1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] A nagy sakktábla

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - Montezuma által indítva @ 2013. február 9..

 1. Fennek

  Fennek Well-Known Member

  Valaki olvasta Duginnak ezt az új könyvét? Last War of the World-Island.
  Azt mondják az előzőben is elég jól megjósolt mindent szóval érdemes erre odafigyelni.  Ha valaki olvasta, kelet európáról és azon belül rólunk mit ír? Milyen sorsot szán nekünk?
   
 2. Python

  Python Well-Known Member

  Az orosz sajtóban meg vannak győződve arról, hogy a Kreml hamarosan orosz zsoldosokat dob át Líbiába. A szaúdi vezetés két éve megkereste a leghíresebb és leghírhedtebb amerikai zsoldoscég vezetőjét, hogy vállalja el csapatával iráni vezetők - köztük az Iráni Forradalmi Gárda főparancsnokának - célzott kivégzését.
  Célzott kivégzés, líbiai bevetés – az orosz és amerikai zsoldos cégek titkai
   
  fishbed and dragonette like this.
 3. nekerdez

  nekerdez Well-Known Member

  dragonette likes this.
 4. megazez

  megazez Well-Known Member

 5. nekerdez

  nekerdez Well-Known Member

  Megy ott is a matek a gó meg a sakk egyszerre ! Lehet Japán úgy érzi hogy a Koreai félsziget egyesülése már csak időkérdés. Amennyiben nincs Északi fenyegetés egységes korea Japán ellen fordulhat !
   
 6. Fennek

  Fennek Well-Known Member

  Tudsz nekem soroni az elmúlt 4000 évből alkalmakat amikor Korea megtámadta Japánt?
  Az amikor a mongolok adófizetői voltak és megparancsolták nekik, hogy építsenek egy flottát amin átmehet a mongol sereg nem ér. Na meg amúgy is elfújta a szél. :)
  Japánnak pont jó lenne ha egyesülne a 2 korea, mert az egyetlen veszélyforrás a kis dagi piros gombbal. Jelenleg nem tudják Puszant eurázsia kapujaként használni, de ha egyesülnének hatalmas lehetőség lenne Japánnak is. Nem véletlenül tervezgetnek ott is csalagutat (csak ott többszörösébe kerülne).

  Igazán 2 probléma van közöttük. Dokdo meg hogy a Japcsik ismerjék el a bűneiket. Most van egy kis felfújt vita közöttük (koreai bíróság kártérítésre kötelezett egy japán céget II VHs koreai kényszermunka miatt), de úgy tűnik napok alatt fog az is elcsitulni.
   
 7. Python

  Python Well-Known Member

 8. Ursa Maior

  Ursa Maior Well-Known Member

  Biztonságpolitikában ezek a videók a legeslegalja,
   
  anonim999 and zsolti like this.
 9. Python

  Python Well-Known Member

  A politikai elitek nem engedik kitisztítani a pénzügyi rendszert, holott a globális adósságállományok brutális növekedése már nem jár együtt a GDP emelkedésével. Az első világháború lezárásának évfordulóján kiüresedett beszédeket hallhattunk, holott igazán aktuális lett volna a német-kínai párhuzam megvitatása. Washington katonai fenyegetései Peking címére az elmúlt napokban új szintre ugrottak.
  Semmit sem tanultunk a világháborúkból – miért életveszély Kína tengeri kihívása?
   
  dragonette likes this.
 10. Python

  Python Well-Known Member

  A Brexit népszavazás környékén jelent meg az alábbi cikk, ami akkor nem jelent meg magyarul. Pedig nagyon tanulságos és figyelemreméltó írás egy brit történésztől, Tobias Stone-tól, aki a jelenlegi világpolitikai történéseket párhuzamba állítja a történelem során világháborúhoz vezető eseményekkel. Fontos, mert nagyon közel kerültünk most a legújabb Ferdinánd főherceg pillanatunkhoz.
  A történelem megmutatja, mi lehet a Brexit és Trump következménye – Közel kerültünk a legújabb Ferdinánd főherceg pillanatunkhoz
   
 11. Python

  Python Well-Known Member

 12. Lator

  Lator Well-Known Member

  Érdekesnek érdekes az biztos. A faszi teljesen antinacionalista, Putyint és Trumpot látja a világ fő problémájának, de a muzulmán barátainkról szó sem esik. Mint mondotta több szemszögből kell megvizsgálni a dolgokat de a muszlim szemszöget, a bevándorló tömeg által keltett feszültséget és az általuk okozott problémákat valahogy nem vizsgálja
   
  arcas, blitzkrieg, tonyo and 6 others like this.
 13. plushun

  plushun Well-Known Member

  Mondjuk azért Putyint egy szinten kezelni Sztálinnal és Hitlerrel azért picit erős az író részéről.Nyilván nem egy szent, de azért elég abszurd párhuzamot vonni közte meg aközött a két tömeg gyilkos őrült között.
   
  KoviUbi, blitzkrieg and dragonette like this.
 14. boki

  boki Well-Known Member

  Török Áramlat tengeri szakasz építésének befejezése-ünnepélyes ceremónia
   
 15. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Trumpot is oda vette. Gyakorlatilag minden jelentős-meghatározó politikust, aki nem a liberális demokráciában érdekelt.
   
 16. Python

  Python Well-Known Member

  A szaúdi királyi családon brutális a nemzetközi politikai nyomás, ezért a 2015-ben leindított jemeni háború kapcsán Rijád most késznek mutatkozik béketárgyalások megindítására. Rijád jelenlegi helyzete a késői, bemeszesedett Szovjetunió megrendülésének korára emlékeztet az 1980-as évek második feléből.
  A sivatagi királyság fölött megjelent a szovjet összeomlás árnya
   
  fishbed and szuvorov like this.
 17. krokomach

  krokomach Well-Known Member

  https://index.hu/kulfold/2018/11/22...szalman_gyilkossag_utasitas_szaud-arabia_cia/
  "Török lap: A CIA-nak hangfelvétele van arról, ahogy a szaúdi trónörökös kiadja a parancsot Hasogdzsi elhallgattatására
  A CIA-NAK HANGFELVÉTELE VAN ARRÓL, HOGY MOHAMED BIN SZALMÁN SZAÚDI TRÓNÖRÖKÖS UTASÍTÁST AD AZ ELLENZÉKI ÚJSÁGÍRÓ, DZSAMÁL HASOGDZSI MIELŐBBI ELHALLGATTATÁSÁRA – írta csütörtökön a Hürriyet Daily News című török hírportál. A lap szerint a hangfelvétel meglétét maga Gina Haspel, az amerikai hírszerzőszerv igazgatója „jelezte" még októberben, amikor a Hasogdzsi-gyilkossággal kapcsolatban Ankarába utazott. A meglehetősen közvetett információ (egy ismert török publicista állítja meg nem nevezett forrásaira hivatkozva) szerint Haspel elárulta a törököknek, hogy a CIA lehallgatta Mohamed bin Szalmán beszélgetését testvérével, Kálid bin Szalmánnal, Szaúd-Arábia washingtoni nagykövetével, akik a Hasogdzsi rendszerkritikus tevékenysége miatti „kényelmetlenségek"-ről váltottak szót. Szalmán állítólag azt mondta, Dzsamál Hasogdzsit el kell hallgattatni, amilyen hamar csak lehet.
  Hasogdzsi október 2-i meggyilkolása előtt néhány hónappal egyébként Amerikában találkozott Kálid bin Szalmánnal, aki megpróbálta rábeszélni a hazatérésre.
  A jól értesült publicista, Abdulkadir Selvi szerint egy nemzetközi nyomozás még több olyan részletet deríthet ki az ügyben, amelytől leesik az emberek álla, mert a CIA-nak több olyan hangfelvétele van, amelyről a nyilvánosság nem tud..."


  Ezzel Törökország egyrészt az USA-ra is nyomást és felelősséget helyez, másrészt meg voltaképpen támadja a Nemzetközi pozícióit is.
   
  fishbed, anonim999 and antigonosz like this.
 18. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Meg kell nézni pár videójukat, és az alattuk található kommenteket.

  Máris kidomborodik a komolyságuk, a Binkov generálissal versenyezhetnek kb.
   
 19. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  Az jobb. :)
   
 20. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Komolytalan az is sokszor, de valóban jobb.
   

Ezen oldal megosztása