Beszélgető

:)
Mivel ezen a létsíkon, ahol mi most beszélgetünk, ezt sem pro, sem kontra nem bizonyítható, marad a személyes közvetlen megtapasztalás!
:)
Istennek vannak látható és nem látható jegyei, többek között vannak kijelentései; attól, hogy persze az ember mindig az ego és a szubjectum szűrőjén keresztül tud sokmindent értelmezni.

• Tetszik
Reactions: gergo55
mind istenek vagyunk ahogy a pók is isten a sarokba. és minden isten a kövek a fák és minden eggyes gondolatunk. az ördögök az angyalok minden márha valaki a mindenek felett álló istenben hisz.
ergo kb isten egy selytlyébe müködő sejtszervecske egy részének vagyunk a melósai. :D
Nem, el kell különíteni a teremtőt és a teremtett világot. Nem lehet összemosni.

Ez igaz is lehetne, ha az "istent, isteneket" önálló, tőled különálló "személynek" tekintenénk. De nem az.
Istennek nincs külön teste. Egyébként meg nincs meghatározható fizikai megtestesülése, de mindenképpen az embertől különálló létforma.

Az Ó-szövetség idején külön testet kellett öltenie amikor látogatást tett két kísérőjével Ábrahámnál és Sáránál, hogy személyesen bejelentse nekik az évtizedekig ígért vérszerinti utódjuk Izsák érkezését. A név fordítása "Nevetés", mivel Sára és Ábrahám kinevették Istent, hogy ilyen idősen már nem lesz közös gyermekük. Lett a könyv szerint, és ezért nevezték el így, mert kinevették Istent. (Sára ekkor már 80 éves volt) Szóval a lényeg itt Isten testnélküliségén van. Én anno ezt tanultam hittanon. Kicsit nehezen érthető emberi felfogással, hasonlóan az általános relativitás elmélethez.

A vallástudósok szerint Sára volt az utolsó földi ember nő, akivel Isten közvetlenül beszélt. (amúgy is ez ritkán fordult elő)

Nem, el kell különíteni a teremtőt és a teremtett világot. Nem lehet összemosni.
Szerintem a teremtő magából teremtette a teremtett világot. tehát a teremtett világ isten része de ez nem jelenti azt hogy a teljes egéssze hisz akkor nem teremtett vólna csupán átalakult vólna. Ha nem önmagából teremtette vólna akkor nem mindenek felett álló isten csak alisten (angyal)

Szerintem a teremtő magából teremtette a teremtett világot. tehát a teremtett világ isten része de ez nem jelenti azt hogy a teljes egéssze hisz akkor nem teremtett vólna csupán átalakult vólna. Ha nem önmagából teremtette vólna akkor nem mindenek felett álló isten csak alisten (angyal)
Értem, így már egyet tudok érteni. De akkor -már ha jól értem- nem jól írtad, mert a pók nem isten, hanem a pók is Isten. Ami annyiban igaz, hogy az Isten akaratából valók vagyunk, de nem hiszem, hogy ilyen értelemben -azaz fizikai értelemben- Isten részei lennénk, mert nem azt írja a Szentírás se, hogy Isten önmagából teremtette a Világot, hisz az nem teremtés lenne, mert az azt jelentené, hogy már megvolt a teremtés előtt. Legalábbis nem tudunk róla, hogy önmagából történt volna a teremtés; amit pedig Isten nem nyilatkoztatott ki valamilyen formában, arról nem biztos, hogy kell tudnunk -ha van is. Ha nem is önmagából teremtett, akkor is teljes értékű és egyetlen isten, mert ha a semmiből teremtett; ergo akkor nem volt valami, tehát nem lehetett a valami teremtőjének teremtője, vagyis ebben az esetben átformálója. :D

• Tetszik
Reactions: Szittya
Illetve azon megint lehetne lamentálni, hogy a semmi valami-e? De szerintem inkább csak az ember leíró képessége szab gátat, hogy a semmit abszolult semmiként tudja definiálni és nem körülírni -a mai nyelvhasználatunkban- tehát nem semmi, hanem megfogalmazhatatlan valami, ami igazából lényegtelen is, mert nem az a lényeg. :)
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

E4_GiqPWQAgzy7x

Ismét nem frissül, immár több mint egy napja a főoldalon a fórum fül.
Másnál is van gond vagy csak nállam?

• Tetszik
Reactions: enzo
A változatosság kedvéért 2 hónapon belül kb. harmadjára nincs víz, ahol lakom.
Na mivan, kezd visszütni a fantasztikus rezsicsökkentés, mert hálózat állapota egy rakás kutyaszarral egyenértékű lassan?

A változatosság kedvéért 2 hónapon belül kb. harmadjára nincs víz, ahol lakom.
Na mivan, kezd visszütni a fantasztikus rezsicsökkentés, mert hálózat állapota egy rakás kutyaszarral egyenértékű lassan?
Ja, mert amíg az emberek fél fizetése elment a rezsire az mivel volt jobb? Milyen szuper volt amikor a külföldi cégek nem végezték el a felújításokat... :oops: