük. Mert ezeknek van YT csatornája is. Már a NER is becélozta őket a fiatalok miatt...
Ez az egyik médiaribanc.
Az influenszer nem az akit egy cég megbíz pénzért, hogy promózza a termékeit?
Mert ez a videós nekem csak sima blogger aki csak saját véleményét szórja kifele.